Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρχεται νέο lockdown από τον Σεπτέμβριο, προειδοποιεί επίσημα το Ισραήλ το πιο εμβολιασμένο κράτος διεθνώς

Έρχεται νέο lockdown από τον Σεπτέμβριο, προειδοποιεί επίσημα το Ισραήλ το πιο εμβολιασμένο κράτος διεθνώς
Τα κρούσματα στο Ισραήλ αυξάνονται καθημερινά, πλέον έχουν προσεγγίσει τα 4000 ημερησίως εκ των οποίων λίγο πάνω από 50% είναι εμβολιασμένοι.
Σχετικά Άρθρα

Η βασική ανησυχία, ο βασικός φόβος ίσως επιβεβαιωθεί.
Η βασική ανησυχία των πολιτών στην Ελλάδα και διεθνώς είναι μήπως από το Φθινόπωρο, επανέλθουν τα lockdowns άπαξ και η ανοσία από τα εμβόλια μειώνεται δραστικά με την πάροδο των μηνών όπως αποδείχθηκε στο Ισραήλ…
Το Ισραήλ ένα από τα πιο εμβολιασμένα κράτη διεθνώς με ποσοστό εμβολιασμένων 80% σε ηλικίες από 60 ετών και άνω… διαπίστωσε ότι το τείχος προστασίας στους εμβολιασμένους από 93% μετά από 6 μήνες υποχωρεί στο 39% ενώ ως προς την μεταδοτικότητα το τείχος προστασίας καταρρέει στο 16%.
Τα κρούσματα στο Ισραήλ αυξάνονται καθημερινά, πλέον έχουν προσεγγίσει τα 4000 ημερησίως εκ των οποίων λίγο πάνω από 50% είναι εμβολιασμένοι.
Επίσης από τα 221 άτομα που έχουν νοσήσει σοβαρά και βρίσκονται στα νοσοκομεία του Ισραήλ το 66% ή 145 ασθενείς ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Το Ισραήλ προειδοποιεί: Δεν είναι απίθανο σενάριο νέο lockdowns από τον Σεπτέμβριο 2021

Το Υπουργικό Συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε νέα περιοριστικά μέτρα λόγω της επιδείνωσης της πανδημίας εκ νέου στο Ισραήλ, ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι, προειδοποίησαν, ένα νέο lockdown τον Σεπτέμβριο δεν αποτελεί πλέον απομακρυσμένο σενάριο.
Από τις 20 Αυγούστου 2021, το πλήρες σύστημα πράσινης κάρτας θα είναι ξανά σε ισχύ.
Οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές σε όλες τις υπαίθριες συγκεντρώσεις και ένας εμβολιασμένος γονέας που φροντίζει ένα παιδί που βρίσκεται σε καραντίνα κάτω των 12 ετών θα ζητηθεί επίσης να απομονωθεί.
Επιπλέον, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται με φυσική παρουσία σε ποσοστό 50% ενώ το υπόλοιποι εργαζόμενοι θα εργάζονται μέσω τηλεργασίας, το ίδιο θα επιδιώξουν να ισχύσει και στον ιδιωτικό τομέα.
Επιπλέον, θα διατυπωθούν αυστηρότερα κριτήρια για τα ταξίδια και τις χώρες στις οποίες μπορεί να επισκέπτονται ισραηλινοί.
Ήδη η Ελλάδα έχει αποκλειστεί, όπως και πλήθος άλλων χωρών.

Ο Bennett προειδοποιεί… δεν είναι απίθανο ένα νέο lockdown

«Η μετάλλαξη Delta είναι εξαιρετικά μεταδοτική και εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Bennett.
«Εάν οι πολίτες δεν εμβολιαστούν, δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή από την επιβολή αυστηρότερων περιορισμών, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου lockdown»
«Πρέπει να προετοιμάσουμε την κοινή γνώμη για ένα νέο lockdown τον Σεπτέμβριο, που είναι ένας μήνας κατά τον οποίο η οικονομική ζημιά θα είναι μικρότερη, και να επιταχύνουμε την προσπάθεια εμβολιασμού για να το αποτρέψουμε τα χειρότερα», δήλωσε επίσης ο υπουργός Άμυνας, αναφερόμενος την περίοδο των εβραϊκών εορτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης