Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προς τα 1,20 ευρώ κινείται η μετοχή της Alpha bank καθορίζοντας την τιμή της αύξησης των 800 εκατ στο 1 ευρώ

Προς τα 1,20 ευρώ κινείται η μετοχή της Alpha bank καθορίζοντας την τιμή της αύξησης των 800 εκατ στο 1 ευρώ
Η διοίκηση της Alpha bank θα ήθελε τιμή αύξησης κεφαλαίου στο 1 ευρώ ώστε να εκδοθούν 800 εκατ μετοχές και να διαθέτει 2,34 δισεκ. μετοχές
Σχετικά Άρθρα

Προς τα 1,20 ευρώ κινείται σταδιακά η μετοχή της Alpha bank καθορίζοντας την τιμή της αύξησης των 800 εκατ ευρώ στο 1 ευρώ.
Η μετοχή της Alpha bank πραγματοποιεί ακόμη και εν μέσω επενδυτικής ατονίας στο χρηματιστήριο, τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών απόρροια κυρίως της στρατηγικής της τράπεζας να ορίσει ότι όποιος κατέχει μετοχές Alpha bank πριν τις ημερομηνίες που θα οριστούν για την συμμετοχή στην αύξηση θα διατηρήσουν στο ακέραιο την αναλογία των μετοχών.
Πρακτικά οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές αγοράζουν πριν την αύξηση για να μπορέσουν να αποκτήσουν μετοχές στην αύξηση, πρόκειται για ένα μηχανισμό ιδιότυπης στήριξης της μετοχής άπαξ και η αύξηση δεν θα πραγματοποιηθεί με δικαιώματα προτίμησης.
Τα τρία βασικά ερωτήματα για την αύξηση κεφαλαίου της Alpha bank είναι
1)Ποιο θα είναι το τελικό ύψος της αύξησης καθώς η διοίκηση έχει ορίσει ότι θα είναι έως 800 εκατ ευρώ.
2)Ποια η τελική τιμή της αύξησης κεφαλαίου που θα οριστεί κατά την διαδικασία του βιβλίου προσφορών 28 με 30 Ιουνίου 2021;
3)Τι θα πράξουν οι βασικοί μέτοχοι;

Απαντήσεις

Το τελικό ύψος της αύξησης θα είναι 800 εκατ.
Αρχικά η Alpha bank θεωρούσε ότι πρέπει να κινηθεί σε ένα εύρος 770 με 800 εκατ ευρώ αλλά μάλλον κυριαρχεί η άποψη τα κεφάλαια που θα αντληθούν να ανέλθουν στα 800 εκατ ευρώ.

Η τιμή της αύξησης των 800 εκατ θα οριστεί σε καταλυτικό βαθμό πέραν από το βιβλίο προσφορών από την χρηματιστηριακή τιμή της Alpha bank.
Ήδη η μετοχή κινείται στα 1,11 ευρώ με προοπτική σε διάστημα 10 με 14 ημερών να έχει αναρριχηθεί στα επίπεδα των 1,18 με 1,20 ευρώ.
Με χρηματιστηριακή τιμή στα 1,20 ευρώ η πιθανότητα η τιμή της αύξησης να οριστεί στο 1 ευρώ αυξάνεται σημαντικά.
Εάν η χρηματιστηριακή τιμή κινηθεί πέριξ των 1,10 ευρώ τότε η τιμή της αύξησης κεφαλαίου θα οριστεί στα 0,90 ευρώ.
Η διοίκηση της Alpha bank θα ήθελε τιμή αύξησης κεφαλαίου στο 1 ευρώ ώστε να εκδοθούν 800 εκατ μετοχές και να διαθέτει 2,34 δισεκ. μετοχές.
Να σημειωθεί ότι η Alpha bank μετά την αύξηση κεφαλαίου θα έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 2,6 με 2,7 δισεκ. ευρώ θα έχει πλησιάσει την Eurobank στα 3 δισεκ. που βρίσκεται.

Οι βασικοί μέτοχοι θα συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου π.χ. το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με ποσοστό 10,95% θα συμμετάσχει με 88 εκατ ευρώ περίπου, ο Paulson με 48 εκατ ευρώ η Schroders με ποσοστό 5,41% με 43 εκατ ευρώ κ.α.
Οι βασικοί μέτοχοι θα συμμετάσχουν πλήρως με βάση τα ποσοστά μετοχών που κατέχουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης