Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ελεύθερα τα ταξίδια για τους πλήρως εμβολιασμένους – Πάνω από 3 εκατ. οι ημερήσιοι εμβολιασμοί

ΗΠΑ: Ελεύθερα τα ταξίδια για τους πλήρως εμβολιασμένους – Πάνω από 3 εκατ. οι ημερήσιοι εμβολιασμοί
Πλήρως εμβολιασμένο το 18,5% των Αμερικάνων
Σχετικά Άρθρα

Περισσότερες από 165 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της covid έχουν χορηγηθεί σε Αμερικάνους πολίτες, με τους εμβολιασμούς να ξεπερνούν ακόμα και τα 3 εκατομμύρια ημερησίως εδώ και μια εβδομάδα.
Μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση εμβολίου το 32% των πολιτών – 106 εκατομμύρια – ενώ το 18,5% του πληθυσμού – περίπου 61 εκατομμύρια - έχει λάβει και τις δύο δόσεις και έχει αποκτήσει ανοσία.
Οι εμβολιασμοί αυτοί έχουν γίνει με τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna, που χορηγούνται σε δύο δόσεις, και αυτό της Johnson & Johnson, που χορηγείται σε μία.
Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες οδηγίες των αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Λοιμωδών Νοσημάτων (CDC), οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικάνοι πολίτες μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα για λόγους αναψυχής εντός των ΗΠΑ, ωστόσο πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να αποφεύγουν τα μεγάλη πλήθη.
Οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να υποβάλλονται σε τεστ ούτε σε καραντίνα, όταν ταξιδεύουν εντός της χώρας.
Για τα ταξίδια στο εξωτερικό, επίσης δεν χρειάζονται τεστ, εκτός εάν αυτό απαιτείται από τη χώρα - προορισμό τους, ενώ δεν χρειάζεται καραντίνα ούτε κατά την επιστροφή τους στις ΗΠΑ, εάν όμως έχουν πραγματοποιήσει τεστ ακριβώς πριν την πτήση επιστροφής τους.
Τα CDC θεωρούν έναν πολίτη πλήρως εμβολιασμένο δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ενώ καλούν όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί πλήρως να αποφεύγουν τα «μη απαραίτητα ταξίδια εντός της χώρας».
Πάντως, οι επιστήμονες παραμένουν εξαιρετικά ανήσυχοι για το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος της επιδημίας στις ΗΠΑ, προειδοποιώντας πως σε δύο εβδομάδες από σήμερα, θα υπάρξει ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων παγκοσμίως από την έναρξη της πανδημίας.
Πολλοί μάλιστα τονίζουν ότι οι ΗΠΑ τώρα αρχίζουν να βλέπουν το τέταρτο κύμα της επιδημίας.
Σημειώνεται ότι οι νεκροί στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τους 555.000 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα 31 εκατομμύρια κρούσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης