Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Samson Assuta Ashdod Hospital (Ισραήλ): Ποιος μπορεί να νοσήσει σοβαρά μετά την δεύτερη δόση εμβολίου;

Samson Assuta Ashdod Hospital (Ισραήλ): Ποιος μπορεί να νοσήσει σοβαρά μετά την δεύτερη δόση εμβολίου;
Όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα δεν τους διασφαλίζει ο πλήρης εμβολιασμός
Σχετικά Άρθρα

Ποιοι είναι πιο πιθανό να νοσήσουν σοβαρά από COVID-19 ακόμη και μετά από την δεύτερη δόση εμβολίου;
Μπορεί να νοσήσουν άνθρωποι που έχουν πλήρως εμβολιαστεί;
Η απάνηση είναι ξεκάθαρα ναι....

Νέα έρευνα από Ισραηλινούς γιατρούς εξηγεί πώς και γιατί ορισμένα εμβολιασμένα άτομα θα συνεχίσουν να νοσηλεύονται και να νοσούν σοβαρά λόγω του Covid 19.
Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ είναι από τα πλέον εμβολιασμένα κράτη στον κόσμο και έχει χρησιμοποιήσει σχεδόν κατ΄ αποκλειστικότητα το εμβόλιο της Pfizer.
Τα ηλικιωμένα άτομα με πολλές υποκείμενες ιατρικές καταστάσεις και νοσήματα που έχουν ανοσοκαταστολή είναι πιο πιθανό να προσβληθούν από κορωνοιό και να νοσήσουν σοβαρά από Covid 19 ακόμη και μετά από πλήρη εμβολιασμό, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως στο Ισραήλ.
Μια μειοψηφία εμβολιασμένων ατόμων θα προσβληθεί από κορωνοιό και ένα μικρό ποσοστό αυτών θα καταλήξουν στο νοσοκομείο λόγω του Covid19. Αυτό ονομάζεται πρωτοποριακή

Ποιοι άνθρωποι μπορεί να νοσήσουν;

Μια ομάδα Ισραηλινών γιατρών με επικεφαλής τον καθηγητή Tal Brosh, επικεφαλής της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων στο Νοσοκομείο Samson Assuta Ashdod, μελέτησε 152 πλήρως εμβολιασμένους ασθενείς από 17 νοσοκομεία που ανέπτυξαν COVID-19 μετά από επτά ημέρες αφότου έλαβαν τη δεύτερη δόση εμβολίου και χρειάστηκε να νοσηλευτούν πριν από το τέλος Απριλίου.
Το εμβόλιο είναι 97% έως 98% αποτελεσματικό έναντι της τυπικής παραλλαγής - και αποδεικνύεται σχεδόν εξίσου αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Delta.
Μέχρι στιγμής, παρά τη ραγδαία αύξηση των περιπτώσεων κορωνοϊού στο Ισραήλ, ο αριθμός των σοβαρών ασθενειών φαίνεται να αυξάνεται αργά.
«Συνολικά, μπορούμε να πούμε ότι το βασικό συμπέρασμα είναι ότι αυτοί δεν ήταν υγιείς», δήλωσε ο Tal Brosh στην εφημερίδα Jerusalem Post.

Όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα δεν τους διασφαλίζει ο πλήρης εμβολιασμός

«Σχεδόν όλοι (96%) είχαν υποκείμενα νοσήματα: καρδιακές παθήσεις, πνευμονικές παθήσεις, νεφρική νόσο, άνοια, καρκίνο ή άλλες κοινές ασθένειες.
Έτσι, τα άτομα που παρουσιάζουν νέες λοιμώξεις ενώ έχουν εμβολιαστεί είναι πιο άρρωστα άτομα από ένα συνηθισμένο άτομο»
Από αυτούς που νοσηλεύτηκαν δηλαδή σύνολο 152 οι 38 είχαν αυτό που ορίστηκε ως «κακή έκβαση», που σημαίνει διασωληνώθηκαν ή πέθαναν.
Συγκεκριμένα, το 71% είχε υπέρταση, 48% διαβήτη, 27% συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και 24% χρόνια νεφρική νόσο, 24% χρόνια πνευμονοπάθεια, 19% άνοια και 24% καρκίνο.
Μόνο το 6% δεν είχε υποκείμενο νόσημα.
Επιπλέον, η μελέτη έδειξε ότι το 40% των ασθενών ήταν ανοσοκατεσταλμένοι.

Χαμηλά αντισώματα

«Εάν το ανοσοποιητικό σας σύστημα δεν λειτουργεί καλά, διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να μην σας προστατεύει ο εμβολιασμός» δήλωσε ο Brosh, προσθέτοντας ότι περίπου το 35% των ασθενών δεν είχαν ανιχνεύσιμα αντισώματα - πράγμα που σημαίνει ότι είχαν αποτύχει να προκαλέσουν ανοσοαπόκριση στο εμβόλιο.
Ο ενδιάμεσος χρόνος που πέρασε από τη δεύτερη δόση έως τη νοσηλεία ήταν 40 ημέρες.
Η μέση ηλικία των ασθενών ήταν 71. Στις περισσότερες περιπτώσεις η πηγή της μόλυνσης του ασθενούς ήταν άγνωστη.
Ο Brosh είπε ότι παρόλο που αυτή η μελέτη διεξήχθη όταν η παραλλαγή Alpha ήταν ενεργή στο Ισραήλ και η πλειονότητα των περιπτώσεων είχε αυτό το στέλεχος του ιού, είπε ότι είναι πιθανό τα χαρακτηριστικά να ισχύουν ακόμη - σε όσους έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Delta που αντιπροσωπεύει τώρα πάνω από το 90% των λοιμώξεων στο Ισραήλ.
Είπε ότι η παραλλαγή Delta φαίνεται ότι ξεπερνάει το εμβόλιο περισσότερο από την μετάλλαξη Alpha, αλλά εξακολουθεί να είναι ασαφές εάν η παραλλαγή προκαλεί σοβαρότερες λοιμώξεις - παρά τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας.
Ωστόσο, είπε ότι υπάρχει ένα σημαντικό μήνυμα που πρέπει να προσέξουν οι πολίτες.
«Εάν είστε μεγαλύτερης ηλικίας και έχετε υποκείμενα νοσήματα ή είστε ανοσοκατεσταλμένοι, μην θεωρήσετε δεδομένο ότι προστατεύεστε καλά από το εμβόλιο» δήλωσε ο Brosh.
Όταν υπάρχει μεγάλη μετάδοση της μετάλλαξης στην κοινότητα, θα πρέπει να φροντίσετε τον εαυτό σας»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης