Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σχεδιάζεται ιδιότυπο lockdown και στην Ελλάδα με πρόσχημα τους ανεμβολίαστους το φθινόπωρο – Σοκάρει το Ισραήλ

Σχεδιάζεται ιδιότυπο lockdown και στην Ελλάδα με πρόσχημα τους ανεμβολίαστους το φθινόπωρο – Σοκάρει το Ισραήλ
Τι συμβαίνει στο Ισραήλ; - Εξέτασαν να ανακοινώσουν lockdown σε δύο εβδομάδες από τις 23 Αυγούστου
Σχετικά Άρθρα

Εάν τα κρούσματα και ειδικά οι νοσηλευόμενοι σε βαριά μορφή αυξηθούν… και η ελληνική κυβέρνηση θα εξετάσει κάποιας μορφής lockdown από τον Σεπτέμβριο ή μέσα στο Φθινόπωρο 2021, ανέφερε πηγή που μίλησε ανεπίσημα στο bankingnews.
Πιθανότατα θα αποφευχθεί το καθολικό lockdown αλλά δεν μιλάμε και για τοπικά lockdown αλλά για κάποιας νέας μορφής lockdown που μπορεί να αποτελούν μίξη με στοιχεία και καθολικότητας.
Οι νέες καραντίνες θα είναι ιδιότυπες, μπορεί να αφορούν όλη την Ελλάδα που ούτως ή άλλως είναι χωρισμένη σε ζώνες με βάση την πορεία της πανδημίας.
Θα ισχύουν κάποια γενικά μέτρα για όλους αλλά θα λαμβάνονται μέτρα υπόψη και σε περιοχές που έχουν βαριά επιδείνωση.
Όμως όταν στην Ελλάδα έχουν υιοθετηθεί έως σήμερα 3 lockdowns που μάλιστα έχουν χαρακτηριστεί και από τα σκληρότερα διεθνώς, να επανέλθουν τέτοιας κλίμακας σκληρά μέτρα… δεν είναι πιθανό, ωστόσο δεν πρέπει να αποκλειστεί να δούμε ξανά απαγορεύσεις κυκλοφορίας, μάσκες παντού και πλήθος άλλων μέτρων.
Με βάση πηγή που μίλησε στο bankingnews, ανέφερε ότι πρέπει να βρεθεί μια καλή αιτία, μια καλή δικαιολογία και όπως… διαφαίνεται θα ρίξουν την ευθύνη… στους ανεμβολίαστους, ένα επιχείρημα που ωστόσο δεν έχει ηθική και επιστημονική βάση.
Η ίδια πηγή πάντως εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις στο Ισραήλ.

Τι συμβαίνει στο Ισραήλ; - Εξέτασαν να ανακοινώσουν lockdown σε δύο εβδομάδες από τις 23 Αυγούστου

Τα όσα διαδραματίζονται στο Ισραήλ προκαλούν μόνο σοκ.
Γιατί;
Το Ισραήλ είναι ένα από τα πιο εμβολιασμένα κράτη διεθνώς, έχοντας επιτύχει ποσοστά 80% στις ηλικίες 60 ετών και άνω.
Ταυτόχρονα είναι το πρώτο κράτος διεθνώς που έχει εμβολιάσει 155.000 πολίτες με 3η δόση εμβολίου της Pfizer που ήταν το κυρίαρχο εμβόλιο αλλά εσχάτως χρησιμοποιείται και Moderna.
Το Ισραήλ όμως ήταν και το πρώτο κράτος που ξάφνιασε την παγκόσμια κοινωνία όταν αποκάλυψε ότι με βάση τις μελέτες που διεξάγει το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ το τείχος ανοσίας των εμβολίων mRNA…ξεθωριάζει μετά από 6 μήνες αφού η αποτελεσματικότητα από 94% μειώνεται στο 39% και το χειρότερο ως προς το σκέλος της εμφάνισης της λοίμωξης και μετάδοσης η αποτελεσματικότητα των εμβολίων καταρρέει στο 16%.
Επίσης με βάση επίσημα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ τα CDC οι θετικοί εμβολιασμένοι και οι θετικοί ανεμβολίαστοι έχουν το ίδιο ιικό φορτίο του Covid 19.
Την ίδια στιγμή το 52% των κρουσμάτων είναι εμβολιασμένοι – τα κρούσματα ημερησίως κυμαίνονται μεταξύ 3.200 με 3.800 – ενώ από τους 145 βαριά ασθενείς σήμερα με covid 19 που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία το 66% είναι εμβολιασμένοι.
Τα στοιχεία αυτά δεν δείχνουν ότι τα εμβόλια έχουν αποτύχει αλλά ότι ξεθωριάζει γρήγορα η αποτελεσματικότητα τους έναντι των παραλλάξων του Covid 19.
Το Ισραήλ επίσης έχει διαπιστώσει ότι ανά 10 ημέρες σχεδόν διπλασιάζονται οι βαριά ασθενείς και έτσι το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ εξέτασε το ενδεχόμενο νέου lockdown σε 2 εβδομάδες

Είναι επίσημο – Το Ισραήλ εξέτασε να επιβάλλει νέο lockdown

Το ενδεχόμενο επιβολής lockdown σε διάστημα δύο εβδομάδων συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ λόγω της έξαρσης της πανδημίας, ανέφερε το κανάλι 13.
Ο υπουργός Κατασκευών και Στέγασης Ζέεβ Έλκιν φέρεται να τάσσεται υπέρ αυτής της κίνησης, καθώς τα μοντέλα μόλυνσης έχουν προβλέψει ότι η πλήρης καραντίνα θα είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Επίσης τονίζεται ότι αξιωματούχοι στο Υπουργείο Υγείας υποστηρίζουν νέο lockdown, προκειμένου να παρακινήσουν τους Ισραηλινούς που δεν έχουν λάβει ακόμη μια τρίτη δόση εμβολίου να εμβολιαστούν.
Ο υπουργός Υγείας Νίτζαν Χόροβιτς δήλωσε νωρίτερα ότι το νέο lockdown είναι «έσχατη λύση» και περιέγραψε το 4ο lockdown ως «δραματική κίνηση με τρομερές συνέπειες».

Χάος με τον τρίτο εμβολιασμό

Ενώ το Ισραήλ έχει ξεκινήσει τον τρίτο εμβολιασμό, σε ανακοίνωση του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρξει moratorium έως τον Σεπτέμβριο για να μπορέσουν όλες οι χώρες διεθνώς να έχουν εμβολιάσει το 10% του πληθυσμού τους.
Οι πλούσιες χώρες έφθασαν στον 3ο εμβολιασμό και υπάρχουν άλλες χώρες που έχουν εμβολιασμένο ούτε το 10% των κατοίκων.
Την ίδια στιγμή οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές θεωρούν ότι δεν χρειάζεται ο 3ος εμβολιασμός αλλά η προσέγγιση αυτή βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή από τις πρωτοβουλίες του Ισραήλ αλλά και της Γερμανίας που εξετάζει άμεσα να προχωρήσει στον 3ο εμβολιασμό.

Όλα αυτά τι αποδεικνύουν;
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τα εμβόλια, τις στρατηγικές και τις πολιτικές των κυβερνήσεων.
Όμως ότι το Ισραήλ από τα πλέον εμβολιασμένα κράτη στον κόσμο εξέτασε lockdown αποτελεί σημαντική είδηση… που θα ανατρέψει τα πάντα εάν επιβεβαιωθεί… καθώς οι πολίτες θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους στην εμβολιαστική προσπάθεια.
Σε ένα περιβάλλον χάους και δραματικών εξελίξεων και έχοντας οι αμερικανικές ρυθμιστές αρχές εγκρίνει τα εμβόλια επίσημα και όχι ως έκτακτης ανάγκης… θα μπορούσαν να επιβάλλουν την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό.
Τα εμβόλια δεν είναι λάθος, η υποχρεωτικότητα είναι έγκλημα, παραλογισμός και επικίνδυνη εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης