Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Ξανά πάνω από τις 900 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Ξανά πάνω από τις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με νέα άνοδο άνοιξαν οι αγορές του εξωτερικού. Ο DAX 40 κινείται πάνω από τις 15.600 μονάδες καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος των απώλειών που είχε το προηγούμενο διάστημα. Το ΧΑ δείχνει να ακολουθεί στο ξεκίνημα, πιο ήπια και πάλι, αλλά να προσεγγίζει τις 900 μονάδες. Ζητούμενο βέβαια είναι να διατηρήσει την ανοδική κίνηση μέχρι το τέλος.

Βοηθούν οι τράπεζες με την Εθνική να προσεγγίζει τα 2,60 ευρώ και την Alpha Bank τα 1,15 ευρώ. Άνω του 1% η άνοδος και για τις δύο. Καλή κίνηση και από την Πειραιώς. Λόγω της κίνησής τους δίνεται και η δυνατότητα στο γενικό δείκτη να γράψει το 9 μπροστά. Πάνω από τα 14 ευρώ ξανά η Jumbo, βγάζει αντίδραση και η Μυτιληναίος με τη ΔΕΗ.

ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ: Το αυξημένο ενεργειακό κόστος, η αύξηση των πρώτων υλών, τα ναύλα κ.α. έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στις λογιστικές καταστάσεις των εισηγμένων. Άλλες διοικήσεις μιλούν για ελλείψεις, άλλες χάνουν τζίρο, άλλες περιορίζουν τα περιθώριά τους και φυσικά υπάρχουν και αυτές που ωφελούνται. Το σκηνικό όμως που έχει διαμορφωθεί δημιουργεί πληθωριστικές πιέσεις, εξέλιξη που μας ανησυχεί και πρέπει οι κυβερνήσεις να δώσουν λύση.

ΔΕΗ: Στο επίκεντρο θα βρεθεί σήμερα η μετοχή καθώς ανακοινώνονται μετά το κλείσιμο τα αποτελέσματα εξαμήνου, ενώ θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη και θα δοθεί ενημέρωση για το επικαιροποιημένο επιχειρηματικό πλάνο από τη διοίκηση. Χθες προσπάθησε να βγάλει αντίδραση αλλά τελικά έκλεισε με απώλειες συμπληρώνοντας 7 συνεχόμενες πτωτικές. Με μικρή άνοδο ξεκίνησε και καλό όγκο.

CENERGY: Δεν μπορούμε να πούμε πως ενθουσίασαν τα αποτελέσματα. Συγκρινόμενα με την αποτίμηση οι δείκτες αναμένονται υψηλοί για το σύνολο της χρήσης. Επιπλέον υπάρχουν κάποιες ανησυχίες από τις ανατιμήσεις που επηρέασαν το εξάμηνο. Οι λειτουργικές ταμειακές ροές είχαν εκροές, έγιναν και επενδύσεις και αυξήθηκε ο καθαρός δανεισμός. Θυμίζουμε πως ο όμιλος είχε αναφέρει στην τελευταία τηλεδιάσκεψη πως επιθυμεί τη μείωση του καθαρού δανεισμού σε σύγκριση με τα EBITDA. Ήπια υποχώρηση στο ξεκίνημα.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Καλά τα αποτελέσματα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και όσα είχε πει η διοίκηση στην τελευταία τηλεδιάσκεψη. Περιμένει μονοψήφια αύξηση πωλήσεων για το σύνολο της χρήσης με μικρή μείωση των περιθωρίων. Στα 8 ευρώ με μικρό όγκο.

ΕΛΤΟΝ: Δημοσίευσε πριν από λίγο αποτελέσματα εξαμήνου. Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 70,74 εκατ. ευρώ από 65,43 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 8,11%. Τα EBITDA ανήλθαν στα 5,69 εκατ. ευρώ από 4,65 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 22,43%. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 3,66 εκατ. ευρώ από 2,39 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 53,11%.

Η πρώτη ανάγνωση δείχνει πως τα αποτελέσματα είναι ισχυρά. Σημειώνουμε την αύξηση των απαιτήσεων από πελάτες στα 50,7 εκατ. ευρώ από 41,5 εκατ. ευρώ και την αύξηση των υποχρεώσεων προς τρίτους, ενώ τα δάνεια μειώθηκαν. Τα ίδια κεφάλαια στα 55 εκατ. ευρώ. Στα 1,88 ευρώ με αποτίμηση 50 εκατ. ευρώ. Κάτω δηλαδή από τα ίδια κεφάλαια και με ελκυστικό εκτιμώμενο p/e για το 2021. Φθηνή η μετοχή.

ΚΕΚΡΟΨ: Στις 3/11 θα συζητηθεί το θέμα των διεκδικούμενων εκτάσεων ενώπιον του αναιρετικού τμήματος του Αρείου Πάγου. Λόγω της ανακοίνωσης η μετοχή άνοιξε με άνοδο σχεδόν 11% και στα 2,2750 ευρώ.

EPSILON NET: Στα 209 εκατ. ευρώ η αποτίμηση με το σημερινό +8,33%. Η τιμή στα 15,60 ευρώ!

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης