Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκίνησε η 3η δόση εμβολίων στο Ισραήλ – Υλοποιεί σχέδιο ώστε οι ισραηλινοί να μάθουν να ζουν με τον Covid 19… για χρόνια

Ξεκίνησε η 3η δόση εμβολίων στο Ισραήλ – Υλοποιεί σχέδιο ώστε οι ισραηλινοί να μάθουν να ζουν με τον Covid 19… για χρόνια
Μέχρι τώρα στο Ισραήλ – αναφερόμαστε το τελευταίο διάστημα – έχουν πεθάνει 3 άνθρωποι εκ των οποίων οι 2 εμβολιασμένοι και ένας ανεμβολίαστος
Σχετικά Άρθρα

Τον εμβολιασμό με 3η δόση Pfizer ξεκίνησε το Ισραήλ για ειδικές περιπτώσεις πολιτών.
Την ίδια στιγμή το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε ένα σχέδιο με πολλαπλές παραμέτρους, ώστε οι ισραηλινοί να μάθουν να ζουν με τον κορωνοιό.
Το μήνυμα λοιπόν από το Ισραήλ είναι ότι δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα με τον Covid 19 θα μείνει για χρόνια στην ζωή μας.
Και επειδή ότι συμβαίνει στο εξωτερικό έρχεται και στην Ελλάδα εύκολα προκύπτει το συμπέρασμα ότι το σχέδιο του Ισραήλ θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα.

Το τρίτο εμβόλιο

Καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να καταγράφει μεγάλο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων, το Υπουργείο Υγείας ξεκίνησε το τρίτο εμβόλιο.
Οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς στο Ισραήλ θα είναι σε θέση να λάβουν ένα τρίτο εμβόλιο του εμβολίου Pfizer ξεκινώντας από σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz την Κυριακή.
Μιλώντας στο KAN Radio Horowitz είπε ότι οι υπεύθυνοι υγειονομικής περίθαλψης θα καθορίσουν ποιοι είναι οι επιλέξιμοι ασθενείς.
Απαιτούνται συγκεκριμένες συνθήκες, για παράδειγμα εκείνοι που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση οργάνων.
Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ συνεχίζει να καταγράφει μεγάλο αριθμό καθημερινών κρουσμάτων.
Ενώ στις αρχές Ιουνίου τα νέα κρούσματα ήταν περίπου 10-20 σήμερα έφθασαν τις εκατοντάδες - 531 στις 9 Ιουλίου 2021, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.
Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, οι οποίοι είχαν μειωθεί σε λιγότερο από 200 μόλις λίγες εβδομάδες πριν, ανέρχονται σήμερα σε πάνω από 4.100.

Πολύ μικρό το ποσοστό των βαριών ασθενών

Ταυτόχρονα, η αύξηση της σοβαρής νοσηρότητας παρέμεινε σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Έως τις 10 Ιουλίου 2021 υπήρχαν 43 σοβαροί ασθενείς.
Τον Απρίλιο, με παρόμοιο αριθμό ενεργών κρουσμάτων, ήταν πάνω από 270.
Ο υπουργός Υγείας Horowitz είπε επίσης ότι τις προσεχείς μέρες το Ισραήλ αναμένει απάντηση από την Pfizer σχετικά με το αίτημα να προχωρήσει η επόμενη αποστολή εμβολίων.
Η τρέχουσα προμήθεια πρόκειται να λήξει στις 31 Ιουλίου και για αυτόν τον λόγο άτομα κάτω των 18 ετών δεν θα μπορούν να εμβολιαστούν έως ότου φτάσουν νέα εμβόλια Pfizer - υποτίθεται ότι θα περάσουν τρεις εβδομάδες μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης.
Το Ισραήλ διαθέτει περίπου 200.000 δόσεις Moderna, οι οποίες επιτρέπονται μόνο για ενήλικες.

Το σχέδιο του Ισραήλ ώστε οι πολίτες να μάθουν να ζουν με τον κορωνοιό

Περίπου το 40% των εφήβων κάτω των 19 ετών εμβολιάστηκαν έως τις 10 Ιουλίου 2021 και η προσπάθεια εμβολιασμού έληξε για την ώρα, επειδή οι προμήθειες εμβολίων λήγουν τέλος Ιουλίου 2021, και δεν αναμένονται νέα εμβόλια στο Ισραήλ μέχρι τον Σεπτέμβριο
Περίπου 200.000 Ισραηλινοί εμβολιάστηκα - κυρίως έφηβοι ηλικίας 12 έως 16 ετών – με βάση το υπουργείο Υγείας.
Μερικοί νέοι εμβολιάστηκαν ακόμη και στην παραλία.

Το σχέδιο του Ισραήλ

Το Ισραήλ εκπονεί σχέδιο ώστε να μπορέσουν οι ισραηλινοί να μάθουν να ζουν με τον Covid 19… για χρόνια.
Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τα εξής.

  • Το Υπουργείο Υγείας σκέφτεται να συστήσει στους μη εμβολιασμένους μαθητές να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά την 1η Σεπτεμβρίου σε ειδικές κάψουλες για να αποφύγουν τη μόλυνση. Στις ΗΠΑ πάντως πήραν την απόφαση η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με όλα τα παιδιά να φορούν μάσκες.
  • Πλήρης έλεγχος των αεροδρομίων ώστε να επιβραδύνει τις λοιμώξεις και ειδικά στο αεροδρόμιο Ben-Gurion.
  • Τα άτομα που επισκέπτονται το Ισραήλ θα πρέπει να απομονωθούν για 24 ώρες από τις 16 Ιουλίου ανεξαρτήτως εάν είναι εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι και ανεξαρτήτως χώρας. Η περίοδος απομόνωσης ωστόσο είναι σχετική καθώς εξαρτάται από το πότε θα βγει το αρνητικό test.
  • To Ισραήλ ανακοίνωσε ένα κατάλογο χωρών υψηλού κινδύνου και οι Ισραηλινοί που επιστρέφουν από τα κράτη αυτά υποχρεούνται να απομονωθούν ανεξάρτητα από το εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Τα κράτη αυτά είναι: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σεϋχέλλες, Εκουαδόρ, Αιθιοπία, Βολιβία, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Ζιμπάμπουε, Ζάμπια, Ναμίμπια, Παραγουάη, Χιλή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Κιργιστάν, Τυνησία, Βραζιλία, Νότια Αφρική, Ινδία, Μεξικό και Ρωσία ενώ πρόσθεσε Ουζμπεκιστάν και Λευκορωσία
Η τυπική περίοδος απομόνωσης είναι 14 ημέρες, η οποία μπορεί να μειωθεί σε 10 ημέρες εφόσον υπάρχουν δύο αρνητικά tests αλλά το τελευταίο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν την 9η ημέρα.
Ωστόσο το Ισραήλ αξιολογεί εάν μπορεί να μειώσει την περίοδο απομόνωσης σε μόλις έξι ημέρες.
Οι πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν σε αυτές τις χώρες χωρίς ειδική άδεια.
Η απαίτηση απομόνωσης ισχύει μόνο κατά την επιστροφή τους.

  • Για την ώρα το Ισραήλ απέρριψε την πρόταση μεμονωμένοι εμβολιασμένοι τουρίστες να εισέλθουν στο Ισραήλ δεν αποκλείεται αυτός ο περιορισμός να ισχύσει έως την 1η Σεπτεμβρίου 2021.
  • Το σχέδιο που η κυβέρνηση του Ισραήλ αποκαλεί «ήπιο lockdown» θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός προγράμματος «green pass lite» σε μεγάλες εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους.
  • Στο αεροδρόμιο Ben-Gurion, θα γίνονται γρήγορα tests
  • Θα συντομεύσουν την απομόνωση ώστε να μειώσουν την μεταδοτικότητα ειδικά της παράλλαξης Delta με έμφαση στην προστασία των ηλικιωμένων που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.
  • Θα διατηρηθούν μέτρα lockdown αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό και μόνο ως τελευταίο αποτέλεσμα.
  • Θα καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους μάλιστα το μέτρο αυτό αναμένεται να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τι συνέβη στις 10 Ιουλίου 2021

Σχεδόν 85.000 άτομα υποβλήθηκαν σε tests, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου 0,7% αυτών που εξετάστηκαν βρέθηκαν θετικοί ή 531 άτομα.
Σε σοβαρή κατάσταση είναι 40 άτομα ο αριθμός των σοβαρά ασθενών αυξάνεται αλλά αργά.
Με βάση τον Eran Segal, βιολόγο στο Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann εάν σε προηγούμενα κύματα covid 19 περίπου 20 έως 25 άτομα πέθαναν σε κάθε 1.000 μολυσμένα άτομα, τώρα που π.χ. στην Βρετανία το 85% των πολιτών έχει εμβολιαστεί, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί σε 2 θανάτους ανά 1.000 μολυσμένα άτομα.
Στο Ισραήλ, τρία άτομα πέθαναν από το COVID-19 σε λιγότερο από μία εβδομάδα.
Το Σάββατο, μια 88χρονη εμβολιασμένη γυναίκα από τη Χάιφα πέθανε στο Ιατρικό Κέντρο Rambam.
Την περασμένη εβδομάδα, ένας 48χρονος μη εμβολιασμένος άνδρας και ένας 86χρονος εμβολιασμένος άνδρας που υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα πέθαναν από τον Covid 19.
Μέχρι τώρα στο Ισραήλ – αναφερόμαστε το τελευταίο διάστημα – έχουν πεθάνει 3 άνθρωποι εκ των οποίων οι 2 εμβολιασμένοι και ένας ανεμβολίαστος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης