Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Τέλος το εμβόλιο AstraZeneca για τους κάτω των 60 ετών - Merkel: Θα το έκανα…

Γερμανία: Τέλος το εμβόλιο AstraZeneca για τους κάτω των 60 ετών - Merkel: Θα το έκανα…
Πρέπει να μπορούμε να εμπιστευτούμε τα εμβόλια τόνισε η καγκελάριος Merkel
Σχετικά Άρθρα

Την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα κάτω των 60 ετών σταματά η Γερμανία, με την καγκελάριο Angela Merkel να υποστηρίζει πως «πρέπει να μπορούμε να εμπιστευτούμε τα εμβόλια».
«Τι κλονίζει περισσότερο την εμπιστοσύνη;
Το να κρύβουμε τα πάντα κάτω από το χαλί ή η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (STIKO) να μην λαμβάνει σοβαρά υπ' όψιν όσα γνωρίζει;», διερωτήθηκε η Merkel κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη που είχε με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, προκειμένου να εξεταστούν τα νέα δεδομένα που προέκυψαν στην διαδικασία εμβολιασμού αφού η Επιτροπή συνέστησε το εμβόλιο της AstraZeneca να μη χορηγείται σε άτομα κάτω των 60 ετών, λόγω των περιστατικών θρομβώσεων που διαπιστώθηκαν.
«Όλα αυτά προκαλούν ανασφάλεια.
Η ειλικρίνεια και η διαφάνεια όμως είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης μιας τέτοιας κατάστασης.
Η εμπιστοσύνη κερδίζεται με τη γνώση ότι ερευνάται κάθε υπόνοια, κάθε μεμονωμένη περίπτωση.
Είμαστε τυχεροί που διαθέτουμε περισσότερα από ένα εμβόλια και δεν βρισκόμαστε ενώπιον του διλήμματος «αυτό το εμβόλιο ή κανένα», είπε η Merkel, αναφέροντας πως οι αναφορές προβλημάτων είναι πολύ σπάνιες μεν, αλλά δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Η σύσταση

Σημειώνεται πως η σύσταση της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών της Γερμανίας συνέστησε και έγινε αποδεκτό, από σήμερα 31η Μαρτίου, το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται σε όσους και όσες έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους.
Όσοι βρίσκονται κάτω από αυτό το όριο, αλλά επιθυμούν να εμβολιαστούν με το συγκεκριμένο σκεύασμα, θα έχουν ωστόσο τη δυνατότητα, ενώ σε ό,τι αφορά εκείνους που έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και περιμένουν την δεύτερη, αναφέρθηκε ότι η Επιτροπή θα εκπονήσει έρευνα έως το τέλος Απριλίου, οπότε και θα εκδώσει σχετική σύσταση.
Ερωτηθείσα εάν η ίδια θα δεχόταν να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, η Merkel, η οποία είναι 66 ετών, απάντησε ότι, όταν έρθει η σειρά της, θα δεχθεί όποιο εμβόλιο είναι διαθέσιμο – συμπεριλαμβανομένου αυτού της AstraZeneca.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης