Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με σταθεροποιητικές τάσεις άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Εμείς μετά από 6 συνεχόμενες ανοδικές δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Δεν αποκλείεται όμως και το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον να είναι αρκετό και να κρατήσει την αγορά μας πάνω από τις 870 μονάδες.

Έχουμε στραμμένο το βλέμμα στα αποτελέσματα. Οι εκτιμήσεις της Μυτιληναίος, δείχνουν πως έχουμε ακόμα φθηνές μετοχές στο ΧΑ παρά το ράλι που μπορεί να έχουν καταγράψει. Αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα της Τιτάν.

Ο χαμηλός τζίρος έδινε μεταβλητότητα στην τιμή του γενικού δείκτη στα πρώτα λεπτά. Γύρω από το χθεσινό κλείσιμο το άνοιγμα και πάνω από τις 870 μονάδες. Δεν ξεχωρίζει κάποια μετοχή στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Η Aegean άνοιξε με λίγη όρεξη και κινείται ανοδικά και η Εθνική έχει οριακή άνοδο. Μικρή πίεση εντοπίζεται στην Alpha Bank.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Την ώρα που διαβάζουμε εκθέσεις όπου εκθειάζονται τα κέρδη του 2023 και δίνουν p/e 15-20 φορές, εδώ έχουμε τη διοίκηση να δίνει εκτίμηση για καθαρά κέρδη το 2022 260 εκατ. ευρώ που δίνουν μονοψήφιο p/e. Η στήλη είχε διαφωνήσει ξανά με τους αναλυτές στο παρελθόν όταν εκθείαζαν μετοχές με net debt/EBITDA 3,7 φορές και η συγκεκριμένη είχε 2 φορές, ενώ δίνει και μέρισμα και βγάζει και κέρδη σε σύγκριση με άλλες. Τώρα βέβαια βλέπουμε τους αναλυτές να αλλάζουν στάση και να αυξάνουν τη δίκαιη τιμή για τη μετοχή.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Η στήλη εξακολουθεί να έχει την άποψη ότι ο τουρισμός δεν έχει επηρεαστεί από τα κρούσματα και νομίζουμε πως πάει αρκετά καλά. Ο Σεπτέμβριος είναι ο κρίσιμος μήνας όπου θα διαμορφώσει το τελικό ποσοστό υποχώρησης έναντι του 2019. Η εκτίμησή μας ήταν ότι θα πάμε στο 50-60% του 2019. Αν ανοίξουν κάποιες αγορές, από τις οποίες έχουμε περιορισμένες αφίξεις, ίσως το πιάσουμε ή και το ξεπεράσουμε το ποσοστό.

ΟΠΑΠ: Σήμερα λήγει η περίοδος επανεπένδυσης του μερίσματος των 0,5225 ευρώ ανά μετοχή με τιμή μετοχής τα 11,14 ευρώ. Στα 11,84 ευρώ το άνοιγμα με οριακές απώλειες 0,34%.

ΤΙΤΑΝ: Δημοσιεύει αύριο πριν το άνοιγμα της αγοράς αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου και η Eurobank Equities περιμένει έσοδα 438 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 9,2%, EBITDA 77,5 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 19,2%, λόγω υψηλότερων μεταφορικών εξόδων και αυξημένου ενεργειακού κόστους. Τα καθαρά κέρδη εκτιμά πως θα αυξηθούν 10 και στα 42 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση στα 1,27 δισ. ευρώ και η τιμή στα 16,30 ευρώ.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Πακέτα στα 2,25 ευρώ ανά μετοχή με το ξεκίνημα. Συνολικά έγιναν τρία συνολικού όγκου 150 χιλ. τεμαχίων. Πιθανότατα κάποιος μέτοχος με σημαντικό ποσοστό αποχωρεί και μάλλον έχει περισσότερα κομμάτια. Την περιμέναμε την κίνηση. Στα 2,36 ευρώ η μετοχή.

PREMIA: Οι συνεχόμενες αυξήσεις κεφαλαίου αλλά και η άνοδος της τιμής, αυξάνουν την κεφαλαιοποίηση. Σήμερα με την είσοδο των νέων κομματιών, η αποτίμηση πιάνει σχεδόν τα 150 εκατ. ευρώ. Η μετοχή άνοιξε με απώλειες και πάει στην τιμή της αύξησης. Έτσι αν και ξεκίνησε από τα 150 εκατ. ευρώ αποτίμηση, υποχωρεί 11,76% και είναι στα 1,50 ευρώ με αποτίμηση 130 εκατ. ευρώ.

IDEAL: Και εδώ θα δούμε εκτόξευση της αποτίμησης, αφού θα μπουν οι νέες μετοχές από τη συγχώνευση με εταιρείες που έχει ανακοινωθεί. Η αποτίμηση μόλις μπουν οι νέες μετοχές θα ξεπεράσει στα 100 εκατ. ευρώ από 38 εκατ. ευρώ που είναι τώρα.

CENTRIC: Ανοδικά και πάλι στο ξεκίνημα και με σχετικά καλές συναλλαγές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης