Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία – Κολέγιο Imperial: Στο 50% η ανοσία από τους εμβολιασμούς για την παραλλαγή Delta, τέταρτο κύμα το Φθινόπωρο

Βρετανία – Κολέγιο Imperial: Στο 50% η ανοσία από τους εμβολιασμούς για την παραλλαγή Delta, τέταρτο κύμα το Φθινόπωρο

To 40% όσων διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό (όλοι με Delta), ήταν ασυμπτωματικοί, ενώ πολλοί άλλοι είχαν ήπια συμπτώματα, σύμφωνα με την έρευνα του Imperial College

Σχετικά Άρθρα

Ο πλήρης εμβολιασμός με δύο δόσεις μειώνει στο μισό τη μετάδοση της μετάλλαξης Delta, ενώ εμφανίζει αποτελεσματικότητα 60% στην πρόληψη της συμπτωματικής Covid-19 λόγω της ίδιας παραλλαγής του κορωνοϊού, σύμφωνα με τη βρετανική επιστημονική έρευνα React-1, οποία διεξάγεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα (κυλιόμενη), σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021.
Η μελέτη του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου, που ανέλυσε στοιχεία από περίπου 98.000 άτομα στην Αγγλία, παρέχει την πιο ολοκληρωμένη εικόνα μέχρι σήμερα σχετικά με το πόσο προστατεύουν τα εμβόλια από την πιο μεταδοτική Delta (ινδική), η οποία αντικατέστησε σε πολλές χώρες την Alpha (βρετανική) ως κυρίαρχη παραλλαγή.

Ασυμπτωματικοί

Η συνεχιζόμενη μελέτη React-1 (REal-time Assessment of Community Transmission), που ξεκίνησε πέρυσι τον Απρίλιο, παρέχει κάθε μήνα μία εικόνα της πανδημίας ελέγχοντας ένα τυχαίο μεγάλο δείγμα ανθρώπων.
Η νέα μελέτη React, σύμφωνα με τους Financial Times βρήκε ότι το 40% όσων διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό (όλοι με Delta), ήταν ασυμπτωματικοί, ενώ πολλοί άλλοι είχαν ήπια συμπτώματα.

Αποτελεσματικότητα εμβολίων

Άλλες πρόσφατες έρευνες είχαν δείξει μία αποτελεσματικότητα 90% των εμβολίων κατά της Delta, όσον αφορά τα σοβαρά συμπτώματα και την αποφυγή νοσηλείας.
Η χαμηλότερη αποτελεσματικότητα 60% των εμβολίων κατά της Delta που βρήκε η React-1 εξηγείται γιατί η βρετανική μελέτη συμπεριέλαβε την ικανότητα των εμβολίων να προλαμβάνουν ακόμη και τα λιγότερο σοβαρά συμπτώματα, όχι μόνο τα σοβαρά και την ανάγκη εισαγωγής στο νοσοκομείο.
«Ο εμβολιασμός παραμένει άκρως αποτελεσματικός κατά της Delta», σχολίασε ο δρ Paul Elliott, ερευνητής του Imperial, η μελέτη του οποίου δεν έδωσε αναλυτικά στοιχεία για την ξεχωριστή αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer και της AstraZeneca.

Νοσηλείες – Θάνατοι

«Τα ευρήματα, όταν συνδυαστούν με εκείνα άλλων μελετών που δείχνουν την επίπτωση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού στη μείωση των νοσηλειών και των θανάτων από την Covid-19, είναι ενθαρρυντικά.
Όμως, αποτελούν, επίσης, μία υπόμνηση ότι, ακόμη και με μία πολύ υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, είναι πολύ πιθανό να έχουμε και άλλο κύμα λοιμώξεων το φθινόπωρο, δήλωσε ο δρ Carl Walters καθηγητής της Σχολικής Τροπικής Ιατρικής του Λίβερπουλ.
Αναπτυξη αντισωμάτων για τους πλήρως εμβολιασμένους
ανδιβοδιεσ.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης