Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημόπουλος (ΕΚΠΑ): Η Delta κρατάει – Επικίνδυνη η Omicron για ανεμβολίαστους, ηλικιωμένους

Δημόπουλος (ΕΚΠΑ): Η Delta κρατάει – Επικίνδυνη η Omicron για ανεμβολίαστους, ηλικιωμένους
Αυξημένος ο αριθμός νόσησης στο ιατρικό προσωπικό είπε ο κ.Δημόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η Delta ακόμα κρατάει και κυριαρχεί στις διασωληνώσεις και στους θανάτους διατύπωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Δημόπουλος, ο οποίος προειδοποίησε πως η Omicron είναι επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους και για τους ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα.
«Η πίεση στο ΕΣΥ οφείλεται στον αυξημένο αριθμό νοσήσης του ιατρικού προσωπικού, που κάθε μέρα βγαίνει εκτός υπηρεσίας» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Δημόπουλος, προσθέτοντας πως «ενώ κυριαρχεί η μετάλλαξη Omicron και φαίνεται ότι αρχίζει και κυριαρχεί στις εισαγωγές, η Delta κυριαρχεί στις διασωληνώσεις και τους θανάτους».
«Ναι μεν η μετάλλαξη Omicron προκαλεί ηπιότερη νόσηση σε νεότερους και εμβολιασμένους, όχι όμως και σε ανεμβολίαστους μεγαλύτερης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα» υπογράμμισε ο κ.Δημόπουλος, ο οποίος αφού υπενθύμισε πως σήμερα ανοίγει η 4η δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους, υπογράμμισε πως «οι ενδείξεις και οι συστάσεις είναι για άτομα που έχουν λόγο για μειωμένη νοσηρότητα».
«Δεν υπάρχουν δεδομένα για μείωση των αντισωμάτων με τα εμβόλια, αλλά ούτε και για βλάβη» τόνισε ο κ.Δημόπουλος.

Εξαδάκτυλος: Παράταση με βαριά καρδιά…

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος διευκρίνισε πως, είναι «πιο ακριβές να μιλάμε για συγκράτηση, παρά για υποχώρηση» των κρουσμάτων».
Ο κ.Εξαδάκτυλος επισήμανε την «αδικία» που υπάρχει στα μέτρα, καθώς οι μικρότεροι ηλικιακά, «πληρώνουν» για τους μεγαλύτερους που όντας ανεμβολίαστοι γεμίζουν τα νοσοκομεία.
Αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, που κατέληξε στην εισήγηση για παράταση των μέτρων, ο κ.Εξαδάκτυλος είπε πως «με μεγάλο προβληματισμό και βαριά καρδιά είπαμε χθες στην Επιτροπή να συνεχιστούν τα μέτρα για όσους δεν εργάζονται» και υπογράμμισε πως «δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για αύξηση των διασωληνώσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης