Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριγμοί στις αγορές, καταρρέουν τα crypto - O Dow Jones -1%, o DAX στο -2,3%

Τριγμοί στις αγορές, καταρρέουν τα crypto - O Dow Jones -1%, o DAX στο -2,3%
Υπερδιπλασιάστηκε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Απρίλιο
Σχετικά Άρθρα
Κλιμακώνονται οι πιέσεις διεθνή χρηματιστήρια, καθώς καταρρέει η αγορά των κρυπτονομισμάτων, με το bitcoin στο -50% τις τελευταίες δύο ημέρες.
Την ίδια ώρα, επέστρεψε η ανησυχία για τον πληθωρισμό, μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη Βρετανία, καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή υπερδιπλασιάστηκε στο 1,5% τον Απρίλιο.
Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 1,6%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Το ενδιαφέρον στρέφεται και στη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, με τους επενδυτές να αναζητούν περαιτέρω στοιχεία για τον πληθωρισμό και τη νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών.
Στη Wall Street o Dow Jones υποχωρεί 1% στις 33.703 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,2% στις 4.077 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 1,2% στις 13.141 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρούσε 1,1%, ωστόσο παραμένει κοντά στα ιστορικά υψηλά.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ υποχωρεί 2% στις 15.071 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει απώλειες 1,4% στις 6.933 μονάδες.
Στις 6.230 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με πτώση 1,9%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει απώλειες1,8% στις 24.435 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 1,4% στις 9.052 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν πτώση 1,2%.
Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - σημειώνει άλμα 17% στις 25,13 μονάδες.
Η άνοδος του ευρώ σε υψηλά τεσσάρων μηνών, ασκεί περαιτέρω πιέσεις στις αγορές.
Στο ταμπλό, η μετοχή της ελβετικής Julius Baer σημειώνει άνοδο 1%, μετά την ανακοίνωση αύξησης 8% στα υπό διαχείριση κεφάλαια στο πρώτο τετράμηνο του 2021.

Καταρρέει το Bitcoin, στο -50% σε 5 μέρες - Χάος σε όλα τα κρυπτονομίσματα

Κοντά στα επίπεδα των 30 χιλ. δολαρίων υποχωρεί το bitcoin, καθώς οι πληροφορίες για περαιτέρω περιορισμούς στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων στην Κίνα προστέθηκαν στις προηγούμενες ανησυχίες που προκλήθηκαν από τα tweets του επικεφαλής της Tesla, Elon Musk.
Το Bitcoin, το μεγαλύτερο και πιο γνωστό κρυπτονόμισμα στον κόσμο, υποχωρεί περίπου 27% στα 31 χιλ δολάρια, ακόμη και κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών.
Είναι πλέον κάτω 50% από το υψηλό του έτους των 64.895,22 δολ. που βρέθηκε στις 14 Απριλίου.
Η Ether, το νόμισμα που συνδέεται με το δίκτυο blockchain ethereum, υποχωρεί περίπου 38% στα 2 χιλ. δολ.

Ευρωζώνη: Στο 1,6% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο 2021

Στο 1,6% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 1,6% από 1,3%, ενώ τον Απρίλιο του 2020 είχε διαμορφωθεί στο 0,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.
To Λουξεμβούργο κατέγραψε τον υψηλότερο δείκτη τιμών καταναλωτή, στο 3,3%, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ελλάδα (-1,1%), την Πορτογαλία (-0,1%) και τη Μάλτα (+0,1%).
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 2%.
Στην αύξηση του δείκτη συνέβαλαν περισσότερο οι τιμές Ενέργειας, ενώ ακολούθησαν οι υπηρεσίες, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός, καθώς και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά.

Βρετανία: Υπερδιπλασιάστηκε στο 1,5% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο 2021

Υπερδιπλασιάστηκε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Απρίλιο, με την Τράπεζα της Αγγλίας να ελπίζει ότι πρόκειτι για μια προσωρινή αύξηση καθώς η οικονομία ανακάμπτει από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.
Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 1,5% τον Απρίλιο, ανέφερε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, μετά από αύξηση 0,7% τον Μάρτιο.
Δημοσκόπηση οικονομολόγων στο Reuters ανέμενε αύξηση των τιμών καταναλωτή κατά 1,4%.
Η άνοδος των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και των τιμών στα είδη ένδυσης και υποδημάτων συνέβαλε στην αύξηση του πληθωρισμού, μαζί με το κόστος της βενζίνης, που επλήγη από την αύξηση των παγκόσμιων τιμών πετρελαίου.

Η προσοχή στην Τράπεζα της Αγγλίας

Ο πληθωρισμός αναμένεται να επιταχυνθεί τους επόμενους μήνες - αντικατοπτρίζοντας μια κίνηση σε εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες , καθώς η παγκόσμια οικονομία αναδύεται μετά την πανδημία COVID-19.
«Με τον πληθωρισμό να αυξάνεται περαιτέρω τους επόμενους μήνες και την οικονομία έτοιμη για αξιοπρεπή ανάκαμψη από το δεύτερο τρίμηνο, η προσοχή επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στο πότε η Τράπεζα της Αγγλίας θα μπορούσε να αρχίσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και όχι το αντίστροφο», σχολιάζει στο Reuters ο οικονομολόγος Joward Archer.
«Ωστόσο, η Τράπεζα της Αγγλίας δεν φάνηκε να βιάζεται να συσφίξει την πολιτική, όπως αποδεικνύουν τα πρακτικά της συνεδρίασης τη του Μαΐου», σημειώνει.
Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος αποκλείει τις τιμές της ενέργειας και άλλα ασταθή στοιχεία, αυξήθηκε κατά 1,3% τους 12 μήνες έως τον Απρίλιο.
Η BoE εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει τον στόχο του 2% και θα ανέλθει στο 2,5% στα τέλη του 2021, πριν υποχωρήσει στο 2% το 2022 και το 2023.

Άλμα στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Απρίλιο

Κατά 218,6% εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Απρίλιο.
Η αυξητική τάση οφείλεται στο αγοραστικό ενδιαφέρον και στη χαμηλή βάση σύγκρισης του περασμένου έτους, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων.
Παρά τη μεγάλη ποσοστιαία αύξηση, ο όγκος πωλήσεων του περασμένου μήνα ήταν σχεδόν 300.000 μονάδες χαμηλότερος από αυτόν που καταγράφηκε τον Απρίλιο του 2019.
Πολλές αγορές σε ολόκληρη την περιοχή της ΕΕ σημείωσαν διψήφια ή και τριψήφια ποσοστά αύξησης τον Απρίλιο.
Η Ιταλία σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο (+ 3.276,8%) από τις μεγάλες αγορές, ακολουθούμενη από την Ισπανία (+ 1,787,9%). Η Γαλλία (+ 568,8%) και η Γερμανία (+ 90,0%) παρουσίασαν επίσης σημαντικά κέρδη σε σύγκριση με πέρυσι.
Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2021, η ζήτηση επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 24,4% και έφτασε τα 3,4 εκατομμύρια μονάδες συνολικά, με τους τελευταίους δύο μήνες να παρέχουν σημαντική ώθηση.
Οι τέσσερις μεγαλύτερες αγορές, η Ιταλία και η Γαλλία σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη (αύξηση 68,4% και 51,0% αντίστοιχα). Ταυτόχρονα, τα θετικά αποτελέσματα του Απριλίου έφεραν τις σωρευτικές επιδόσεις της Ισπανίας (+ 18,8%) και της Γερμανίας (+ 7,8%) σε θετικό πρόσημο για πρώτη φορά φέτος.

«Στο κόκκινο» η Ασία

Πτώση καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, με την ανησυχία για την αύξηση του πληθωρισμού και τη νέα έξαρση της πανδημίας σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη και η Ταϊβάν βαραίνουν το κλίμα στις αγορές.
Κλειστές λόγω αργίας παραμένουν οι αγορές σε Χονγκ Κονγκ και Νότια Κορέα.
Ο Asia Dow υποχωρούσε 0,9% στις 3.936 μονάδες.
Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 1,3%, στις 28.593 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει απώλειες 0,5% στις 3.510 μονάδες.
Ο Sensex σημείωνε απώλειες 0,4% στις 50.001 μονάδες.
Μεγάλη πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά την άνοδο των αποθεμάτων του αμερικανικού αργού.
Η τιμή του αργού πετρελαίου διαπραγματεύεται στα 63,26 δολ. το βαρέλι με απώλειες 3,4% , ενώ η τιμή του Brent καταγράφει πτώση 3,2% στα 66,5 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης