Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Πορτογαλία ο Μητσοτάκης για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Στο επίκεντρο η Κοινωνική Συνοχή

Στην Πορτογαλία ο Μητσοτάκης για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Στο επίκεντρο η Κοινωνική Συνοχή
Στο επίκεντρο και ο συντονισμός της ΕΕ για το πράσινο πιστοποιητικό
Σχετικά Άρθρα

Στην Πορτογαλία μεταβαίνει σήμερα Παρασκευή 7/5 ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προκειμένου να δώσει το παρών στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (7/5 και 8/5), η οποία θα επικεντρωθεί στον Οδικό Χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινωνική Συνοχή την προσεχή 10ετία.
Επιπλέον, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, οι οποίοι για πρώτη φορά από τον περασμένο Δεκέμβριο θα συναντηθούν διά ζώσης, θα συζητήσουν και για το συντονισμό των κρατών μελών της Ένωσης σε ό,τι αφορά στο πράσινο πιστοποιητικό, τα εμβολιαστικά προγράμματα και τις πατέντες εμβολίων.
Η Κοινωνική Σύνοδος Κορυφής του Πόρτο, εστιάζει, στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και στο Σχέδιο Δράσης για την επιτάχυνση υλοποίησής του, που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 4 Μαρτίου.
Στόχος, όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, είναι να καθοριστεί η ευρωπαϊκή ατζέντα κοινωνικής πολιτικής για την επόμενη δεκαετία, αλλά και η αντιμετώπιση των σημερινών και αυριανών προκλήσεων, ώστε να μη βρεθεί κανένας στο περιθώριο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για την ελληνική κυβέρνηση «κεντρικός πυλώνας του πλέγματος στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, που διαμορφώθηκε από την αρχή της πανδημίας, ήταν και παραμένει η προστασία της απασχόλησης και η διατήρηση των θέσεων εργασίας εν μέσω μιας πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης».
Όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, η φιλοσοφία αυτή αποτυπώνεται και στο ελληνικό Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εστιάζει στον «πράσινο» και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας, στον συνδυασμό επενδύσεων και σε προγράμματα δεξιοτήτων για εργαζόμενους, αλλά και σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Συνόδου, σήμερα Παρασκευή 7/5 θα πραγματοποιηθεί μια θεματική συνεδρίαση για την εργασία και θα ακολουθήσει το απόγευμα το ανεπίσημο δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Αύριο Σάββατο 8/5, θα πραγματοποιηθεί η άτυπη σύσκεψη των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ και θα ακολουθήσει η τηλεδιάσκεψη κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Naredra Modi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης