Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κύριε Μητσοτάκη… και οι εμβολιασμένοι και οι μη εμβολιασμένοι είναι έλληνες, λάθος στρατηγική, τοξικός σχεδιασμός ο διαχωρισμός

Κύριε Μητσοτάκη… και οι εμβολιασμένοι και οι μη εμβολιασμένοι είναι έλληνες, λάθος στρατηγική, τοξικός σχεδιασμός ο διαχωρισμός
Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να επιβάλλει υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό.
Σχετικά Άρθρα

Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα φαινόμενο που σίγουρα προβληματίζει, διαιρεί και καλλιεργεί την εντύπωση ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την ψυχραιμία της και τον έλεγχο της κατάστασης με τον εμβολιασμό.
Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη του έλληνα πρωθυπουργού πέρασε λάθος μηνύματα, η εμμονή στην διαίρεση της κοινωνίας σε πειθήνιους και αρνητές σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους είναι λάθος στρατηγική.
Προφανώς και ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός θέλει το καλό της κοινωνίας και θέλει να ξεπεράσει η ελληνική κοινωνία με τις μικρότερες συνέπειες την πανδημία.
Προφανώς όπως όλοι οι έλληνες έχουμε τον ίδιο στόχο, να επανέλθει η κανονικότητα, η πλήρης όχι η ημιτελής.
Όμως στην πορεία αυτής της δύσκολης ομολογουμένως διαδρομής, ο Μητσοτάκης υπέπεσε σε λάθη τα οποία είτε ήταν αψυχολόγητα, είτε οι σύμβουλοι του η ομάδα των επιδημιολόγων και λοιμωξιολόγων δεν τον συμβούλεψε σωστά.
Η ομάδα αυτή η οποία πήρε το όνομα της βιοηθικής θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε και βιοανηθικότητας με την τρομολαγνεία που πουλάνε έχει παρασύρει σε λάθη τον πρωθυπουργό, ο οποίος προφανώς δεν έχει κάποιο δόλο.
Την υστεροφημία του ως πολιτικός θα κοιτάξει και το πώς θα αξιοποιήσει όλα τα δυνατά εργαλεία από την μια να περιορίσει την πανδημία και από την άλλη να ενισχύσει την προσπάθεια ανάκαμψης σε μια άρρωστη οικονομία όπως της Ελλάδος.

Οι ψεκασμένοι έγιναν αρνητές

Πριν καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο πρωθυπουργός είχε αποκαλέσει ψεκασμένους όσους διακινούν σενάρια συνωμοσίας.
Ένας σοβαρός πρωθυπουργός δεν θα έκανε τέτοιες δηλώσεις.
Οπότε ήταν ατόπημα του, ένα πολιτικός κύρους δεν προσβάλλει και δεν διαιρεί έτσι την κοινωνία, οπότε ο Μητσοτάκης έσφαλε.
Το κατάλαβε και τον απέσυρε τον χαρακτηρισμό.

Ακολούθησαν τα περιοριστικά μέτρα, η χρήση μάσκας, η απαγόρευση κυκλοφορίας.
Σχεδόν το 70% των ανθρώπων που φόρεσαν μάσκα το έκαναν για να μην πληρώσουν πρόστιμο.
Μόνο από αυτό το στατιστικό στοιχείο το πείραμα της επιβολής μάσκας απέτυχε παταγωδώς γιατί οι πολίτες δεν πίστεψαν αλλά αρνήθηκαν να πληρώσουν το πρόστιμο.
Όχι ο κορωνοιός αλλά το πρόστιμο ήταν ο οδηγός τους.
Πολλά μέτρα ανακοινώθηκαν από υπουργούς με μια αμετροέπεια και αλαζονεία που προσβάλλουν την αισθητική και επιδέχονται αυστηρότατων επικρίσεων.
Ορισμένοι υπουργοί μιλούσαν λες και μιλούν σε κανένα υπηρέτη, μια εικόνα προσβλητική που προκάλεσε την κοινωνία.

Φθάσαμε στους εμβολιασμούς.
Πάλι η κυβέρνηση αλλά δυστυχώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε δεν θα πληρώσουν τον μάρμαρο οι εμβολιασμένοι…
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, επικοινωνιακά η κυβέρνηση πιάνεται φάουλ…
Μια σοβαρή κυβέρνηση θα είχε ξεκινήσει μια εκστρατεία σοβαρής ενημέρωσης, θα παρουσίαζε τα οφέλη των εμβολιασμών και θα παρουσίαζε και τις δυνητικές παρενέργειες.
Όχι όμως με τον γελοίο τρόπο που παρουσιάζεται σήμερα μέσω των μέσων ενημέρωσης που γονυπετής παρακαλούν να πάρουν διαφήμιση…
Δυστυχώς και τα μέσα ενημέρωσης ξέπεσαν, ένα μέσο ενημέρωσης κύρους δεν παρακαλάει να πάρει διαφήμιση αλλά παρουσιάζει με σοβαρότητα τα γεγονότα.
Δεν χρειαζόταν διαφημιστική εκστρατεία 30 εκατ για το τίποτε, πεταμένα λεφτά των ελλήνων απλά για να «ελέγχονται τα μέσα ενημέρωσης»… όσοι παίρνουν κρατικό χρήμα δεν είναι ανεξάρτητοι, είναι μέσα κατευθυνόμενης ενημέρωσης, ποιος θα ασκήσει κριτική όταν πληρώνεται από το κράτος.
Μια σοβαρή κυβέρνηση θα έκανε μια μεγάλη εκστρατεία, χωρίς να πληρώνει τα μέσα ενημέρωσης θα παρουσίαζε με σοβαρό τρόπο τα οφέλη και τις παρενέργειες των εμβολίων και με επιστημονικό τρόπο και όχι καθοδηγούμενους επιστήμονες… θα επιχειρούσε να περάσει το μήνυμα της ωφέλειας των εμβολιασμών.

Η στρατηγική της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς, πάρε 150 ευρώ για να εμβολιαστείς, εάν δεν εμβολιαστούν δεν θα πάρουν καμία βοήθεια στο μέλλον σε νέο lockdown και άλλα που έχουν λεχθεί είναι για τα πανηγύρια.
Ανόητοι άνθρωποι επιλέγουν μικρόψυχες στρατηγικές.
Η κοινωνία δεν χρειάζεται κυβέρνηση που πουλάει μαγκιές και τσαμπουκάδες, η κυβέρνηση είναι όλων των ελλήνων, πρέπει να είναι σοβαρή και να εμπνέει εμπιστοσύνη…
Δεν υπάρχουν δεξιοί και αριστεροί εμπρός σε ένα πρόβλημα... το πρόβλημα είναι κοινό και χρειάζεται ομοψυχία.

Οι ψεκασμένοι… όμως έγιναν αρνητές… αλλά οι αρνητές είναι 5,5 εκατ δηλαδή το 50% του πληθυσμού της Ελλάδος κύριε Μητσοτάκη.
Λάθος, απαράδεκτο επικοινωνιακό λάθος.
Όμως το σήριαλ έχει και συνέχεια.
Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να επιβάλλει υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό.
Το γνωρίζουν στην κυβέρνηση και για τον λόγο αυτό ο Μητσοτάκης δηλώνει ότι δεν μπορεί να επιβάλλει υποχρεωτικότητα στα εμβόλια.

Πειθήνιος ή αρνητικής

Δυστυχώς χώρισαν την ελληνική κοινωνία σε πειθήνιους ή νομιμόφρονες ή πρόβατα και σε αρνητές ή ψεκασμένους ή επικίνδυνους.
Αν όμως κοιτάξουμε αυτούς που εμβολιάζονται – οι πλήρως εμβολιασμένοι – περί τα 3,8 εκατ θα δούμε ότι οι πάνω από 65 χρονών κατά βάση εμβολιάζονται από φόβο.
Όλα τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η θνητότητα από 65 ετών και πάνω είναι υψηλή.
Όμως οι νεότεροι δεν εμβολιάζονται από φόβο αλλά π.χ. για να μην στερηθούν τις διακοπές τους ή κάποιο ταξίδι.
Μέρος της κοινωνίας μπορούν να χαρακτηριστούν πρόβατα… δεν αδικούμε το συμπαθές τετράποδο… αλλά κάποιοι άνθρωποι έχουν εκπαιδευτεί να είναι άβουλοι στρατιώτες.
Η πλευρά των αρνητών θεωρούν ότι με δωροδοκίες τύπου 150 ευρώ ή με προσπάθεια επιβολής της υποχρεωτικότητας… προκαλείται η κοινωνία που επί 15 μήνες βρισκόταν σε καραντίνα.
Το θεωρούν πρόκληση.
Πιστεύουμε ότι κάθε πολίτης πρέπει να έχει την απόλυτη ελευθερία κινήσεων και επιλογών.
Πιστεύουμε ότι όποιος θέλει να εμβολιαστεί ή να μην εμβολιαστεί πρέπει να είναι επιλογή του και κάθε απόφαση πρέπει να είναι σεβαστή.
Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τις μαγκιές… και να απευθυνθεί με καθαριότητα και ειλικρίνεια στον λαό και ειδικά στους νέους.
Τσάμπα μάγκες στην Ελλάδα έχουμε πολλούς.
Οι νέοι άνθρωποι μπορεί να μεταδίδουν την νόσο αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους αυτό αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία.
Ο νέος δεν κινδυνεύει να πεθάνει από κορωνοιό.
Ο ηλικιωμένος διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο και όχι ο οποιοσδήποτε ηλικιωμένος σχεδόν 85% όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα.
Οι εμβολιασμένοι του Φεβρουαρίου 2021… προσεχώς θα χάσουν το τείχος ανοσίας και θα πρέπει να εμβολιαστούν εκ νέου άπαξ και οι μεταλλάξεις συνεχίζονται.
Εστιάστε στις βασικές ομάδες υψηλού κινδύνου και αφήστε τα επικοινωνιακά show.
Κυρίως μην λέτε ψέματα, π.χ. ο Γεωργιάδης ο υπουργός ανάπτυξης είπε πρόσφατα ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εάν πάει σε νέο lockdown τον Οκτώβριο.
Κύριε υπουργέ, τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδος είναι 34 δισεκ. και θα πάρουμε και τα 30,8 δισεκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Δεν απευθύνεστε… σε κάποια φυλή στην Ακτή Ελεφαντοστού αλλά σε νοήμονες που ξέρουν αρκετά καλά τα οικονομικά δεδομένα της χώρας.

Η ελληνική κοινωνία δεν θέλει στρατηγικές διαίρεσης.
Οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι είναι ένας ανήθικος διαχωρισμός, χαμηλής αισθητικής και χαμηλότατης νοημοσύνης.
Όποιος το σκέφθηκε είτε είναι ανόητος… είτε έχει πολλά κόμπλεξ… μάλλον πέρασε δύσκολη παιδική ηλικία…
Η ελληνική κοινωνία θέλει μια κυβέρνηση που θα παρουσιάσει ψύχραιμα όλα τα δεδομένα και θα προσπαθήσει με καθαρό λόγο να περάσει τα μηνύματα της.
Είναι παραλογισμός τα όσα συμβαίνουν, διαιρούν την κοινωνία κατά τρόπο απαράδεκτο, όταν ειδικά οι μη εμβολιασμένοι δεν έχουν κομματικά ή ιδεολογικά κίνητρα.
Οι άνθρωποι γεννηθήκαμε ελεύθεροι και το κυριότερο αυτόβουλοι… κανείς δεν θα στερήσει από τον έλληνα το δικαίωμα της επιλογής.

Υποσημείωση

Τα εμβόλια έχουν οφέλη και αυτό αποτελεί μια παραδοχή αλλά υπάρχουν και οι μεταλλάξεις που μπορεί να μειώνουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
Όμως υπάρχουν και οι παρενέργειες, εάν πεθάνει αύριο ένας πολίτης από εμβολιασμό ποιος θα είναι δίπλα στην οικογένεια;
Κανείς θα τον αποκαλέσουν παράπλευρη απώλεια, να ζήσουν οι 10.000 και ας πεθάνουν 5 ή 10 αλλά εάν είσαι εσύ μέσα στους 10 υπάρχει πρόβλημα… έτσι δεν είναι;
Η αλήθεια δεν έβλαψε ποτέ...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης