Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το… χαρτί των απολύσεων «κουνά» ο Γεωργιάδης - Τι συνέβη σε ξενοδοχείο της Αθήνας - «Χωρίς τουρισμό δεν υπάρχουν χρήματα»

Το… χαρτί των απολύσεων «κουνά» ο Γεωργιάδης - Τι συνέβη σε ξενοδοχείο της Αθήνας - «Χωρίς τουρισμό δεν υπάρχουν χρήματα»
Ο υπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε ότι απολύθηκε μάγειρας σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό
Σχετικά Άρθρα

Συντηρείται η συζήτηση για τις απολύσεις εργαζομένων, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Κι όσο κι αν από την κυβέρνηση διευκρινίζεται ότι η απόλυση δεν συνδέεται με τον εμβολιασμό, όπως προκύπτει ο νόμος δίνει αυτό το δικαίωμα στον εργοδότη.
Η κυβέρνηση... υπενθυμίζει -με κάθε ευκαιρία- ότι υπάρχει δυνατότητα απόλυσης εργαζόμενου ο οποίος θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία μιας επιχείρησης. Κομβικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Θα γίνουν απολύσεις» δήλωσε σήμερα (19/7/2021) ο κ. Γεωργιάδης και αποκάλυψε ότι σε ξενοδοχείο της Αθήνας απολύθηκε μάγειρας, ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί.

«Θα γίνουν σίγουρα απολύσεις, όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί»

Βέβαιος ότι θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων υπαλλήλων εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τις επιχειρήσεις που κρίνουν ότι εργαζόμενος που αρνείται να εμβολιαστεί εμποδίζει την λειτουργία της επιχείρησης.
Αν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δεν δικαιολογείται η απόλυση.
Αν δεν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δικαιολογείται», είπε ο κ. Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας ότι «θα γίνουν σίγουρα απολύσεις, όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί».

Τι συνέβη σε ξενοδοχείο της Αθήνας

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ένα «αληθινό» -όπως είπε- παράδειγμα, λέγοντας ότι «σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, με Αμερικανούς τουρίστες, όπου όλοι είναι εμβολιασμένοι στο προσωπικό, ο μάγειρας αρνείται να εμβολιαστεί. Ο μάγειρας απολύθηκε».
«Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις. Σε έναν οίκο ευγηρίας, υπάλληλος που αρνείται να εμβολιαστεί θα μπει σε αναστολή.
Για πόσο καιρό θα μπει σε αναστολή. Δεν πρέπει να καλυφθεί η θέση; Με τι σύμβαση θα καλυφθεί; Για πόσο καιρό. Άρα, θα γίνουν απολύσεις», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας και την δήλωση της Δόμνας Μιχαηλίδου, την οποία πάντως ανακάλεσε η υφυπουργός Εργασίας.

Χωρίς τουρισμό, δεν υπάρχουν χρήματα

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Ανάπτυξης απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου lockdown, τονίζοντας με νόημα ότι «χωρίς τουρισμό δεν υπάρχουν χρήματα».
«Η άσκηση την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε είναι πολύπλοκη.
Αν ήταν χειμώνας, θα κάναμε μια καραντίνα 15 ημέρων.
Είμαστε όμως στην μέση της τουριστικής περιόδου και χωρίς τουρισμό δεν υπάρχουν χρήματα, ενώ παράλληλα και ηθικά δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε, καθώς οι μισοί πολίτες είναι εμβολιασμένοι», τόνισε ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, λέγοντας ότι «αυτό το καλοκαίρι θα ζήσουμε με τον ιό σε έξαρση.
Δεν υπάρχει λύση χωρίς γενική καραντίνα.
Γενική καραντίνα δεν μπορεί να επιβληθεί».

Για τη διαδήλωση των αρνητών

«Αν κάνεις διαδήλωση να πεις ότι η Γη είναι επίπεδη, τι σχόλιο να κάνω;
Οι άνθρωποι αυτοί έκαναν κατά βάση μια αντικυβερνητική διαδήλωση, δεν έχω την αυταπάτη ότι ήταν ψηφοφόροι μας, ήταν άνθρωποι ακραίων πολιτικών χώρων. Πόσοι ήταν; Να πούμε 10.000 άνθρωποι ότι ήταν στην Αθήνα; 10.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν χθες.
Μην μεγαλοποιούμε τα πράγματα.
Ήταν μια μικρή σε μέγεθος αντικυβερνητική διαδήλωση», είπε δηκτικά ο υπουργός Ανάπτυξης για την συγκέντρωση αρνητών του εμβολιασμού στο κέντρο της Αθήνας.
Προσέθεσε ότι «υπάρχουν διάφορες κατηγορίες αρνητών του εμβολίου, που δεν μπορώ να πω τώρα την φράση στην τηλεόραση, που δεν μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους.
Αν ο πρωθυπουργός έλεγε «απαγορεύεται να κάνετε το εμβόλιο» θα πήγαιναν όλοι να το κάνουν», ενώ προσέθεσε ότι «υπάρχει μια μεγαλύτερη ομάδα που φοβάται να κάνει το εμβόλιο και το σέβομαι, άλλος φοβάται το ύψος.
Άλλο να φοβάται κάποιος τον Φεβρουάριο είναι άλλο και άλλο τώρα που δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει το εμβόλιο.
Πρέπει να πειστούν να μην φοβούνται».

Καταστροφή της οικονομίας, ένα νέο lockdown

Για τις δραματικές συνέπειες ενός νέου lockdown προειδοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης.
«Αν έχουμε πάλι γενική καραντίνα, η οικονομία θα καταστραφεί, οι επιχειρήσεις θα έχουν σωρευμένες, μεγάλες ζημίες από τόσες καραντίνες.
Σήμερα έχουμε μια πραγματικότητα.
Η σκέψη κάποιων ανθρώπων ότι το Κράτος θα τους πληρώνει επ' άπειρον για να είναι σε αναστολή, δεν είναι πραγματική.
Δεν αντέχει το Κράτος» είπε χαρακτηριστικά.
Η κυβέρνηση έδωσε στις μικρές επιχειρήσεις τα περισσότερα χρήματα από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, όπως και από το click away ωφελήθηκαν κυρίως οι μικρές επιχειρήσεις, σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Είπε πάντως ότι οι ιδιοκτήτες σχολών χορού, «είναι οι μόνοι που έχουν πραγματικό δίκιο, είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για το πώς θα ενισχυθούν» και ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα υπάρξει εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης