Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάτι δεν πάει καλά – Το πιο εμβολιασμένο κράτος διεθνώς το Ισραήλ προειδοποιεί για κύμα μόλυνσης Delta με εκτίναξη κρουσμάτων

Κάτι δεν πάει καλά – Το πιο εμβολιασμένο κράτος διεθνώς το Ισραήλ προειδοποιεί για κύμα μόλυνσης Delta με εκτίναξη κρουσμάτων
Το Ιατρικό Κέντρο του Hadassah University προειδοποιεί ότι τα κρούσματα Covid – 19 θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 1.000 ημερησίως σε δύο εβδομάδες προς τις 20 Ιουλίου 2021.
Σχετικά Άρθρα

Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.
Μας είπαν ότι εάν οι κοινωνίες εμβολιαστούν σε ποσοστό 70% του πληθυσμού θα αποκτήσουν ανοσία της αγέλης και δεν θα πρέπει να ανησυχούμε.
Μας είπαν ότι το Ισραήλ που έφθασε στο 67% τον εμβολιασμό του πληθυσμού ότι αποσύρει όλα τα περιοριστικά μέτρα.
Ωστόσο πολύ γρήγορα η κατάργηση της μάσκας και άλλων μέτρων αναιρέθηκαν αφού η μετάλλαξη Delta έχει αυξήσει τα κρούσματα.
Καλλιεργήθηκε η εντύπωση ότι όλα βαίνουν καλώς και είναι θέμα χρόνου για να περιθωριοποιήσουμε τον Covid 19….
Όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, καθώς το πιο εμβολιασμένο κράτος στο κόσμο το Ισραήλ, προειδοποιεί ότι ένα μεγάλο κύμα μόλυνσης Delta θα πλήξει την χώρα με 1000 κρούσματα ημερησίως….

Είναι παγκόσμιο πείραμα

Ο Δρ. Bret Weinstein εξελικτικός βιολόγος και συνδιοργανωτής του podcast DarkHorse επισήμανε ότι «εκθέτουμε ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού σε αυτό που είναι στην πραγματικότητα ένα επιστημονικό πείραμα, αν και στην πράξη δεν είναι ένα επιστημονικό πείραμα επειδή αποφεύγουμε σκόπιμα τη συλλογή δεδομένων που θα μας επέτρεπαν να αξιολογήσουμε τον αντίκτυπο».

Τι συμβαίνει στο Ισραήλ;

Το Ιατρικό Κέντρο του Hadassah University προειδοποιεί ότι τα κρούσματα Covid – 19 θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 1.000 ημερησίως σε δύο εβδομάδες προς τις 20 Ιουλίου 2021.
Το αρμόδιο όργανο για τον κορωνοιό θα συγκληθεί άμεσα για να αξιολογήσει την παράλλαξη Delta στο Ισραήλ, καθώς μια ερευνητική ομάδα προειδοποίησε ότι η χώρα θα μπορούσε να δει 1.000 κρούσματα την ημέρα τις επόμενες δύο εβδομάδες - σε σύγκριση με τα 300 κρούσματα ημερησίως.
Ένας άλλος Ισραηλινός ερευνητής είπε ότι το εμβόλιο Pfizer, παραμένει αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Delta.
«Ένα πραγματικό κύμα μόλυνσης εξαπλώνεται στο Ισραήλ», μια ομάδα ερευνητών από το εβραϊκό πανεπιστήμιο έγραψε μελέτη που στάλθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.
«Για να αντιμετωπιστεί το κύμα μόλυνσης θα απαιτήσει τη λήψη σημαντικών μέτρων, τα οποία αργότερα θα είναι πιο σκληρά»
Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, δεδομένου ότι το ποσοστό αναπαραγωγής ή το «R» - πόσα άτομα θα μολυνθούν εκ νέου από ένα μολυσμένο άτομο - έχει φτάσει το 1,5, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων είναι πιθανό να αυξάνεται κάθε εβδομάδα.
Εάν δεν υπάρχει αλλαγή στρατηγικής με επαναφορά περιοριστικών μέτρων θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί η αύξηση 1.000 ημερήσιων λοιμώξεων ημερησίως εντός των επόμενων δύο εβδομάδων

Ο Ran Balicer, επικεφαλής καινοτομίας της Clalit και πρόεδρος της Ισραηλινής Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον COVID-19, δήλωσε ότι το πρόγραμμα πράσινων διαβατηρίων θα χρειαζόταν μόνο, κατά τη γνώμη του, εάν η επιδημία συνεχιστεί με τον ίδιο ή μεγαλύτερο ρυθμό ή εάν τα εμβόλια αποδειχθούν αναποτελεσματικό έναντι της λοίμωξης.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Hadassah University, «τα εμβόλια είναι αισθητά λιγότερο αποτελεσματικά στην πρόληψη της λοίμωξης - περίπου 60% έως 80% αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής Delta σε σύγκριση με το 90% έναντι της παραλλαγής Alpha».
Ωστόσο, η ερευνητική ομάδα του Hadassah University σημείωσε ότι δεν είναι ακόμη σαφές σε τι ποσοστό οι άνθρωποι θα αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια.
Μέχρι σήμερα, οι σοβαρές ή και μέτριες περιπτώσεις ήταν σημαντικά χαμηλές.
Μόνο 3 έως 5 άτομα από κάθε 1.000 που έχουν μολυνθεί αναπτύσσουν σοβαρή λοίμωξη, σύμφωνα με τον καθηγητή Eran Segal, βιολόγο στο Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann - ο οποίος δημοσίευσε σχετικά στοιχεία στο Twitter - σε σύγκριση με 20 έως 30 στην κορύφωση της πανδημίας.

Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει έρευνα στο Ισραήλ σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, προσθέτοντας ότι χρειάζονται περίπου πέντε ημέρες για να εκτιμηθεί εάν μια μετάλλαξη θα γίνει πιο σοβαρή.

Τι αναφέρει το κεντρικό εργαστήριο ιολογίας του Ισραήλ;

Μια άλλη έκθεση, από το Κεντρικό Εργαστήριο ιολογίας σε συνεργασία με τον Δρ. Gili Regev-Yochay, διευθυντή της Μονάδας Επιδημιολογίας Λοιμώξεων από το Ιατρικό Κέντρο Sheba στο Tel Hashomer, έδειξε ότι τα επίπεδα εξουδετέρωσης της μετάλλαξης Delta μειώθηκαν κατά δύο φορές σε σύγκριση με τον αρχικό ιό σε εργαστηριακές δοκιμές.
Ωστόσο, ο Regev-Yochay δήλωσε στο The Jerusalem Post ότι το εμβόλιο θα πρέπει να είναι σε μεγάλο βαθμό αποτελεσματικό.
«Ο εμβολιασμός προκαλεί σημαντική ανταπόκριση αντισωμάτων» για την παραλλαγή Delta.
Ο Regev-Yochay σημείωσε ότι το εμβόλιο αποδείχθηκε λιγότερο ικανό να δρα ενάντια στην παραλλαγή Beta (Νότια Αφρική) από το Delta.
Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο Eurosurveillance, περιελάμβανε δοκιμές δειγμάτων 36 εργαζομένων στον τομέα της υγείας.
Οι ερευνητές του Hadassah University συνέστησαν να επικεντρωθούν οι προσπάθειες στην πρόληψη της μόλυνσης του ευάλωτου πληθυσμού, ειδικά εκείνων που βρίσκονται σε νοσοκομεία και γηροκομεία
Το Υπουργείο Υγείας αναμένεται να συνεδριάσει στις 4 Ιουλίου 2021 για να συζητήσει την επιλογή χορήγησης τρίτης δόσης ή ενισχυμένης νέας δόσης σε άτομα που είναι ηλικιωμένοι ή βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή.

Επιπλέον, η κυβέρνηση ξεκίνησε την κατασκευή μιας τεράστιας σκηνής στο αεροδρόμιο Ben-Gurion για tests και θα διαχειρίζεται έως 2.500 tests ανά ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση από τα υπουργεία Άμυνας και Μεταφορών.
Η σκηνή θα είναι περίπου 1.500 τ.μ. και αναμένεται να είναι ήδη λειτουργική αυτήν την εβδομάδα.
Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε 323 νέα κρούσματα το Σάββατο 3/7 το βράδυ, ξεπερνώντας τα 300 για δεύτερη φορά από τον Απρίλιο 2021.
Ωστόσο, μόνο το 0,5% των σχεδόν 70.000 ατόμων που εξετάστηκαν ήταν θετικά.
Αναφέρθηκαν 31 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση.
Η τελευταία φορά που υπήρχαν 31 σοβαροί ασθενείς ήταν στις 11 Ιουνίου.
Ο αριθμός των σοβαρών περιπτώσεων κυμάνθηκε από 23 έως 29 την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ανακαλυφθεί νέα κρούσματα από την ομάδα παρακολούθησης λυμάτων σε διάφορες πόλεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης