Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Αυξάνονται οι κίνδυνοι για φούσκα στη Wall Street λόγω Fed και πληθωρισμού

Morgan Stanley: Αυξάνονται οι κίνδυνοι για φούσκα στη Wall Street λόγω Fed και πληθωρισμού

«Ανησυχούμε ότι η πολιτική της Fed διαχωρίζετια από τα θεμελιώδη» δήλωσε η επικεφαλής επενδύσεων της Morgan Stanley

Σχετικά Άρθρα

Την ανησυχία της για φούσκα στη Wall Street εξέφρασε η επικεφαλής επενδύσεων της Morgan Stanley, Lisa Shalett.
Ειδικότερα, προειδοποίησε ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική της Fed και η εκτόξευση του ρυθμού πληθωρισμού έχουν αφήσει τους επενδυτές με αρνητικά πραγματικά επιτόκια, κάτι που είναι καύσιμο για assets-φούσκες.
«Τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια μπορούν να δημιουργήσουν υπερβολές και κακές μελλοντικές αποδόσεις» αναφέρει η Lisa Shalett σε ενημερωτικό σημείωμα της τράπεζας. «Ανησυχούμε ότι η πολιτική της Fed διαχωρίζεται από τα θεμελιώδη» συμπληρώνει.
Σύμφωνα με την ίδια, την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, επέμεινε στην «πολιτική της υπομονής» σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της αύξησης του επιτοκίου. Η Shalett περιέγραψε το αποτέλεσμα της συνεδρίασης ως «αναμφισβήτητα dovish (ήπιο)».
Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που επεξεργάζεται η Morgan Stanley, η διαφορά μεταξύ των επιτοκίων της Fed και του δείκτη τιμών καταναλωτή, που μετρά τον πληθωρισμό, είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ. «Η διαφορά είναι η μεγαλύτερη στην 60χρονη ιστορία του πληθωρισμού» είπε η Shalett.
ms.png

«Οι κίνδυνοι για αγορά φούσκα αυξάνονται» υπογράμμισε η Shalett και πρότεινε στους επενδυτές «να κοιτάνε τα στοιχεία της αγοράς εργασίας, τις αποτιμήσεις για τα μελλοντικά κέρδη του 2022 και τους δείκτες μέτρησης φόβου, που πλησιάζουν σε ακραίες συνθήκες υπεραγοράς».
Σύμφωνα με την ίδια, οι επενδυτές στη Wall Street επενδύουν με βάση τη στάση αναμονής της Fed όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων, με το χρονοδιάγραμμα της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά το tapering να ενισχύει αυτή την εμπιστοσύνη.
«Η Fed θα μειώσει τις μηνιαίες αγορές 120 δισ. δολ. κατά 10 δισ. δολ. τον μήνα και 5 δισ. δολ. τον μήνα για τίτλους που υποστηρίζονται από στεγαστικά δάνεια, σηματοδοτώντας την πρόθεση της να αφήσει ουσιαστικά αμετάβλητα τα επιτόκια μέχρι τον Ιούνιο» έγραψε η Shalett. «Σχεδόν, ενδεικτικά , οι επενδυτές μετοχών σημείωσαν τη δέσμευση της κεντρικής τράπεζας για επιτόκια «χαμηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» με ακόμα περισσότερα νέα ιστορικά υψηλά, αφήνοντας τις αποτιμήσεις τεντωμένες» συμπληρώνει.
Παράλληλα, η επικεφαλής επενδύσεων της Morgan Stanley υπογραμμίζει πως «οι μετοχές συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από την πλεονάζουσα ρευστότητα και την dovish ρητορική της Fed για αυξήσεις επιτοκίων» ενώ τονίζει ότι «τα αρνητικά πραγματικά επιτόκια ενισχύσουν τα assets μακράς διάρκειας αλλά και εκείνα που συνδέονται με την ανάπτυξη, αλλά συμβάλλουν στη δημιουργία assets-φούσκες και στην εσφαλμένη κατανομή κεφαλαίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης