Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Θα έχει εμβολιαστεί το 50% του ενήλικου πληθυσμού έως το τέλος της εβδομάδας

ΗΠΑ: Θα έχει εμβολιαστεί το 50% του ενήλικου πληθυσμού έως το τέλος της εβδομάδας

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σχεδόν το 46% των ενηλίκων στις ΗΠΑ έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και περίπου το 28% έχουν εμβολιαστεί πλήρως

Σχετικά Άρθρα
Ένα ακόμη ορόσημο όσον αφορά το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα κατά του Covid-19 αναμένεται να κατακτήσουν αυτή την εβδομάδα οι ΗΠΑ, καθώς θα έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου ο μισός ενήλικος πληθυσμός της χώρας, εφόσον διατηρηθεί ο τρέχων ρυθμός της ανοσοποίησης, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021.
Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, περισσότερες από 3,1 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου χορηγήθηκαν κατά μέσο όρο σε ημερήσια βαση, σύμφωνα με στοιχεία που ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.
Οι εμβολιασμοί αφορούσαν πρώτες δόσεις, δεύτερες ή εφάπαξ δόσεις.

Ο ρυθμός

Τα τελευταία στοιχεία από τα CDC δείχνουν ότι σχεδόν το 46% των ενηλίκων στις ΗΠΑ έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου Covid-19 και περίπου το 28% έχουν εμβολιαστεί πλήρως.
Όμως, κατά μέσο όρο περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια άτομα προστίθενται στον πληθυσμό που έχει λάβει μια δόση του εμβολίου σε ημερησία βάση.

Οι αριθμοί

Αντιστοιχεί περίπου σε ποσοστό 1% του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ που εμβολιάζεται κάθεημέρα, και έτσι οι ΗΠΑ αναμένεται να φτάσουν το 50% εντός λίγων ημερών.
Επίσης, περίπου 1,6 εκατομμύρια άτομα έχουν προστεθεί στον συνολικό αριθμό ατόμων είναι πλήρως εμβολιασμένοι κάθε εβδομάδα.
Με αυτόν τον ρυθμό, περισσότερο από το 30% των ενηλίκων στις ΗΠΑ έχει πλήρως ανοσοποιηθεί μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης