Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς τις 910 μονάδες το βλέμμα με τραπεζικές βοήθειες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς τις 910 μονάδες το βλέμμα με τραπεζικές βοήθειες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας στο εξωτερικό παρέχει στήριξη στην εγχώρια αγορά. Υπέρβαση των 900 μονάδων με το άνοιγμα και ο Γ.Δ. κοιτάει προς τις 910 μονάδες. Καλό όγκο περιμένουν και σήμερα οι αναλυτές. Ξεχωρίζει η Πειραιώς και η Alpha Bank στα πρώτα λεπτά.

Ανοδικά και η Aegean αλλά εδώ πρέπει να πούμε πως πέρασε η ημερομηνία που είχε πει ο κ.Βασιλάκης ότι θα μας πει η διοίκηση τους όρους της αύξησης. Σχεδόν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης κινούνται με άνοδο. Από χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις ξεχωρίζει και πάλι η Πλαστικά Θράκης, η Άβαξ και η Intracom μεταξύ άλλων.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ: Όπως σημειώνουν κάποιοι αναλυτές, η αναμενόμενη ανάπτυξη για φέτος και το 2022 δικαιολογεί βελτίωση των αποτιμήσεων συνολικά για την αγορά. Το άνοιγμα της οικονομίας αναμένεται να βοηθήσει όσες εισηγμένες είχαν μέρος της δραστηριότητάς τους κλειστό λόγω των περιοριστικών μέτρων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στα 1,62 ευρώ στο ξεκίνημα η Πειραιώς με την αποτίμηση της να είναι οριακά υψηλότερη από αυτή της Alpha Bank. Τα 1,30 ευρώ δοκιμάζει η ΑΛΦΑ. Ανοδικό είναι το ξεκίνημα και των δύο άλλων συστημικών.

ΔΕΗ: Συνεχίζει υψηλότερα και παρέχει στήριξη στην αγορά.

JUMBO: Για να δούμε αν αυτή τη φορά θα μπορέσει να διατηρηθεί πάνω από τα 16 ευρώ και να απομακρυνθεί. Να πάει δηλαδή προς τα 17 ευρώ. Το άνοιγμα της οικονομίας την ευννοεί.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στις 18/5 ανακοινώνει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και την επόμενη μέρα θα ενημερώσει τους αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης. Στα 2,10 ευρώ στο ξεκίνημα με αποτίμηση 788 εκατ. ευρώ.

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ: Βγαίνει όπως αναμενόταν από την επιτήρηση η Νίκας, αφού πλέον έχει θετικά ίδια κεφάλαια και μπαίνει λόγω αρνητικών αποτελεσμάτων η Οίκος Σπύρου. Αρχικά θα πούμε πως η διοίκηση του ΧΑ φαίνεται πως εξέλαβε τις επιπτώσεις του Covid ως έκτακτο γεγονός και τη «γλίτωσαν» αρκετές εταιρείες. Όμως υπάρχει αρκετό παρασκήνιο, γιατί μαθαίνουμε πως ζήτησε από εισηγμένες να αιτιολογήσουν ζημιές που έβγαλαν ώστε να αποφύγουν επιτήρηση.

Μάλιστα θεωρούμε πως για κάποιες ήταν τόσο φανερό πως η ζημιά ήταν έκτακτη που δεν ήθελε διευκρίνιση. Από την άλλη βλέπουμε κάποια αποτελέσματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιτήρηση αλλά μάλλον το ΧΑ αποφάσισε να δώσει μία ακόμα ευκαιρία. Έχει άλλωστε βάσει του κανονισμού το δικαίωμα να αποφασίζει και να εξειδικεύει τα κριτήρια.

ΜΑΘΙΟΣ: Από εχθές έδειξε όρεξη για υψηλότερα και στο άνοιγμα σήμερα με ελάχιστο όγκο πήγε στο +9% περίπου.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Στο +4% και με καλό όγκο.

NEWSPHONE: Υπάρχουν και σήμερα εντολές πάνω από τη δημόσια πρόταση.

ΕΧΑΕ: Σε νέα υψηλά σήμερα και προσπαθεί να μηδενίσει τις απώλειες που προκάλεσε η πανδημία. Οι καλοί τζίροι του τελευταίου διαστήματος, αλλά και οι προοπτικές της οικονομίας τη βοηθούν. Έχει μείνει πίσω κατά την άποψή μας. Αν μπορούσε η διοίκηση να φέρει και μερικές νέες εισαγωγές θα βοηθούσε. Προς το παρόν μία θα φύγει και για μία ακόμα το ενδεχόμενο είναι ανοικτό.

ΑΒΑΞ: Αν και ξεκίνησε δυνατά και πήγε μέχρι τα 1,28 ευρώ, βγήκαν κάποιες πωλήσεις και γύρισε στα 1,2060 ευρώ. Δικαιολογημένες οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αφού η άνοδος το τελευταίο διάστημα είναι μεγάλη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης