Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Mε τράπεζες βλέπει ξανά τις 900 μονάδες – Οριακά θετική η εβδομάδα

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Mε τράπεζες βλέπει ξανά τις 900 μονάδες – Οριακά θετική η εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Την έδωσε την αντίδραση αν και μέχρι να τη δώσει μας έκανε να… Καλύτερος ο τζίρος σήμερα. Θα μπορούσε βέβαια να είχε κλείσει ακόμα καλύτερα και να κάνει την άνοδο της εβδομάδας πιο καλή. Ας είναι… Θετική η μέρα, θετική και η εβδομάδα. Καλή εικόνα από τράπεζες, Ελλάκτωρ, Motor Oil. Υστέρησαν Jumbo και Coca Cola και ίσως γι΄αυτό δεν πλησιάσαμε τις 900 μονάδες.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: 82 μήνες κάτω από τις 1.000 μονάδες και 20 συνεδριάσεις κάτω από τις 900 μονάδες. Από τον Δεκέμβριο του 2014 έχουμε να δούμε 1.000 μονάδες. Δε λέμε να πάμε 5.000 μονάδες, αλλά ούτε 1.000 μονάδες; Σε επίπεδο εβδομάδας ενισχύθηκε 0,24%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χρειαζόμασταν τις συστημικές σήμερα για να μπορέσουμε να δούμε μία καλή αντίδραση και έβαλαν καλή πλάτη. Αν είχαν βάλει και κάποιες μη τραπεζικές θα βλέπαμε τις 900 μονάδες. Πωλήσεις και πάλι στο ΣΜΕ της ΑΛΦΑ στα 1,13 ευρώ αλλά καλύτεροι σήμερα οι αγοραστές. Τον υψηλότερο όγκο τον είχε το ΣΜΕ της Εθνικής. Στο +3,23% η Εθνική, στο +2,50% η Alpha Bank, στο +1,95% η Eurobank και στο +1,13% η Πειραιώς.

JUMBO: Σημαντική η πίεση σήμερα στη μετοχή και θυμίζουμε πως χθες είχε ανοδική αντίδραση με χαμηλό όγκο. Διατηρούμε την άποψη που έχουμε εδώ και καιρό καθαρά διαγραμματικά, ότι θέλει προσοχή. Στήριξη στα 13 ευρώ. Στα 13,42 ευρώ και στο -3,03% με όγκο 285 χιλ. τεμάχια. Χαμηλό ημέρας στα 13,29 ευρώ και υψηλό στα 13,89 ευρώ.

ΟΤΕ: Απώλειες κάτω από 1% και κλείσιμο στα 15,605 ευρώ.

MOTOR OIL: Έχει αρχίσει να βρίσκει το δρόμο της. Δυνατή και σήμερα, αλλά τη θέλουμε πάνω από τα 15 ευρώ.

ΔΕΗ: Μια ανάσα από τα 9 ευρώ καθώς υπάρχει η εκτίμηση στην αγορά για μεγάλη αύξηση και υψηλή τιμή και όχι αυτό που υπήρχε ως υπόθεση, ή εξίσωση αν προτιμάτε, για 7,5 ευρώ. Έχουμε δρόμο όμως μπροστά μας μέχρι να μάθουμε. Προς το παρόν μαθαίνουμε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους για την αύξηση.

ΕΧΑΕ: Στα 3,70 ευρώ και πάλι και μπαίνουν αγορές αλλά ο πωλητής ενώ ήταν πρόθυμος πριν λίγες συνεδριάσεις, μάλλον τώρα που βλέπει αγοραστές να το ξανασκέφτεται.

ENTERSOFT: Πολύ ισχυρά τα αποτελέσματα εννεαμήνου, αλλά εμείς θα σταθούμε στο γεγονός ότι υπάρχουν εταιρείες που σέβονται το μέτοχο και δημοσιεύουν με την ώρα τους και όχι την τελευταία στιγμή. Αυτό είναι κάτι που το μετράμε ως στήλη στα συν. Οριακά υποχώρησε η μετοχή, αλλά ποιος μπορεί να έχει παράπονο από την πορεία της.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Με όγκο στα 7,96 ευρώ και στο +4,19%.

CPI: Προσπάθησε να επανέλθει πάνω από τα 0,80 ευρώ και έκλεισε στα 0,79 ευρώ με άνοδο 6,04% και όγκο 13 χιλ. τεμάχια. Στην τιμή κλεισίματος πουλούσαν 29 χιλ. τεμάχια.

CENTRIC: Στα 0,2990 ευρώ και στο +3,46% με καλό όγκο 113 χιλ. τεμάχια.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Ανέκαμψε η μετοχή χωρίς να φανεί ο μεγάλος πωλητής. Πήγε ξανά πάνω από τα 0,40 ευρώ και κοντά στα 14 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΕΥΑΘ: Και μηχανάκι είχε σήμερα. Ο όγκος στα 96 χιλ. τεμάχια που είναι μεγάλος για τη συγκεκριμένη μετοχή. Στο +2,89% και στα 4,63 ευρώ. Προφανώς και ο πωλητής την ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα, αλλά στις τελευταίες συνεδριάσεις είδαμε πιο επιθετικούς αγοραστές. Τι να συζητήσουμε τώρα αν είναι φθηνή η μετοχή; Τι να πούμε!

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης