Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν από Covid; - Εάν προστατεύονται γιατί χρειάζονται και 3η δόση και ανησυχούν για τους ανεμβολίαστους;

Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν από Covid; - Εάν προστατεύονται γιατί χρειάζονται και 3η δόση και ανησυχούν για τους ανεμβολίαστους;
Εάν προστατεύονται όπως αναφέρει η ελληνική κυβέρνηση και διεθνώς οι κυβερνήσεις… τότε οι εμβολιασμένοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τον Covid 19
Σχετικά Άρθρα

Το ερώτημα αυτό είναι καίριο.
Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν από Covid 19;
Εάν προστατεύονται, όπως αναφέρει η ελληνική κυβέρνηση και διεθνώς οι κυβερνήσεις… τότε οι εμβολιασμένοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τον Covid 19.
Επίσης, εάν προστατεύονται, δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τους ανεμβολίαστους, καθώς έχουν χτίσει τείχος ανοσίας, ενώ όσοι δεν εμβολιάζονται αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους.
Βέβαια, ένας εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον Covid 19 και την παράλλαξη Delta.
Ωστόσο, το βασικό διακύβευμα είναι αν οι εμβολιασμένοι… που δήθεν προστατεύονται… δεν κινδυνεύουν.
Είναι έτσι ή απλά υπάρχει μεγάλη παραπλάνηση και οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν; 

Τα στοιχεία από το Ισραήλ αποδεικνύουν την αλήθεια… 

Η παραλλαγή Delta δεν οδήγησε σε αύξηση των νοσηλειών τουλάχιστον στο Ισραήλ, σε αντίθεση την ανησυχία που υπάρχει διεθνώς.
Επικαλούμαστε το Ισραήλ, γιατί μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις Σεϋχέλλες είναι το πιο εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο, με 5,6 εκατ. ισραηλινούς σε σύνολο 9,29 εκατ. να έχουν πλήρως εμβολιαστεί.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία, η μέση ηλικία των σοβαρών περιστατικών στις 8 Ιουλίου 2021 ήταν 64 και η πλειοψηφία (56%) είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.
Ωστόσο, περισσότεροι από τους μισούς, δηλαδή 34 άτομα ή το 53% των ασθενών από Covid 19 που κατέληξαν στο νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα, είχαν εμβολιαστεί πλήρως.
Εξετάζοντας αυτούς που νοσηλεύτηκαν, με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας μόνο δύο ήταν παιδιά και μία ήταν έγκυος γυναίκα που δεν είχε εμβολιαστεί επειδή προφανώς ήταν έγκυος.
Ο αριθμός των σοβαρά ασθενών αυξάνεται και μειώνεται καθημερινά με βάση την κατάσταση αυτών που νοσηλεύονται με Covid 19.
Την Πέμπτη το πρωί υπήρχαν 46 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση, αλλά την Πέμπτη το απόγευμα υπήρχαν 37, ανέφερε το Υπουργείο Υγείας.
Πολλοί από τους ασθενείς που περιλαμβάνονται στη λίστα σοβαρών περιστατικών δεν συμπεριλήφθησαν στη λίστα τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.
Επιλέγηκαν μόνο τα άτομα που ήταν σε πραγματικά σοβαρή κατάσταση και διαπιστώθηκε ότι η πλειοψηφία μολύνθηκε πριν από αρκετές εβδομάδες, πριν γίνει γνωστή η παράλλαξη Delta.
Επιπλέον, υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ των περιπτώσεων που τα νοσοκομεία θεωρούν σοβαρές και εκείνων που αναφέρονται στο Υπουργείο Υγείας.
Ενώ το υπουργείο ανέφερε 46 σοβαρές περιπτώσεις, τα νοσοκομεία δήλωσαν ότι υπήρχαν 32, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ν12.
Η ασυμφωνία οφείλεται στο γεγονός ότι το υπουργείο μετρά τους ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τον ιό, αλλά παραμένουν σε σοβαρή κατάσταση, και τα νοσοκομεία μετρούν άτομα που είναι θετικά στον κορωνοϊό.
Δεν υπάρχουν ασθενείς με COVID-19 σε 10 ισραηλινά νοσοκομεία, ανέφερε το Ν12.
Δύο άτομα πέθαναν από το COVID-19 στο Ισραήλ.
Ο πρώτος ήταν ένας μη εμβολιασμένος 48χρονος άνδρας που υποβλήθηκε σε θεραπεία στο Wolfson Medical Center στο Holon.
Σύμφωνα με το νοσοκομείο, εμφάνιζε υψηλή αρτηριακή πίεση.
Ωστόσο ένας εμβολιασμένος άνδρας 86 ετών που υποβλήθηκε σε θεραπεία στο Ιατρικό Κέντρο Rambam στη Χάιφα απεβίωσε και εμφάνιζε υποκείμενα νοσήματα.

Τι μας δείχνει το Ισραήλ;

Ότι το 54% όσων έχουν εμβολιαστεί όχι απλά μπορεί να κολλήσουν τον κορωνοϊό και την μετάλλαξη Delta, αλλά μπορεί να νοσήσουν και βαριά.
Για την ιστορία, το Ισραήλ εμβολιάζει τους πολίτες του με Pfizer.
Το Ισραήλ, πηγή εξέλιξης της Covid 19, έχει εμβολιάσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
Συνεπώς, αποτελεί απόδειξη ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί κινδυνεύουν το ίδιο με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Από τους 64 βαριά ασθενείς ή ασθενείς με Covid 19 που εμφάνισαν βαριά συμπτώματα και χρειάστηκαν να νοσηλευτούν ήταν εμβολιασμένοι.
Αυτό, όμως, δεν το έχουν αναφέρει στην Ελλάδα οι Έλληνες λοιμωξιωλόγοι - απλά αναφέρουν ότι κινδυνεύουν οι μη εμβολιασμένοι.
Εάν οι εμβολιασμένοι είναι πλήρως προστατευμένοι, γιατί ανησυχεί η ελληνική κυβέρνηση και γενικώς οι κυβερνήσεις για τους μη εμβολιασμένους;
Προφανώς, γιατί κανείς δεν προστατεύεται πραγματικά. 

Οι δύο δόσεις δεν φθάνουν, έρχεται και τρίτη δόση 

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να εγκρίνουν μια 3η δόση του εμβολίου της εντός του Αυγούστου 2021, καθώς έχει αυξηθεί ο κίνδυνος έξι μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό και τη διάδοση της εξαιρετικά μεταδοτικής παράλλαξης Delta.
Ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Pfizer, Mikael Dolsten, δήλωσε ότι η πρόσφατη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου στο Ισραήλ οφείλεται κυρίως σε λοιμώξεις σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο 2021. 

Μειώνεται η αποτελεσματικότητα του εμβολίου 

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ δήλωσε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη τόσο της μόλυνσης όσο και της συμπτωματικής νόσου μειώθηκε στο 64% τον Ιούνιο.
Το εμβόλιο Pfizer είναι πολύ δραστικό έναντι της παραλλαγής Delta, δήλωσε ο Dolsten σε συνέντευξή του.
Αλλά μετά από έξι μήνες, είπε, «υπάρχει πιθανότατα ο κίνδυνος νέας μόλυνσης καθώς τα αντισώματα, όπως προβλεπόταν, μειώνονται».
Η Pfizer δεν δημοσίευσε το πλήρες σύνολο των ισραηλινών δεδομένων, αλλά ανακοίνωσε ότι θα δημοσιευτούν σύντομα.
«Είναι ένα μικρό σύνολο δεδομένων, αλλά νομίζω ότι η τάση είναι ακριβής: έξι μήνες, δεδομένου ότι η Delta είναι η πιο μεταδοτική παραλλαγή που έχουμε δει, μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις και ήπιες ασθένειες», δήλωσε ο Dolsten. 

Διάβρωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου μετά από έξι μήνες

Τ
α δεδομένα της Pfizer από τις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξαν διάβρωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου μετά από έξι μήνες, είπε ο Dolsten - ειδικά ενάντια στις παραλλαγές που κυκλοφορούσαν την άνοιξη.
Τόνισε δε ότι τα στοιχεία από το Ισραήλ και τη Βρετανία υποδηλώνουν ότι, ακόμη και με εξασθενισμένα επίπεδα αντισωμάτων, το εμβόλιο παραμένει 95% αποτελεσματικό.
Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε με την BioNTech SE, έδειξε 95% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της συμπτωματικής COVID-19.
Ο Dolsten είπε ότι τα πρώιμα δεδομένα από τις μελέτες της εταιρείας δείχνουν ότι μια τρίτη δόση δημιουργεί επίπεδα αντισωμάτων που είναι 5 έως 10 φορές υψηλότερα από ό, τι μετά τη δεύτερη δόση, υποδηλώνοντας ότι μια τρίτη δόση θα προσφέρει την πολυπόθητη προστασία.
Η Pfizer αναμένει ότι το εμβόλιο θα έχει σημαντική συνεισφορά στα έσοδα  - προβλέψεις για πωλήσεις 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021.
Οι παγκόσμιες δαπάνες για εμβόλια κατά τηυς COVID-19 θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 157 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία δεδομένων IQVIA Holdings.
Ο Δρ Eric Topol, καθηγητής μοριακής ιατρικής και διευθυντής του Scripps Research Translational Institute στη La Jolla, στην Καλιφόρνια, δήλωσε ότι η απόφαση σχετικά με τη μείωση της προστασίας των αντισωμάτων αγνοεί το ρόλο άλλων σημαντικών μερών της ανοσολογικής απόκρισης, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων μνήμης Β, τα οποία μπορεί να παράγει αντισώματα κατ 'απαίτηση όταν προσβληθούν από τον ιό.
«Χρειάζεστε μελέτες για να μπορέσετε να το επιβεβαιώσετε.
Δεν είναι μόνο εξουδετερωτικά αντισώματα», δήλωσε ο Topol.
Η Pfizer σχεδιάζει να ξεκινήσει δοκιμές  με εικονικό φάρμακο και 10.000 συμμετέχοντες.
Αυτή η μελέτη θα διαρκέσει όλο το φθινόπωρο, είπε ο Dolsten, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα ολοκληρωθεί πριν από την αίτηση της εταιρείας στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.για χρήση από το FDA, αυτό θα είναι μόνο το πρώτο βήμα.
Το φάρμακο θα πρέπει να εξετασθεί και να πάρει το πράσινο φως από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης