Κοινωνία

Η πρώτη δήλωση του 27χρονου για τις καταγγελίες της Γεωργίας: «Ουδέποτε διέπραξα βιασμό»

Η πρώτη δήλωση του 27χρονου για τις καταγγελίες της Γεωργίας: «Ουδέποτε διέπραξα βιασμό»
«Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας, δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί το τεκμήριο αθωότητας» λέει ο κατηγορούμενος 
Σχετικά Άρθρα

Ο 27χρονος Β.Λ. έκανε την πρώτη δημόσια δήλωσή του για την υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Ο Β.Λ., γόνος γνωστής οικογένειας, με δήλωσή του στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 αναφέρει αρχικά: «Επί πολλές ημέρες τόσο εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, “δικάζεται”, αλλά και “καταδικάζεται”, για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος (οποιοσδήποτε και αν είναι) τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του.

Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας, δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί το τεκμήριο αθωότητας».

Μεταξύ άλλων ο 27χρονος σημειώνει:

«Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μία και μοναδική αποτύπωση της θέση μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων.

Όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά. Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μία εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα ¨βιασμό” σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεσή της (και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας)».

Τι κατέθεσε ο 27χρονος στους αστυνομικούς

Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους στους αστυνομικούς που δημοσιεύει η εφημερίδα Μακεδονία, ο 27χρονος Β.Λ. που είχε συλληφθεί μετά την καταγγελία της Γεωργίας, ισχυρίζεται ότι πήγαν μαζί στο δωμάτιο και ότι υπήρχε ερωτική συνεύρεση με τη συναίνεσή της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης