Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στάση αναμονής στα υψηλά 14 μηνών – Νέες πιέσεις στην Πειραιώς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στάση αναμονής στα υψηλά 14 μηνών – Νέες πιέσεις στην Πειραιώς
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με μικρές απώλειες και το ΧΑ ακολουθεί, αλλά εντοπίζονται επιλεκτικές τοποθετήσεις. Θέλουμε παραμονή στα ψηλά της αγοράς και επιχείρηση κλεισίματος του χάσματος που είχε δημιουργηθεί τον περσινό Φλεβάρη, λόγω της απότομης πτώσης της αγοράς από την πανδημία.

Ξεχωρίζει και πάλι η Πειραιώς με το συμβόλαιο να συνεχίζει να δείχνει το δρόμο. Ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε αρκετά βαριά χαρτιά αλλά με χαμηλούς όγκους. Οι συναλλαγές συνολικά είναι περιορισμένες στο ξεκίνημα και δείχνουν μάλλον στάση αναμονής.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Το συμβόλαιο στα 0,19 ευρώ με απώλειες 18,45% και ανεκτέλεστο στους πωλητές 9,7 χιλ. ΣΜΕ. Η μετοχή άνοιξε και πάλι με απώλειες 5% και την τιμή να είναι στα 0,28 ευρώ. Υπάρχει δηλαδή απόσταση μεταξύ της τιμής της μετοχής και του συμβολαίου.

ΕΥΔΑΠ: Είχε μείνει αρκετό καιρό στο περιθώριο. Πλέον όμως αρχίζει να δείχνει εξωστρέφεια η διοίκηση και λογικά με όσα αναφέρθηκαν χθες το ενδιαφέρον των επενδυτών και αναλυτών θα αυξηθεί. Από τα 157 εκατ. ευρώ που είναι η συμφωνία με το δημόσιο θα πρέπει να αφαιρεθούν όσα χρωστάει το δημόσιο στην εταιρεία. Έτσι η εκροή θα είναι κοντά στα 130 εκατ. ευρώ.

Με βάση το ταμείο που είχε στο τέλος του χρόνου θα μείνουν κάπου 310 εκατ. ευρώ. Ακολουθώντας το παράδειγμα των ευρωπαϊκών εταιρειών, είπε η διοίκηση θα εκμεταλλευτεί το ταμείο για επενδύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη, αλλά και επιστροφή κεφαλαίου.

Μένει να αποφασιστεί η διανομή που ανακοινώθηκε ύψους 50 εκατ. ευρώ σε μέρισμα ή/και επιστροφή κεφαλαίου από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο. Στο +1,25% στα πρώτα λεπτά και στα 8,10 ευρώ. Η αποτίμηση στα 862 εκατ. ευρώ.

ΕΥΑΘ: Εδώ τι θα γίνει; Θα τα «κουβαλάει» τα μετρητά για πολλά χρόνια ακόμα; Στα 4,70 ευρώ με αποτίμηση 171 εκατ. ευρώ.

QUEST: Όσοι παρακολούθησαν τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη και έχουν παρακολουθήσει και τις προηγούμενες, θα είδαν την σημαντική αύξηση των αναλυτών. Πλέον την παρακολουθούν περισσότεροι. Αρκετό ενδιαφέρον είχαν όσα ειπώθηκαν. Αναφορικά με την Cardlink και τις πληροφορίες για πώληση ποσοστού, αυτό που καταλάβαμε είναι ότι παρακολουθούν τις τάσεις που επικρατούν και δεν αποκλείεται να τις ακολουθήσουν, δηλαδή να αναζητήσουν στρατηγικό επενδυτή.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Πολύ καλά τα αποτελέσματα με EBITDA 65,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 14,5% και καθαρά κέρδη 38,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 1,9%. Ο καθαρός δανεισμός είναι στα 10,9 εκατ. ευρώ. Το μέρισμα για τη χρήση θα είναι 0,2146614 ευρώ ανά μετοχή από 0,10648 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Το μέρισμα που θα δώσει το 2021 θα είναι 0,103 ευρώ ανά μετοχή συνολικά και είναι υπόλοιπο μερίσματος και προμέρισμα.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Έδειξε χθες διαθέσεις αφύπνισης και κατέγραψε σημαντική άνοδο. Μεγάλη εντολή αγοράς 20 χιλ. τεμαχίων στο -2,86%. Μέχρι πρόσφατα δε βλέπαμε αγοραστές. Έχει βέβαια και μεγάλες εντολής πώλησης υψηλότερα. Αρκετά φθηνή λόγω ακίνητης περιουσίας. Στα 0,70 ευρώ στο άνοιγμα, αμετάβλητη και με αγοραστές.

ΜΙΝΕΡΒΑ: Μετά την απότομη άνοδο της μετοχής στις προηγούμενες συνεδριάσεις, σήμερα ξεκίνησε στο -30% με όγκο 5 χιλ. τεμάχια και στα 0,3780 ευρώ. Βγήκαν πιο ψηλά οι αγοραστές στη συνέχεια.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Ισχυρή άνοδο 8% και τιμή 0,5440 ευρώ. Πήγε ξανά σε δημοπρασία. Πιο επιθετικοί οι αγοραστές και με μεγάλη εντολή αγοράς στα 0,50 ευρώ.

ATTICA GROUP: Με 1.000 τεμάχια πήγε στο +6,13% και στα 0,90 ευρώ. Χαμηλότερα κατέβηκαν οι πωλητές.

ΕΛΧΑ: Σήμερα θα μάθουμε τι θα δώσει ως μέρισμα και μετοχές της Cenergy, αφού έχει γενική συνέλευση. Πάνω από τα 2,31 ευρώ η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης