Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στο Πόρτο: Οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες θα υιοθετήσουν δήλωση για την εργασία και τη φτώχεια

Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στο Πόρτο:  Οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες θα υιοθετήσουν δήλωση για την εργασία και τη φτώχεια
Στο σχέδιο της δήλωσης οι ηγέτες θα δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια
Σχετικά Άρθρα

Οι ηγέτες των 27 κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την άτυπη σύνοδό τους στο Πόρτο αναμένεται να υιοθετήσουν το Σάββατο 8/5 δήλωση για την απασχόληση και τη φτώχεια.
Μάλιστα, στο σχέδιο της δήλωσης οι ηγέτες θα δεσμεύονται να αγωνισθούν κατά των διακρίσεων λόγω φύλου και να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια.
«Η κοινωνική διάσταση, ο κοινωνικός διάλογος και η ενεργή συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων βρίσκονταν ανέκαθεν στον πυρήνα μιας ανταγωνιστικής κοινωνικής οικονομίας της αγοράς», θα δηλώσουν οι ηγέτες, σύμφωνα με σχέδιο του εγγράφου που είδε το Γερμανικό Πρακτορείο.
«Η δέσμευσή μας στην ενότητα και την αλληλεγγύη σημαίνει επίσης την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους και ότι κανένας δεν θα μείνει πίσω», θα δηλώσουν επίσης.
Σημειώνεται ότι η άτυπη σύνοδος διεξάγεται μια μέρα μετά από μια υψηλού επιπέδου διάσκεψη για την απασχόληση, μετά το πέρας της οποίας κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ και εκπρόσωποι του κόσμου της εργασίας υπέγραψαν ένα κοινό έγγραφο δεσμευόμενοι για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Ωστόσο, όπως σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο, οι συνομιλίες για την κοινωνική ατζέντα της ΕΕ, με τις συζητήσεις να εστιάζουν στην ανεργία, την εξειδίκευση και τους μισθούς, μπορεί να παραμερισθούν από τρέχοντα ζητήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης