Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γλυκά Νερά: Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο καθ' ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν - Όλο το χρονικό, τα πρόσωπα - κλειδιά

Γλυκά Νερά: Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο καθ' ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν - Όλο το χρονικό, τα πρόσωπα - κλειδιά

Ο καθ' ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν αποκάλυψε ότι ο ίδιος έπνιξε το σκυλί και μετά μπήκε μέσα και το κρέμασε στην κουπαστή της σκάλας, ώστε να τον πιστέψει η Αστυνομία

Σχετικά Άρθρα

(Συνεχές upd) Στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) παραμένει κρατούμενος μέχρι και την απολογία του, την Τρίτη 22/6, στον 12ο τακτικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση ο πιλότος που ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του στα Γλυκά Νερά.
Σοκ στο πανελλήνιο προκαλεί η ψυχραιμία με την οποία ο σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν περιγράφει το έγκλημα του, πως δηλ. σκότωσε τη σύζυγο του μπροστά στα μάτια της 11 μηνών κόρη τους.
Ο 33χρονος κατηγορούμενος -πιλότος στο επάγγελμα- επιχειρεί να πείσει ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ, ότι το θύμα του φερόταν άσχημα και τον υποτιμούσε, κάτι που τον έκανε να χάσει τον έλεγχο.
Ωστόσο, το φως της δημοσιότητας βλέπουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος ήταν κτητικός απέναντι στον Καρολάιν με εξάρσεις ζήλιας, ενώ προσπαθούσε να περιορίσει τον ελεύθερο χρόνο, ώστε να μην έχει προσωπική ζωή.
Στο μεταξύ, τέσσερα πρόσωπα - κλειδιά συνέβαλαν με τις καταθέσεις τους στο να βρεθεί ο δράστης, ο σύζυγος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος,  μεταξύ των οποίων και η σύμβουλος ψυχικής υγείας που είχε απευθυνθεί το ζευγάρι για βοήθεια, Ελένη Μυλωνόπουλου.
Στα πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο ώστε να αποκαλυφθεί ο δράστης, είναι επίσης ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, Χρήστος Βαρδίκος, που ήταν ο πρώτος που μπήκε στη μεζονέτα και απομάκρυνε την 11 μηνών κόρη της Καρολάιν, η παιδική φίλη της Καρολάιν που ανέφερε στις Αρχές τους καβγάδες του ζευγαριού και την πρόθεση της 20χρονης να χωρίσει, αλλά και  ο εκπαιδευτής του 33χρονου πιλότου.

Δικηγόρος της Μυλωνοπούλου (ψυχολόγου της Καρολάιν): Ο δολοφόνος είναι πανέξυπνος άνθρωπος

Η Ελένη Μυλωνόπουλου, σύμβουλος ψυχικής υγείας που είχε απευθυνθεί το ζευγάρι, είχε καταθέσει για τις κακές σχέσεις του ζευγαριού.
Η ίδια μπορεί να δήλωνε στα ΜΜΕ πως ήταν αγαπημένο ζευγάρι, ωστόσο, μετά την ομολογία του δράστη, αποκαλύφθηκε μέσω της δικηγόρου της ότι οι δηλώσεις της ήταν μεθοδευμένες από την ΕΛ.ΑΣ. για να παραπλανήσουν τον σύζυγο.
Η δικηγόρος της ψυχολόγου που επισκεπτόταν η Καρολάιν, η κα Σταματία Μάρκου, ανέφερε ότι η εντολέας της εξ αρχής κατέθεσε στην αστυνομία όσα ήξερε και φωτογράφιζαν τον πιλότο ως ύποπτο.
Η κα Μάρκου σημείωσε ότι δόθηκαν οδηγίες από την αστυνομία στην κα Μυλωνοπούλου να μην αποκαλύψει στον πιλότο ότι κατέθεσε, μιλούσε με καλά λόγια για να μην υποψιαστεί κάτι ο 33χρονος, ενώ η κατάθεσή της έχει μείνει απόρρητη και η ίδια ήταν σε συνεχή επικοινωνία με το τμήμα Ανθρωποκτονιών.
Σύμφωνα με την Στ. Μάρκου, άτομο που ανήκει στο φιλικό περιβάλλον του πιλότου κάλεσε την κα Μυλωνοπούλου το βράδυ, αφού είχε καταθέσει στη ΓΑΔΑ, ρωτώντας την αν κλήθηκε για κατάθεση, ενώ και ο ίδιος ο δράστης είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με την κα Μυλωνοπούλου για να της πει να μιλήσει με καλά λόγια γι’ αυτόν.
Όπως τόνισε η δικηγόρος της κ. Μυλωνοπούλου, ο δράστης την εκμεταλλεύτηκε.
«Ο δολοφόνος είναι πανέξυπνος άνθρωπος», είπε χαρακτηριστικά.


Γλυκά Νερά - δικηγόρος πιλότου: Μετά την ομολογία αυτός ο άνθρωπος λυτρώθηκε

«Δεν μπορώ να διαβιβάσω τι ειπώθηκε με τον πελάτη μου, απλώς θεωρώ ότι είναι στην ίδια κατάσταση με τη χθεσινή», δήλωσε ο Βασίλης Σπύρου, δικηγόρος του πιλότου που δολοφόνησε τη σύζυγό του στα Γλυκά Νερά.
Ο κ. Σπύρου, εξερχόμενος της ΓΑΔΑ, αφού είδε τον πελάτη του, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 στις 19/6 , και ανέφερε ότι στον πελάτη του πήγε έγραφα από την δικογραφία για να τα μελετήσει και αργότερα θα μιλήσουνε.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «δεν μπορώ να κρίνω περισσότερα για την κατάσταση του και ούτε το επιθυμώ. Τις επόμενες ημέρες θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα».
Ο κ. Σπύρου σημείωσε ότι «έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στο θέμα του χρόνου που παρήλθε από τη διάπραξη του εγκλήματος και στην μετέπειτα συμπεριφορά του».
Υπενθύμισε ότι στο παρελθόν πάρα πολλά εγκλήματα, ακόμα και ειδεχθή, έχουν αποκαλυφθεί μετά από πολλά χρόνια, τιμωρήθηκαν οι εγκληματίες και αποκαλύφθηκαν τα εγκλήματα αυτοβούλως ή από τις έρευνες της αστυνομίας.
«Δεν είναι η πρώτη φορά και παρά το ότι αντιλαμβάνομαι το κλίμα και τις εντυπώσεις που δημιουργούνται, παρακαλώ να γίνει σεβαστό το αίτημα για ανθρωποφαγία και μιας κατάστασης που δεν ευνοεί ούτε εξυπηρετεί την απόδοση δικαιοσύνης», πρόσθεσε.
Ακόμη, ο συνήγορος του πιλότου είπε ότι «και εγώ έχω ταραχθεί» και συμπλήρωσε πως «έχω την αίσθηση, ως άνθρωπος, ότι μετά την ομολογία αυτός ο άνθρωπος λυτρώθηκε. Χρησιμοποιώ συγκεκριμένη λέξη και αυτή παρακαλώ να χρησιμοποιήσετε. Ο χρόνος θα δείξει. Μου είπε ότι αξίζει να τιμωρηθεί. Για το παιδί ενδιαφέρεται, παρά το παράλογο της κατάστασης και αντιλαμβάνομαι τα οποιαδήποτε ερωτήματα».

 Ιατροδικαστής: Η Καρολάιν κοιμόταν έξι λεπτά πριν θανατωθεί

Η Καρολάιν, που έπεσε θύμα του συζύγου της στα Γλυκά Νερά, κοιμόταν έξι λεπτά πριν μπει στη «διαδικασία μηχανισμού του θανάτου», αναφέρει στην κατάθεσή της η ιατροδικαστής, δίνοντας απαντήσεις σε όσα ισχυρίζεται ο πιλότος ότι προηγήθηκαν της δολοφονίας.
Τα πλήρη τα στοιχεία της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και η κατάθεση της ιατροδικαστή για τις καταγραφές της καρδιακής λειτουργίας από το ρολόι της 20χρονης, που φαίνεται να μην συμφωνούν με όσα ισχυρίστηκε στην ομολογία του ο δράστης, έχει ήδη ο ανακριτής της υπόθεσης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.
Στην κατάθεση της η ιατροδικαστής αναφέρει ότι όταν βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και είδε το ρολόι που φορούσε το θύμα το πήρε, ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Τι αναφέρει η ιατροδικαστής για το θύμα

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην κατάθεση της στους αστυνομικούς η ιατροδικαστής, ο θάνατος της 20χρονης επήλθε στο διάστημα από τις 4:05 έως τις 4:11, οπότε και καταγράφηκε απότομη αύξηση των καρδιακών παλμών.
Λίγα λεπτά νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 3:58, οι καρδιακοί παλμοί της Καρολάιν δηλώνουν ένα άτομο που κοιμάται.
Όπως καταθέτει η ιατροδικαστής, «από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτετε εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά, ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

Ιατροδικαστής για τον πιλότο: Δεν θα μπορούσε να παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας

Η μάρτυρας αναφερόμενη στην εξέταση που έκανε στον 33χρονο δράστη οκτώ ώρες μετά την κλήση της αστυνομίας για την υποτιθέμενη ληστεία στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, μεταξύ άλλων σημειώνει ότι ο άνδρας δεν έφερε ούτε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά.
Η ιατροδικαστής υπογραμμίζει πως αποκλείεται «ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίοεγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας».

Τι περιλαμβάνει η δικογραφία 26 σελίδων που απέστειλε στη Δικαιοσύνη η Αστυνομία

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που περιλαμβάνεται στην δικογραφία για το έγκλημα τα Γλυκά Νερά που διαβιβάστηκε στον 12ο Τακτικό Ανακριτή, η 20χρονη Καρολάιν είχε έναν “αγωνιώδη” θάνατο.
Η 20χρονη, για την οποία ο δράστης της δολοφονίας της φέρεται να αναφέρει στους αστυνομικούς "δεν μπορείτε να φανταστείτε τον έρωτα μου για αυτήν την κοπέλα",  πέθανε μεταξύ 4 και 5 τα ξημερώματα της 11ης Μαίου και βρέθηκε με ένα ύφασμα τυλιγμένο στο λαιμό της, δεμένη πισθάγκωνα με το μωρό της να κοιμάται ακουμπισμένο στην πλάτη της.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας εκείνο το τελευταίο βράδυ πριν πεθάνει από ασφυξία η Καρολάιν φαίνεται να έκανε τρεις αναζητήσεις από το κινητό της: "Από το κινητό του θύματος βρέθηκαν τρεις αναζητήσεις στη πλατφόρμα booking” αναφέρουν οι αστυνομικοί. “Οι αναζητήσεις αυτές είναι μεταξύ 00:37 και 00:38” σημειώνουν.
Στο 26 σελίδων διαβιβαστικό που έστειλε στις δικαστικές αρχές,  η Αστυνομία αναφέρονται λεπτομερώς τα ευρήματα των αστυνομικών στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά όταν έσπευσαν εκεί ειδοποιημένοι από τον δράστη για ληστεία.
Περιλαμβάνονται επίσης όλα τα στοιχεία που συνέλεξαν στην διάρκεια των ερευνών τους για την εξιχνίαση του εγκλήματος που θεωρείται ιδιαίτερο εξαιτίας του τρόπου που φέρθηκε ο δράστης.
Ο 33χρονος πιλότος εμφανίζει, με όσα ισχυρίστηκε στην προανάκριση, την 20χρονη ως ευέξαπτη με αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που εμφανίστηκε "όταν χάσαμε το πρώτο παιδάκι".
Επίσης, φαίνεται να υποστηρίζει πως δική του ιδέα ήταν να απευθυνθούν σε ψυχολόγο και έτσι "ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε στην κυρία .. για συνεδρίες" όπως αναφέρει για την γυναίκα που καταγγέλθηκε ότι δεν έχει πτυχίο Ψυχολογίας.
Στην δικογραφία περιλαμβάνονται σημειώσεις και το κρυπτογραφημένο ημερολόγιο της 20χρονης όπου το θύμα εμφανίζεται να δυσκολεύεται να διαχειριστεί την αποβολή που είχε και να μην μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει ή όχι με τον 33χρονο: "Σκέφτομαι να φύγω. Να πάω στην αδελφή μου, δεν ξέρω αν μπορώ να συνεχίσω με τον Μπάμπη. Τον αγαπάω τόσο που δεν μπορώ να τον αφήσω και ας μου κάνει κακό αυτή η σχέση"αναφέρει χαρακτηριστικά στις 31 Δεκεμβρίου 2019,  αφού περιγράφει έναν έντονο καυγά που είχε με τον δράστη.
Στις 3 Ιουλίου 2020 η Καρολάιν γράφει: "Σήμερα η μικρή μου έκλεισε ένα μήνα και σήμερα είναι η μέρα που είπα στο Μπάμπη πως θέλω να φύγω από το σπίτι. ….Ένιωθα και νιώθω άθλια. Μόλις έφυγε για να πάει το χαρτί που μας έστειλαν για μια εξέταση της μικρής, άρχισα να ψάχνω σπίτια. Βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα στο Χαλάνδρι".
Σε άλλη σημείωσή της η 20χρονη γράφει: "Χθες τσακωθήκαμε με τον Μπάμπη. Εξαιτίας των ορμονών μου ξέσπασα πάνω του. Του φώναξα, τον χτύπησα και του είπα πως δεν θέλω το μωρό μας. Δε μιλήσαμε καθόλου για αυτό χθες και σήμερα ξυπνήσαμε καλά, φάγαμε, περάσαμε ωραία αλλά το απόγευμα με ρώτησε για χθες. Δεν είμαι καλά, είμαι πολύ στεναχωρημένη, προφανώς δεν θα έκανα ποτέ κακό στο μωρό μου. Η αγάπη μου για αυτό είναι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Είμαι τόσο επηρεασμένη από τις ορμόνες μου που ο Μπάμπης θα έπρεπε να το ξέρει. Ντρέπομαι να του το πω".
Στην δικογραφία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η κατάθεση της μητέρας της Καρολάιν η οποία φαίνεται πως δεν είχε διαπιστώσει ιδιαίτερα προβλήματα ανάμεσα στο ζευγάρι. Η γυναίκα αναφέρθηκε στο διάστημα από το Νοέμβριο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2012 που το ζευγάρι είχε απευθυνθεί σε ειδικό για να διαχειριστεί τόσο την αποβολή όσο και τη νέα εγκυμοσύνη που εξελισσόταν με επιπλοκές.
Σύμφωνα με την αστυνομία, από το σύνολο του προανακριτικού υλικού δεν έχουν προκύψει ενδείξεις παρουσίας άλλων προσώπων στον τόπο του εγκλήματος.


Στα δικαστήρια με αλεξίσφαιρο γιλέκο

Με ισχυρή αστυνομική συνοδεία μετήχθη λίγα λεπτά πριν από τις πέντε το απόγευμα της Παρασκευής 18/6 στην Ευελπίδων ο 32χρονος καθ' ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.
Ψύχραιμος, με το κεφάλι ψηλά και αμίλητος, με λευκό αλεξίσφαρο και μάσκα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος σε βάρος του και ακολούθως μετήχθη ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε, κατά τα προβλεπόμενα, προθεσμία για να απολογηθεί για τα δύο κακουργήματα και τα δύο πλημμελήματα που τον βαρύνουν, την Τρίτη 22/6.
Στο μεταξύ παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.
Μετανιωμένος δηλώνει τώρα ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, και μέσω του δικηγόρου του δηλώνει ότι θέλει την παραδειγματική τιμωρία του.
Σύμφωνα με το δικηγόρο του 32χρονου, Βασίλη Σπύρου, ο κατηγορούμενος είναι «συγκλονισμένος από το γεγονός του θανάτου της Καρολάιν» ενώ η προσωπική του εκτίμηση είναι πως ο εντολέας του «ξαλάφρωσε» με την ομολογία του.


Τι συνέβη στη ΓΑΔΑ

Όσον αφορά τι συνέβη στη ΓΑΔΑ όταν ο 33χρονος πιλότος κλήθηκε εκτάκτως για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, ο Alpha μετέδωσε ότι οι αστυνομικοί δεν του παρουσίασαν τα τελευταία στοιχεία που είχαν στα χέρια τους, αλλά τον ρωτούσαν αν είχαν προβλήματα στη σχέση τους.
Σε αυτό το σημείο, ο πιλότος ισχυρίστηκε -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ότι η Καρολάιν ήταν ασταθής λέγοντας χαρακτηριστικά: «5 μέρες ήταν καλά και 2 μέρες η συμπεριφορά της ήταν στο κόκκινο»
Όταν παραδέχθηκε ότι την σκότωσε αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον τσακωμό τους λέγοντας ότι όταν το παιδί έπαιζε στο ισόγειο και εκείνος το σήκωσε λίγο άγαρμπα η Καρολάιν έγινε έξαλλη και του είπε: «Πως σηκώνεις το μωρό έτσι; Τι πατέρας είσαι εσύ;».
Τότε, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ξέσπασε καυγάς που λίγο αργότερα τελείωσε. Στη συνέχεια, η Καρολάιν πήγε στον επάνω όροφο και κοιμήθηκε.
Ο πιλότος -σύμφωνα πάντα με τον ίδιο- πήρε το μωρό και πήγε στη σοφίτα. Το ακούμπησε δίπλα της και εκείνη ξύπνησε.
«Γιατί με ξυπνάς;» του είπε η Καρολάιν εκνευρισμένη -όπως ισχυρίζεται ο σύζυγος της- «Πάρε το μωρό από εδώ γιατί με ξυπνάς;».
Εκείνη τότε -σύμφωνα πάντα με τον σύζυγο- σηκώθηκε από το κρεβάτι πήρε το μωρό και με μια βίαιη κίνηση το πέταξε στην κούνια.
Τότε εκείνος ισχυρίζεται ότι φοβήθηκε για το μωρό και την έσπρωξε στο κρεβάτι. «Της έκλεισα μετά χέρια το στόμα και τη μύτη και της έβαλα και μια μπλούζα στο στόμα. Νόμιζα ότι λιποθύμησε αλλά μετά κατάλαβα ότι είχε πεθάνει» φέρεται να είπε ο πιλότος στους αστυνομικούς.

«Ο ίδιος έπνιξα το σκυλί»

Ο καθ' ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν αποκάλυψε ότι ο ίδιος έπνιξε το σκυλί και μετά μπήκε μέσα και το κρέμασε στην κουπαστή της σκάλας, ώστε να τον πιστέψει η Αστυνομία.
Μετά τους αποκάλυψε ότι πήρε την κάρτα sim από την κάμερα και την πέταξε μάλλον στον υπόνομο, ή στην τουαλέτα του σπιτιού.
«Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή σκέφτηκα το παιδί και τι θα γίνει αν πάω κι εγώ φυλακή και αποφάσισα να σκηνοθετήσω τη ληστεία. Το σκυλί, για να γίνω πιο πειστικός το κρέμασα από το λουρί του.
Την κάρτα από την κάμερα την έβγαλα και την πέταξα στην τουαλέτα. Πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και μετά δέθηκα πρόχειρα μόνος μου. Είχα κάνει πρόβα πως θα δεθώ», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.
Τέλος, ο 33χρονος πιλότος είπε πως δεν υπήρχαν ποτέ χρήματα μέσα στο σπίτι.

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του αφορά τα κακουργήματα της:

  • Ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και
  • Κακοποίησης ζώου.

Τα πλημμελήματα που του αποδίδονται είναι:

  • Ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του
  • Ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Ήδη σε βάρος του 33χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται: ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του (πιλότος) και της οικονομικής του επιφάνειας.
Επίσης, οι Αρχές θεωρούν τον δράστη της αποτρόπαιας δολοφονίας ύποπτο τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εξαιτίας του τρόπου που σκότωσε την Καρολάιν, αλλά και του τρόπου που παραπλάνησε τις Αρχές με ψευδή στοιχεία.
Κατά το σκεπτικό των Αρχών, οι ενέργειες του πιλότου δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές.

Όλο το χρονικό

Το χρονικό της δολοφονίας που παρουσίασε η ΕΡΤ συγκλονίζει.

00.00: Η Καρολάιν έφυγε από το σαλόνι και πήγε στη σοφίτα.
00.25: Έστειλε το τελευταίο μήνυμα στον πιλότο στο οποίο τον αποκαλούσε ανόητο.
00.30: Φαίνεται από τις κάμερες ο πιλότος να κρατάει αγκαλιά το μωρό.
01.30: Ο 33χρονος βγάζει την κάρτα μνήμης από το καταγραφικό. Φαίνεται ότι από εδώ και πέρα αρχίζει και σχεδιάζει τη δολοφονία της συζύγου του.
04.00: Ο 33χρονος ανεβαίνει στη σοφίτα. Εκεί είχαν ακόμα έναν καυγά και η Καρολάιν φέρεται να ζήτησε από τον 33χρονο πιλότο να φύγει από το κρεβάτι και εκείνη τη στιγμή. Ακολούθησε η δολοφονία της Καρολάιν. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, ο δράστης φέρεται να δήλωσε: «Για 5 λεπτά ένιωθα τον πνιγμό της Καρολάιν καθώς είχα περάσει τα χέρια μου στον λαιμό της» φέρεται να υποστήριξε.
04.11: Η στιγμή που Καρολάιν χάνει τη ζωή της

Στη συνέχεια ο 33χρονος κατέβηκε στο σαλόνι και έπνιξε τον σκύλο με το λουρί, τον κρέμασε στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας.
6.16: Ο 33χρονος τηλεφωνεί στην άμεση δράση. Μέχρι τότε δεν είχε δεθεί, όπως είχε πει αρχικά στις καταθέσεις του, απλά είχε κολλήσει μια μονωτική ταινία στο στόμα, ώστε να δυσκολεύεται να μιλήσει.
Όταν πήγαν στο σημείο οι πρώτοι αστυνομικοί, τον βρήκαν πρόχειρα δεμένο, όπως ανέφεραν. Δεν μπορούσε να τον είχε δέσει έτσι ένας κακοποιός, γι' αυτό και βρέθηκε ένα μόνο αποτύπωμα στη μονωτική ταινία.
6.20: Ήρθαν οι πρώτοι αστυνομικοί και τους περιέγραψε όλο αυτό το σκηνικό που είχε φανταστεί και είχε σκηνοθετήσει, με βάση τη ληστεία που είχε σημειωθεί σε βάρος του εκπαιδευτή του στο Αλεποχώρι, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί.

Τον «έπιασε» η τεχνολογία

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης χάρη σε μια σειρά στοιχεία που είχε στη διάθεση του με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα στοιχεία αυτά ήταν τα εξής:
Συγκεκριμένα:
α) Από το καταγραφικό των καμερών που υπήρχαν στο σπίτι του ζευγαριού, προέκυψε ότι οι κάρτες μνήμης έχουν αφαιρεθεί σε διαφορετική ώρα από την οποία έχει καταθέσει ο πιλότος ότι εισέβαλαν οι ληστές στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών.
β) Το βιομετρικό ρολόι που φορούσε η Καρολάιν στο χέρι της, φαίνεται πως έχει καταγράψει παλμούς και ώρα όπου έχει κατατεθεί ότι η 20χρονη είχε ήδη χάσει τη ζωή της.
γ) Η άρση τηλεφωνικού απορρήτου στο κινητό τηλέφωνο του πιλότου, δείχνει και τηλεφωνικές επικοινωνίες, για τις οποίες δεν είχε κάνει λόγο στις καταθέσεις του όλο αυτό το χρονικό διάστημα
δ) Τα στοιχεία στο κινητό της Καρολάιν δείχνουν πως υπήρξε προστριβή της Καρολάιν με τον πιλότο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 32χρονος βρισκόταν στο υπόγειο και η άτυχη κοπέλα στη σοφίτα λίγες ώρες πριν τη δολοφονία. Τα μηνύματα που έστελναν ο ένας στον άλλο ήταν στα αγγλικά. Ένας από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήθηκε ήταν η λέξη «stupid».

Η αντίστροφη μέτρηση

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε την Τετάρτη (16/6) το πρωί, όταν η αστυνομία ζήτησε από τον 33χρονο να επιστρέψει στην Αθήνα από την Αλόννησο, όπου και βρισκόταν για το μνημόσυνο της συζύγου του, να εξεταστεί εκ νέου.
Ήδη οι αρχές είχαν επικοινωνήσει νωρίτερα μαζί του για την ανάγκη να δώσει νέα κατάθεση, αλλά κατόπιν του αιτήματος του να παραβρεθεί στο μνημόσυνο της συζύγου του, είχε ζητήσει μια ημέρα παράταση.
Πράγματι, οι αρχές του έδωσαν την προθεσμία που ζήτησε, ενώ για να μην κινήσουν υποψίες, διέρρευσαν πως υπήρχε ένα τρίτο πρόσωπο, για το οποίο καλούνταν να καταθέσει ο 33χρονος.
Αυτό άλλωστε είπε ο δράστης στη μητέρα της Καρολάιν, όταν και αποχώρησε από την Αλόννησο για τη ΓΑΔΑ.

Τα κενά

Πάντως παρά τη σκηνοθεσία και την «υποκριτική» έως και την τελευταία στιγμή, ο 33χρονος είχε αφήσει πολλά κενά στο αφήγημα του για ο σενάριο της «ληστείας μετά φόνου», αν και είχε εμφανισθεί αρκετά ψύχραιμος στις δηλώσεις του μετά τη δολοφονία.
Την επομένη της δολοφονίας δήλωνε έξω από το σπίτι του ότι είχε εμπιστοσύνη στην αστυνομία και τη δουλειά της, ευχόταν να μην περάσει κανείς ότι έζησε εκείνος ενώ στον επικήδειο ανέφερε πως η 11 μηνών κόρη του δεν θα γνωρίσει ποτέ «πόσο υπέροχη μανούλα είχε».
Υπενθυμίζεται πως στην κατάθεση του είχε αναφέρει πως τρεις ληστές μπήκαν στο σπίτι τους, με σκοπό να τους ληστέψουν, τον έδεσαν και σκότωσαν τη γυναίκα του, παρά το γεγονός πως εκείνοι δεν αντιστάθηκαν.
Εκείνος λέει ότι λιποθύμησε και όταν συνήλθε κατάφερε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία.
Οι πρώτοι αστυνομικοί που μπαίνουν στη βίλα, βρίσκουν τον ίδιο δεμένο και τον σκύλο της οικογένειας κρεμασμένο.
Η Καρολάιν βρίσκεται μπρούμυτα στο κρεβάτι και δίπλα της το 11μηνών μωρό της.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί και παρά τη στάση του 33χρονου, εκτιμούν από την πρώτη στιγμή που μπήκαν στο σπίτι, πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το σενάριο της ληστείας.
Μάλιστα αναφέρεται πως από τη στιγμή που ο αστυνομικός πήρε στα χέρια του το 11 μηνών μωρό και έλυσαν το δράστη, υπήρχε ήδη η αίσθηση ότι ο 33χρονος σύζυγος ήταν και ο δράστης της δολοφονίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης