Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αρχίζουν οι εμβολιασμοί στους άνω των 30 ετών στη Νέα Υόρκη – Χαλαρώνει τα μέτρα το Λος Άντζελες

ΗΠΑ: Αρχίζουν οι εμβολιασμοί στους άνω των 30 ετών στη Νέα Υόρκη – Χαλαρώνει τα μέτρα το Λος Άντζελες
Πάνω από 96 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση εμβολίου
Σχετικά Άρθρα

Στην έναρξη εμβολιασμών όλων των ατόμων άνω των 30 ετών προχωρά από σήμερα 31/3 η Νέα Υόρκη, η οποία ανακοίνωσε πως από τις 6 Απριλίου, δικαίωμα στο εμβόλιο θα έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 16 ετών.
Και ενώ η Νέα Υόρκη επεκτείνει τους εμβολιασμούς σε όλους τους ενήλικες, το Λος Άντζελες ανακοίνωσε και ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε χαλάρωση περιορισμών και συγκεκριμένα στην επαναλειτουργία των εξωτερικών χώρων των μπαρ καθώς και στην αύξηση της χωρητικότητας πολιτών στους εσωτερικούς χώρους εστιατορίων αλλά και στα γυμναστήρια.
Οι κινήσεις αυτές έρχονται τη στιγμή που ο πρόεδρος Joe Biden ζητά από τις Πολιτείες να σταματήσουν το άνοιγμα δραστηριοτήτων και την χαλάρωση των περιορισμών, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, επίκειται καταστροφή καθώς τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται σε αρκετές Πολιτείες απειλούν τις προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
Ο Biden ανήγγειλε ότι το 90% των Αμερικανών ενηλίκων θα μπορεί να λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου του έως τις 19 Απριλίου και μάλιστα να έχει ένα εμβολιαστικό κέντρο σε ακτίνα 8 χιλιομέτρων από το σπίτι τους.
Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί περίπου 148 εκατομμύρια εμβόλια, με το 29% του πληθυσμού – πάνω από 96 εκατομμύρια – να έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου και με το 14% - περίπου 53,4 εκατομμύρια – να έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.
Σε δηλώσεις της η επικεφαλής των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC), Rochelle Walensky υποστήριξε ότι οι εμβολιασμοί δίνουν ελπίδα ότι πλησιάζει το τέλος της πανδημίας, αν και επεσήμανε πως τα περίπου 61.000 κρούσματα που καταγράφονται ημερησίως, τα οποία και είναι αυξημένα κατά 13% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, σηματοδοτούν πως είναι αναγκαίο να παραμείνουν σε ισχύ οι περιορισμοί και τα απαραίτητα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης