Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η DGComp φρενάρει τα σχέδια της Attica bank – Το κρυφό deal ΤΜΕΔΕ – Ellington και ο διασυρμός με την μετοχή, έρχεται πτώση -77%

Η DGComp φρενάρει τα σχέδια της Attica bank – Το κρυφό deal ΤΜΕΔΕ – Ellington και ο διασυρμός με την μετοχή, έρχεται πτώση -77%
Το ΤΧΣ να μην παίξει στα ζάρια τα κεφάλαια των ελλήνων φορολογουμένων… - Ένα τεράστιο οικονομικό έγκλημα… συνεχίζει να διαπράττεται στην Attica bank - Τα περιθώρια πτώσης της μετοχής -77%
Σχετικά Άρθρα

Η Attica bank βρέθηκε στα βράχια, η τράπεζα εμφανίζει πραγματικά αρνητικά ίδια κεφάλαια, επί της ουσίας έχει χρεοκοπήσει.
Κανείς δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί.
Σημειώνεται το πιο επαίσχυντο χρηματιστηριακό κόλπο εν γνώσει της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και στιγμιαία η κεφαλαιοποίηση της Attica bank φθάνει εικονικά την Εθνική και ξεπερνάει την Πειραιώς.
Για την γελοιότητα αυτή που διασύρει την Ελλάδα διεθνώς, καθώς ούτε οι μαύροι της Ακτής Ελεφαντοστού δεν θα διέπρατταν τέτοιο ολίσθημα, ουδείς παραιτείται…
Όταν υπάρχει έλλειψη ευθιξίας, προφανώς γιατί να παραιτηθούν;

Τι πραγματικά συμβαίνει με την Attica bank;

1)Τον Σεπτέμβριο του 2021 η Attica bank διαβεβαίωνε ότι δεν χρειάζεται να λάβει άλλες προβλέψεις και ότι μετά τις ζημιές σοκ οι επενδυτές δεν θα χρειαστεί να επωμιστούν άλλα βάρη.
Τον Οκτώβριο προκλητικά η Attica bank εμφανίστηκε να δηλώνει ότι θα προκύψουν νέες ζημιές και προχωράει σε αύξηση κεφαλαίου 240 εκατ ευρώ.

2)Η Attica bank εμφανίζεται να διαθέτει 186 εκατ κεφάλαια αλλά στην πράξη έχουν περαιτέρω υποχωρήσει στα 120-130 εκατ αλλά με την καταγραφή όλων των ζημιών… η κεφαλαιακή τρύπα φθάνει τα 500-600 εκατ ευρώ.

3)Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με ποσοστό 68,2% ζήτησε από την DGComp να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Attica bank και η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ δήλωσε ότι για να συμμετάσχει το ΤΧΣ θα πρέπει να βρεθεί και ιδιώτης επενδυτής.
Επί της ουσίας δεν μπορεί το ΤΧΣ να εισφέρει πάνω από το 68,2% και δεν μπορεί π.χ. να καλύψει όλη την αύξηση γιατί θα θεωρηθεί state aid δηλαδή κρατική βοήθεια, η αύξηση θα ακυρωθεί και η Attica bank θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση resolution.

4)Για να μπορέσουν να υλοποιήσουν την αύξηση αναζήτησαν ιδιώτες επενδυτές.
Το ΤΜΕΔΕ που συνεχίζει να κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο παρ΄ ότι έχει υποχωρήσει στο 14,7% φαίνεται ότι έχει κάνει μυστική συμφωνία με την Ellington και όχι με την Bain Capital.
Προσέξτε το ΤΜΕΔΕ το Ταμείο των Μηχανικών που έχει επενδύσει 1 δισεκ. ευρώ κεφάλαια στην Attica bank και η αξία της περιουσίας του είναι 45 εκατ συνεχίζει να θέλει να έχει ρόλο και λόγο.
Πως εξηγείται το ΤΜΕΔΕ που έχει καταστραφεί από την Attica bank να θέλει διακαώς την Attica bank;

5)Ποιο είναι το πρόβλημα με το deal ΤΜΕΔΕ με Ellington;
Η Ellington και το ΤΜΕΔΕ παραπλανούν ακόμη μια φορά για την Attica bank.
Ποιο είναι το πρόβλημα;
Δεν έχει αποκαλυφθεί έως σήμερα πόσα πραγματικά κεφάλαια χρειάζεται η Attica bank.
Το bankingnews έχει υποστηρίξει ότι η μαύρη τρύπα είναι 500 εκατ. ευρώ.
Διαθέτει 120-130 εκατ συν τα 240 εκατ της αύξησης απομένουν άλλα 140 εκατ ευρώ για να βρεθούν τα κεφάλαια στο μηδέν.
Για να δημιουργηθεί θετική καθαρή θέση θα απαιτηθούν άλλα 200 εκατ ευρώ.
Άρα μετά τα 240 εκατ της αύξησης θα απαιτηθούν άλλα 340 εκατ ευρώ συνολικά νέα κεφάλαια 580 εκατ ευρώ.
Κάποιοι νοσηροί έχουν την ιδέα να φορτώσουν την ζημία στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και εν συνεχεία το Ellington και το ΤΜΕΔΕ να κάνουν παιχνίδι σε ένα κουφάρι χρεοκοπημένο γιατί και κεφάλαια να βρει η Attica bank… παραμένει χρεοκοπημένη άπαξ και τα προ προβλέψεων έσοδα είναι ζημίες.

6)Που υπάρχει πρόβλημα σε αυτό τον σχεδιασμό;
Η DGComp υποστηρίζει ότι ο ιδιώτης επενδυτής θα πρέπει να εισφέρει το 20% τουλάχιστον της αύξησης δηλαδή 48-50 εκατ ευρώ.
Τα κεφάλαια αυτά που θα βάλει η Ellington έχουν αξία μηδέν γιατί η Attica bank έχει αρνητικά κεφάλαια.
Το ΤΜΕΔΕ θα εισφέρει το 14,7% της αύξησης ή 35 εκατ η αξία των οποίων είναι μηδέν καθώς όλα αυτά τα κεφάλαια πάνε να καλύψουν μια μαύρη τρύπα.
Θα πρέπει λοιπόν το σχήμα Ellington και ΤΜΕΔΕ να εισφέρει τουλάχιστον άλλα 170-190 εκατ στην ανακεφαλαιοποίηση της επόμενης φάσης δηλαδή 85 εκατ τώρα που θα χάσουν και άλλα 170-190 εκατ στην επόμενη φάση δηλαδή συνολικό άθροισμα 250 εκατ.
Το Ellington αλλά και το ΤΜΕΔΕ δεν μπορούν να επενδύσουν τόσα κεφάλαια και ουσιαστικά ποντάρουν ότι την βρώμικη δουλειά θα την αναλάβει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Όμως η DGComp… έχει ενημερωθεί για το σχεδιαζόμενο κόλπο και… μπορεί να μπλοκάρει τα παρασκηνιακά κόλπα…

7)Στις 25 Νοεμβρίου ξεκινάει η διαπραγμάτευση του δικαιώματος με τιμή 33,35 ευρώ.
Στις 3 Δεκεμβρίου έχει οριστεί η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του δικαιώματος.
Στις 8 Δεκεμβρίου έχει οριστεί η τελευταία ημέρα άσκησης του δικαιώματος.
Στις 14 Δεκεμβρίου έχει οριστεί η ημερομηνία έναρξης των νέων μετοχών.

8)Τι έχει συμβεί με την μετοχή;
Μετά το φιάσκο με την διαπραγμάτευση της μετοχής που εκτόξευσε την αποτίμηση πάνω από 2 δισεκ. επανήλθε η λογική.
Η πραγματική αξία της Attica bank μετά την αύξηση κεφαλαίου θα είναι περίπου 300-350 εκατ.
Η πραγματική αξία κατά την άποψη μας είναι μηδέν αλλά στο χρηματιστήριο για κάποιο διάστημα θα έχει αποτίμηση 300-350 εκατ. αυτό σημαίνει ότι έχει περιθώριο πτώσης η μετοχή -78% στα 0,20 ευρώ.
Αντιστοίχως και το δικαίωμα έχει αξία μηδέν.

Συμπέρασμα

Εδώ και καιρό προειδοποιούμε ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ο διευθύνων σύμβουλος Ηλίας Ξηρουχάκης θα πρέπει να προσέξουν γιατί ο Πανταλάκης ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Attica bank που έριξε στα βράχια την τράπεζα συνεχίζει να μην αποκαλύπτει την αλήθεια για την μαύρη τρύπα της τράπεζας.
Η Attica bank έχει χρεοκοπήσει.
Κανονικά θα έπρεπε να συμβεί το εξής, resolution, εξυγίανση και διάσπαση σε καλή και κακή τράπεζα.
Αυτή είναι η πραγματική αξία της χρεοκοπημένης Attica bank, η εκκαθάριση… αλλά η ΤτΕ που εποπτεύει την Attica bank θα μείνει μόνο με τις συνεταιριστικές και την νεοσύστατη Optima bank.
Επίσης ας αναλογωιστούμε πόσο ζημία θα έκανε στην κυβέρνηση της ΝΔ μια τράπεζα να οδηγείται σε εκκαθάριση.

Ο σχεδιασμός, οι παρασκηνιακές κινήσεις, η απόκρυψη στοιχείων από τους επενδυτές, τα χρηματιστηριακά έκτρωπα και τόσα άλλα αναδεικνύουν την ασήμαντη Attica bank σε ένα συνεχές – διαρκές σκάνδαλο όπου φέρει ονοματεπώνυμο…
Σκάνδαλο που πρέπει η δικαιοσύνη να το ελέγξει ξανά, καθώς η ασυδοσία συνεχίζεται…
Το ΤΧΣ να μην παίξει στα ζάρια τα κεφάλαια των ελλήνων φορολογουμένων…
Ένα τεράστιο οικονομικό έγκλημα… συνεχίζει να διαπράττεται στην Attica bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης