Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Συντηρείται η φαύλη κατάσταση με το ΤΜΕΔΕ να έχει χάσει 1 δισ από την Attica bank και το Ellignton να νομιμοποιεί την παρανομία υπό τον φόβο της DGComp

Συντηρείται η φαύλη κατάσταση με το ΤΜΕΔΕ να έχει χάσει 1 δισ από την Attica bank και το Ellignton να νομιμοποιεί την παρανομία υπό τον φόβο της DGComp
Βέβαια το ΤΜΕΔΕ χρησιμοποιεί το Ellington με στόχο να διατηρήσει τον έλεγχο της Attica bank υπό τον φόβο της DGComp της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σχετικά Άρθρα

Μια επαναλαμβανόμενη φαύλη κατάσταση συνεχίζει να εκτυλίσσεται στην Attica bank.
H τράπεζα έχει χρεοκοπήσει κεφαλαιακά και έχει υποστεί καταστροφή με όρους επιχειρηματικής ανάπτυξης άπαξ και συνεχίζει να εμφανίζει ζημίες στα προ προβλέψεων έσοδα.
Η διοίκηση Πανταλάκη της Attica bank με την συμμετοχή του ΤΜΕΔΕ του Ταμείου των Μηχανικών που έχει χάσει 1 δισεκ. από τις αποτυχημένες επενδύσεις στην τράπεζα… σχεδίασαν… το deal ΤΜΕΔΕ – Ellington όπως έχει αποκαλύψει το bankingnews.
Βέβαια το ΤΜΕΔΕ χρησιμοποιεί το Ellington με στόχο να διατηρήσει τον έλεγχο της Attica bank υπό τον φόβο της DGComp της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχε ξεκαθαρίσει ότι μόνο με συμμετοχή Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που κατέχει το 68,2% της Attica bank, του ΤΜΕΔΕ με ποσοστό 14,7% και του ΕΦΚΑ με ποσοστό 10,3% η ανακεφαλαιοποίηση της Attica bank θα θεωρηθεί state aid δηλαδή κρατική βοήθεια…
Έπρεπε να βρεθεί λοιπόν ένας επενδυτής και βρέθηκε η Ellington ένα ασήμαντο fund που έχει αγοράσει… τιτλοποίηση της Attica bank και προφανώς έχει κερδίσει εις βάρος της τράπεζας.
Η Bain Capital υπέβαλλε πρόταση θέτοντας ένα βασικό προαπαιτούμενο να αποκαλυφθεί πόση είναι η πραγματική ζημία της Attica bank.
Το bankingnews έχει αναφέρει ότι η πραγματική μαύρη τρύπα στην Attica bank είναι 500-600 εκατ ευρώ.
Την ίδια στιγμή το δικαίωμα στην αύξηση έχει καταρρεύσει και η τιμή της μετοχής της Attica bank παραμένει κλειδωμένη στο limit down με προοπτική να υποχωρήσει στα 250 εκατ ευρώ η συνολική της αποτίμηση στο χρηματιστήριο ή πτώση από τα τρέχοντα επίπεδα -66%...
Τα όσα έχουν συμβεί στην μετοχή της Attica bank, πως η κεφαλαιοποίηση εκτοξεύτηκε στα 2,2 δισεκ. και ακολούθως καταρρέει προς τα 250 εκατ αποδεικνύουν ότι ακόμη και σήμερα… οι αρχές εποπτικές και θεσμικές κάνουν τα στραβά μάτια απέναντι σε ένα διαρκές έγκλημα, κατασπατάλησης κεφαλαίων των ασφαλιστικών ταμείων και χρήσης της Attica bank για τα εκάστοτε κυβερνητικά συμφέροντα.

Τι πραγματικά συμβαίνει με την Attica bank;

1)Τον Σεπτέμβριο του 2021 η Attica bank διαβεβαίωνε ότι δεν χρειάζεται να λάβει άλλες προβλέψεις και ότι μετά τις ζημιές σοκ οι επενδυτές δεν θα χρειαστεί να επωμιστούν άλλα βάρη.
Τον Οκτώβριο προκλητικά η Attica bank εμφανίστηκε να δηλώνει ότι θα προκύψουν νέες ζημιές και προχωράει σε αύξηση κεφαλαίου 240 εκατ ευρώ.

2)Η Attica bank εμφανίζεται να διαθέτει 186 εκατ κεφάλαια αλλά στην πράξη έχουν περαιτέρω υποχωρήσει στα 120-130 εκατ αλλά με την καταγραφή όλων των ζημιών… η κεφαλαιακή τρύπα φθάνει τα 500-600 εκατ ευρώ.

3)Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με ποσοστό 68,2% ζήτησε από την DGComp να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Attica bank και η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ δήλωσε ότι για να συμμετάσχει το ΤΧΣ θα πρέπει να βρεθεί και ιδιώτης επενδυτής.
Επί της ουσίας δεν μπορεί το ΤΧΣ να εισφέρει πάνω από το 68,2% και δεν μπορεί π.χ. να καλύψει όλη την αύξηση γιατί θα θεωρηθεί state aid δηλαδή κρατική βοήθεια, η αύξηση θα ακυρωθεί και η Attica bank θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση resolution.

H ύποπτη συμφωνία ΤΜΕΔΕ με Ellington

4)Για να μπορέσουν να υλοποιήσουν την αύξηση αναζήτησαν ιδιώτες επενδυτές.
Το ΤΜΕΔΕ που συνεχίζει να κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο παρ΄ ότι έχει υποχωρήσει στο 14,7% έκανε μυστική συμφωνία με την Ellington και όχι με την Bain Capital.
Προσέξτε το ΤΜΕΔΕ το Ταμείο των Μηχανικών που έχει επενδύσει 1 δισεκ. ευρώ κεφάλαια στην Attica bank και η αξία της περιουσίας του είναι 45 εκατ – δηλαδή έχει καταστραφεί - συνεχίζει να θέλει να έχει ρόλο και λόγο.
Πως εξηγείται το ΤΜΕΔΕ που έχει καταστραφεί από την Attica bank να θέλει διακαώς την Attica bank;

Το ΤΜΕΔΕ δεν έπρεπε να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην ΑΜΚ της Attica bank

Μετά από τόσες αποτυχημένες επενδύσεις το ΤΜΕΔΕ δεν θα έπρεπε να έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου γιατί είναι συνένοχο στην κατάρρευση της τράπεζας, τόσο ως βασικός μέτοχος όσο και ως συμμετοχή της διοίκηση του ΤΜΕΔΕ στο διοικητικό συμβούλιο της Attica bank.
Πότε η διοίκηση του ΤΜΕΔΕ θα κληθεί από την δικαιοσύνη για να απολογηθεί πως έχασε 1 δισεκ. ευρώ  από τις αποτυχημένες επενδύσεις στην Attica bank και πότε το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος θα δίνει πράσινο φως εις βάρος των συμφερόντων των ασφαλισμένων;
Το Τεχνικό Επιμελητήριο είναι ο φυσικός προιστάμενος του ΤΜΕΔΕ το οποίο υπάγεται στον ΕΦΚΑ.

5)Ποιο είναι το πρόβλημα με το deal ΤΜΕΔΕ με Ellington;
Η Ellington και το ΤΜΕΔΕ παραπλανούν ακόμη μια φορά για την Attica bank.
Ποιο είναι το πρόβλημα;
Δεν έχει αποκαλυφθεί έως σήμερα πόσα πραγματικά κεφάλαια χρειάζεται η Attica bank.
Το bankingnews έχει υποστηρίξει ότι η μαύρη τρύπα είναι 500 εκατ. ευρώ.
Διαθέτει 120-130 εκατ συν τα 240 εκατ της αύξησης απομένουν άλλα 140 εκατ ευρώ για να βρεθούν τα κεφάλαια στο μηδέν.
Για να δημιουργηθεί θετική καθαρή θέση θα απαιτηθούν άλλα 200 εκατ ευρώ.
Άρα μετά τα 240 εκατ της αύξησης θα απαιτηθούν άλλα 340 εκατ ευρώ συνολικά νέα κεφάλαια 580 εκατ ευρώ.
Κάποιοι νοσηροί έχουν την ιδέα να φορτώσουν την ζημία στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και εν συνεχεία το Ellington και το ΤΜΕΔΕ να κάνουν παιχνίδι σε ένα κουφάρι χρεοκοπημένο γιατί και κεφάλαια να βρει η Attica bank… παραμένει χρεοκοπημένη άπαξ και τα προ προβλέψεων έσοδα είναι ζημίες.

6)Που υπάρχει πρόβλημα σε αυτό τον σχεδιασμό;
Η DGComp υποστηρίζει ότι ο ιδιώτης επενδυτής θα πρέπει να εισφέρει το 20% τουλάχιστον της αύξησης δηλαδή 48-50 εκατ ευρώ.
Τα κεφάλαια αυτά δηλαδή τα 50 εκατ που θα βάλει η Ellington – σε αυτή την φάση της ανακεφαλαιοποίησης των 240 εκατ - έχουν αξία μηδέν γιατί η Attica bank έχει αρνητικά κεφάλαια.
Το ΤΜΕΔΕ θα εισφέρει το 14,7% της αύξησης ή 35 εκατ η αξία των οποίων είναι μηδέν καθώς όλα αυτά τα κεφάλαια πάνε να καλύψουν μια μαύρη τρύπα.
Θα πρέπει λοιπόν το σχήμα Ellington και ΤΜΕΔΕ να εισφέρει τουλάχιστον άλλα 170-190 εκατ στην ανακεφαλαιοποίηση της επόμενης φάσης δηλαδή 85 εκατ τώρα που θα χάσουν και άλλα 170-190 εκατ στην επόμενη φάση δηλαδή συνολικό άθροισμα 250 εκατ.
Το Ellington αλλά και το ΤΜΕΔΕ δεν μπορούν να επενδύσουν τόσα κεφάλαια και ουσιαστικά ποντάρουν ότι την βρώμικη δουλειά θα την αναλάβει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Όμως η DGComp… έχει ενημερωθεί για το σχεδιαζόμενο κόλπο και… μπορεί να μπλοκάρει τα παρασκηνιακά κόλπα…

7)Στις 25 Νοεμβρίου ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του δικαιώματος με τιμή εκκίνησης 33,35 ευρώ αλλά μετά το -97,66% η αξία του υποχώρησε στα 0,78 ευρώ.
Στις 3 Δεκεμβρίου έχει οριστεί η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του δικαιώματος.
Στις 8 Δεκεμβρίου έχει οριστεί η τελευταία ημέρα άσκησης του δικαιώματος.
Στις 14 Δεκεμβρίου έχει οριστεί η ημερομηνία έναρξης των νέων μετοχών.

8)Τι έχει συμβεί με την μετοχή;
Μετά το φιάσκο με την διαπραγμάτευση της μετοχής που εκτόξευσε την αποτίμηση πάνω από 2 δισεκ. επανήλθε η λογική.
Η πραγματική αξία της Attica bank μετά την αύξηση κεφαλαίου θα είναι περίπου 250 εκατ.
Η πραγματική αξία κατά την άποψη μας είναι μηδέν αλλά στο χρηματιστήριο για κάποιο διάστημα θα έχει αποτίμηση 250 εκατ. αυτό σημαίνει ότι έχει περιθώριο πτώσης η μετοχή -66% στα 0,20 ευρώ.
Αντιστοίχως και το δικαίωμα έχει αξία μηδέν.

Συμπέρασμα

Εδώ και καιρό προειδοποιούμε ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ο διευθύνων σύμβουλος Ηλίας Ξηρουχάκης θα πρέπει να προσέξουν γιατί ο Πανταλάκης ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Attica bank που έριξε στα βράχια την τράπεζα συνεχίζει να μην αποκαλύπτει την αλήθεια για την μαύρη τρύπα της τράπεζας.
Η Attica bank έχει χρεοκοπήσει.
Κανονικά θα έπρεπε να συμβεί το εξής, resolution, εξυγίανση και διάσπαση σε καλή και κακή τράπεζα.
Αυτή είναι η πραγματική αξία της χρεοκοπημένης Attica bank, η εκκαθάριση… αλλά η ΤτΕ που εποπτεύει την Attica bank θα μείνει μόνο με τις συνεταιριστικές και την νεοσύστατη Optima bank.
Επίσης ας αναλογιστούμε πόσο ζημία θα έκανε στην κυβέρνηση της ΝΔ μια τράπεζα να οδηγείται σε εκκαθάριση.
Ο σχεδιασμός, οι παρασκηνιακές κινήσεις, η απόκρυψη στοιχείων από τους επενδυτές, τα χρηματιστηριακά έκτροπα και τόσα άλλα αναδεικνύουν την ασήμαντη Attica bank σε ένα συνεχές – διαρκές σκάνδαλο όπου φέρει ονοματεπώνυμο…
Σκάνδαλο που πρέπει η δικαιοσύνη να το ελέγξει ξανά, καθώς η ασυδοσία συνεχίζεται…
Το ΤΧΣ να μην παίξει στα ζάρια τα κεφάλαια των ελλήνων φορολογουμένων…
Ένα τεράστιο οικονομικό έγκλημα… συνεχίζει να διαπράττεται στην Attica bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899