Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέζουν τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ να εγκρίνει επίσημα τα εμβόλια για να επιβάλλουν υποχρεωτικότητα

Πιέζουν τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ να εγκρίνει επίσημα τα εμβόλια για να επιβάλλουν υποχρεωτικότητα
O διευθυντής του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας των Βιολογικών προϊόντων (CBER) του FDA, αναγνώρισε ότι τα εγκεκριμένα εμβόλια για τον Covid 19 θα διευκολύνουν τους εργοδότες ή τις κυβερνήσεις να επιβάλλουν ή να προωθήσουν τα εμβόλια.
Σχετικά Άρθρα

Πιέσεις ασκούνται στον FDA τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για να εγκρίνει τα εμβόλια που διατίθενται στις ΗΠΑ Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο 2021… καθώς όπως υποστηρίζουν πολλοί θα μπορούσαν μέσω αυτής της διαδικασίας να επιβάλλουν υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς.
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει επιταχύνει τη διαδικασία αναθεώρησής της αξιολόγησης των εμβολίων ώστε από έκτακτης ανάγκης να λάβουν και επίσημα την άδεια χορήγησης.
Τα εμβόλια της Pfizer, Moderna και Johnson and Johnson θα λάβουν την επίσημη άδεια διάθεσης «όσο το δυνατόν γρηγορότερα», κάτι που θα δώσει στην κυβέρνηση Biden αλλά και στους κυβερνήτες πολιτειών αλλά και σε εργοδότες περισσότερη ευελιξία να επιβάλλουν τα εμβόλια.
«Το προσωπικό του FDA θα διεξάγει μια ενδελεχή διαδικασία ανασκόπησης, εξισορροπώντας παράλληλα την απίστευτη αίσθηση του επείγοντος, για να διασφαλιστεί ότι οποιοδήποτε εμβόλιο που έχει εγκριθεί ή πληροί τα αυστηρά πρότυπά μας για ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και ποιότητα», δήλωσε ο FDA επισημαίνοντας ότι η πλήρης έγκριση μπορεί να ενθαρρύνει ορισμένους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

Από εμβόλια έκτακτης ανάγκης θα αναγνωριστούν σε επίσημα εμβόλια

Επί του παρόντος, τα τρία εμβόλια για τον COVID-19 στην Αμερική της Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson είναι όλα υπό άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης (EUA).
Η Pfizer υπέβαλε αίτηση για να λάβει άδεια βιολογικών προϊόντων τον Μάιο 2021 και η Moderna υπέβαλε αίτηση για την άδεια την 1η Ιουνίου.
Η Johnson & Johnson δήλωσε ότι θα υποβάλλει αίτηση αργότερα εντός του 2021.

Τον Ιούλιο 2021, ο FDA είχε αναφέρει ότι οι ρυθμιστικές αρχές στόχευαν τον Ιανουάριο του 2022 για την ολοκλήρωση της επανεξέτασης, αλλά αυτό «δεν σημαίνει ότι η έγκριση δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από αυτό το χρονικό διάστημα».

Οι τυπικές αναθεωρήσεις εμβολίων συνήθως πραγματοποιούνται εντός 12 μηνών, αλλά ο FDA στοχεύει να ολοκληρώσει τις αξιολογήσεις για τα εμβόλια εντός οκτώ μηνών από την στιγμή που έχουν υποβληθεί οι αιτήσεις είχε δηλώσει στην Washington Post ο Peter Marks, διευθυντής του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας των Βιολογικών προϊόντων (CBER) του FDA.
Το CBER είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση των εμβολίων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Peter Marks αναγνώρισε ότι τα εγκεκριμένα εμβόλια για τον Covid 19 θα διευκολύνουν τους εργοδότες ή τις κυβερνήσεις να επιβάλλουν ή να προωθήσουν τα εμβόλια.
«Μιλάω με μια ανεπίσημη έννοια, όχι σαν δικηγόρος αλλά σε γενικές γραμμές, φαίνεται να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία, ώστε να επιβάλλεις τον εμβολιασμό όταν ένα προϊόν λάβει επίσημα άδεια έγκρισης και όχι έκτακτης ανάγκης».

Στρώνουν το έδαφος για υποχρεωτικότητα των εμβολίων

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε γνωμοδότηση την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι οι εντολές που δίδονται για τον εμβολιασμό για τον Covid 19 από δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι νόμιμες, παρόλο που τα εμβόλια υπάγονται στην κατηγορία έκτακτης ανάγκης δηλαδή EUA.

Ο διευθυντής του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας των Βιολογικών προϊόντων (CBER) του FDA επισήμανε επίσης ότι μόλις εγκριθούν πλήρως τα εμβόλια, θα μπορούν να κάνουν χρήση και 3ου εμβολιασμού.
«Θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν όπως κρίνουν σκόπιμο, αλλά στην πραγματικότητα θα πρέπει να είναι εντός του πεδίου της ιατρικής…και να κάνουν κάτι λογικό».
Σύμφωνα με το EUA, οι γιατροί πρέπει να χορηγούν τα εμβόλια ακριβώς όπως απαιτείται από τον FDA.

Ασκείται πίεση στον FDA

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ή FDA πιέζεται για να εγκρίνει πλήρως τα εμβόλια για τον Covid 19.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε στις 21 Ιουλίου ότι εκτιμά ότι η πλήρης έγκριση των εμβολίων θα ανακοινωθεί «ίσως τέλος Αυγούστου, στις αρχές Σεπτεμβρίου ή το αργότερο τον Οκτώβριο» Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Biden ο Α. Fauci τόνισε τον Ιούλιο ότι θα «εκπλαγεί» εάν τα τρία εμβόλια δεν μπορέσουν να λάβουν πλήρη έγκριση.
Στις 29 Ιουλίου, ο Biden ανακοίνωσε αυστηρούς κανόνες για να παροτρύνει τους ομοσπονδιακούς εργαζόμενους να εμβολιαστούν ή αλλιώς πρέπει να φορούν μάσκες, να διατηρούν μέτρα κοινωνικών αποστάσεων και να υποβάλλονται σε τακτικά tests για Covid 19.
Επίσης έχει αναφέρει «είναι ακόμα ζήτημα αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να λάβει αποφάσεις που αφορούν ολόκληρη τη χώρα…».
Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας προέβλεψαν ότι ένα κύμα εντολών και υποχρεωτικότητας ενδέχεται να έρθει μετά την πλήρη έγκριση των εμβολίων.
«Νομίζω ότι μόλις τα εμβόλια περάσουν από το στάδιο της πλήρους έγκριση του FDA, όλα πρέπει να είναι στο τραπέζι και νομίζω ότι όλα θα είναι στο τραπέζι σε επίπεδο δήμων, κρατών, εργοδοτών, χώρων, κυβερνητικών υπηρεσιών» ανέφερε ο Andy Slavitt, πρώην συντονιστής για τον Covid 19 από το επιτελείο του Biden.

Υπάρχουν αντιδράσεις

Ορισμένες πολιτείες έχουν απαγορεύσει την υποχρεωτικότητα των εμβολίων κατά του COVID ή διαβατήρια εμβολίων σε κυβερνητικές υπηρεσίες ή σχολεία.
Αλλά ορισμένες πολιτείες, όπως το Οχάιο, για παράδειγμα, απαγόρευσαν τα υποχρεωτικά εμβόλια για τον COVID στα σχολεία με βάση την κατάσταση EUA των εμβολίων δηλαδή της έγκρισης με βάση την έκτακτη ανάγκη.
Έτσι, μόλις εγκριθούν πλήρως τα εμβόλια, η απαγόρευση δεν θα ισχύει.
Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι είχε δώσει εντολές για την χορήγηση υποχρεωτικών εμβολίων COVID-19 ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου 2021, εν αναμονή της πλήρους άδειας του FDA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης