Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεδρίαση χωρίς ενδιαφέρον, αλλά με θετικό πρόσημο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεδρίαση χωρίς ενδιαφέρον, αλλά με θετικό πρόσημο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Βρήκε αντίσταση στον εκθετικό κινητό μέσο των 100 ημερών. Πήγε μέχρι τις 862 μονάδες ο γενικός δείκτης και εκεί είδαμε κινήσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών, ειδικά στις τράπεζες. Ή αν θέλετε μία αδυναμία. Ανοδικά έκλεισε και η σημερινή συνεδρίαση και πάλι με εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές.

Περιορισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον, συνεδριάσεις που δε λένε να τελειώσουν, που σου φαίνονται τεράστιες και κλείνουν τα βλέφαρα. Τα έχουμε ξαναζήσει όμως, οπότε είμαστε μαθημένοι. Μας άρεσε η Motor Oil σήμερα, η Μυτιληναίος, κάπως καλύτερη συμπεριφορά για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αλλά η άνοδος δεν είναι εύκολη, ενώ το κλείσιμο στις δημοπρασίες του ΟΤΕ στήριξη την αγορά και δεν άφησε να επηρεαστεί από την πτώση της Εθνικής.

Μετά από μία αντίδραση, λόγω αποτιμήσεων και τεχνικών επιπέδων, η αγορά δείχνει πως έχει διάθεση για συσσώρευση μεταξύ των νέων επιπέδων που έχει διαμορφώσει. Νομίζουμε πως η περίοδος που ακολουθεί, δηλαδή η κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου, δεν είναι η κατάλληλη για μεγάλες κινήσεις. Θα χρειαστούν δυνατές καλές ειδήσεις για πάνω. Άρα ίσως το σενάριο της συσσώρευσης να το δούμε το επόμενο διάστημα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεκίνησαν καλά, αλλά βγήκαν κάποιες πωλήσεις. Η Εθνική έκλεισε κοντά στο χαμηλό ημέρας και με τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των συστημικών. Πήγε μέχρι τα 2,2590 ευρώ και έκλεισε στα 2,1980 ευρώ. Με οριακές απώλειες έκλεισε η Alpha Bank και στις τελικές δημοπρασίες η Πειραιώς μηδένισε τις απώλειες. Η Eurobank έκλεισε με άνοδο 0,61%.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προσπάθησαν σήμερα και με μαρκιετές να την πάνε υψηλότερα, αλλά κάποιος πετούσε κομμάτια. Μία ανοικτή εντολή την πήγε στα 9,60 ευρώ και αμέσως πούλησαν λίγα για να πάει στα 9,50 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 9,48 ευρώ με άνοδο 1,28%.

ΟΠΑΠ: Θα μπορούσαμε να δούμε ενόψει και της επανεπένδυσης του μερίσματος μία ανοδική κίνηση. Έχει κάνει δυνατή διόρθωση. Έφτασε μέχρι και τα 11 ευρώ περίπου αλλά βρήκε στήριξη στον εκθετικό των 200 ημερών.

ΕΧΑΕ: Στις τελικές δημοπρασίες την έκλεισαν στο υψηλό ημέρας και στα 3,8550 ευρώ (+1,98%).

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Παραλίγο να βάλει και το 8 μπροστά. Θέμα χρόνου μάλλον αφού πλέον δε βλέπουμε σημαντικούς πωλητές. Η μετοχή εδώ και μήνες έχει πάρει το δρόμο της και τραβάει προς τη δίκαιη τιμή, που δείχνουν τα θεμελιώδη. Τεράστια κέρδη για όσους έχουν κρατήσει για κάποιους μήνες τα χαρτιά. Για τη στήλη διπλή η χαρά, αφού εδώ οι επενδυτές «παίζουν» τα θεμελιώδη και όχι κάποιο story με πολλά ΘΑ.

ΕΚΤΕΡ: Κάνει τα πάνω-κάτω της, αλλά δεν έχει αλλάξει επίπεδο. Αυτό θα συμβεί μόνο αν περάσει πάνω από τα 1,35 ευρώ περίπου. Προς το παρόν η περιοχή 1,05-1,25 ευρώ προσφέρεται μάλλον για trading. Εκτός και αν βγουν κάποιες ειδήσεις καλές που βελτιώσουν τον ισολογισμό και έχουμε αναφερθεί πρόσφατα. Τη διατηρούμε στις επιλογές μας και περιμένουμε… Στα 1,19 ευρώ και στο +9,17% με 83 χιλ. τεμάχια.

REVOIL: Τρίτη συνεχόμενη ανοδικά και κάλυψε όλες τις απώλειες από την πτωτική συνεδρίαση της 19ης Ιουλίου που είχε χάσει 7,3%. Στα 1,44 ευρώ και στο +4,35% με 19 χιλ. τεμάχια.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Δυνατό ράλι το τελευταίο διάστημα με μεγάλους όγκους. Αναμενόμενοι κάπως οι όγκοι αφού εδώ υπάρχουν εγκλωβισμένοι πολλών ετών. Σπάσιμο της ζώνης 0,30-0,35 ευρώ μπορεί να επεκτείνει την άνοδο. Θέλουμε να δούμε αυτές τις εκτιμήσεις που έχει κάνει στο παρελθόν η διοίκηση να αποτυπώνονται στη λογιστική κατάσταση, καθώς τα δάνεια δεν είναι αμελητέα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης