Κοινωνία

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά – Ιατροδικαστής: Η Καρολάιν κοιμόταν έξι λεπτά πριν θανατωθεί

tags :
Δολοφονία στα Γλυκά Νερά – Ιατροδικαστής: Η  Καρολάιν κοιμόταν έξι λεπτά πριν θανατωθεί
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην κατάθεση της στους αστυνομικούς η ιατροδικαστής, ο θάνατος της 20χρονης επήλθε στο διάστημα από τις 4:05 έως τις 4:11
Σχετικά Άρθρα

Η Καρολάιν, που έπεσε θύμα του συζύγου της στα Γλυκά Νερά, κοιμόταν έξι λεπτά πριν μπει στη «διαδικασία μηχανισμού του θανάτου», αναφέρει στην κατάθεσή της η ιατροδικαστής, δίνοντας απαντήσεις σε όσα ισχυρίζεται ο πιλότος ότι προηγήθηκαν της δολοφονίας.
Τα πλήρη τα στοιχεία της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και η κατάθεση της ιατροδικαστή για τις καταγραφές της καρδιακής λειτουργίας από το ρολόι της 20χρονης, που φαίνεται να μην συμφωνούν με όσα ισχυρίστηκε στην ομολογία του ο δράστης, έχει ήδη ο ανακριτής της υπόθεσης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.
Στην κατάθεση της η ιατροδικαστής αναφέρει ότι όταν βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και είδε το ρολόι που φορούσε το θύμα το πήρε, ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Τι αναφέρει η ιατροδικαστής για το θύμα

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην κατάθεση της στους αστυνομικούς η ιατροδικαστής, ο θάνατος της 20χρονης επήλθε στο διάστημα από τις 4:05 έως τις 4:11, οπότε και καταγράφηκε απότομη αύξηση των καρδιακών παλμών.
Λίγα λεπτά νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 3:58, οι καρδιακοί παλμοί της Καρολάιν δηλώνουν ένα άτομο που κοιμάται.
Όπως καταθέτει η ιατροδικαστής, «από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτετε εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά, ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

Για τον πιλότο: Δεν θα μπορούσε να παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας

Η μάρτυρας αναφερόμενη στην εξέταση που έκανε στον 33χρονο δράστη οκτώ ώρες μετά την κλήση της αστυνομίας για την υποτιθέμενη ληστεία στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, μεταξύ άλλων σημειώνει ότι ο άνδρας δεν έφερε ούτε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά.
Η ιατροδικαστής υπογραμμίζει πως αποκλείεται «ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίοεγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης