Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Quest: Έως και τριπλασιασμός επενδύσεων το 2021 –Διψήφια αύξηση πωλήσεων το 2021

Quest: Έως και τριπλασιασμός επενδύσεων το 2021 –Διψήφια αύξηση πωλήσεων το 2021
Κεφάλαια 25 εκατ. ευρώ θα δαπανήσει για τη ΓΕΔ – Συνέργειες αλλά και υψηλά περιθώρια εντοπίζει στον κλάδο των κλιματιστικών
Σχετικά Άρθρα

Σε σημαντικές επενδύσεις θα προχωρήσει μέσα στο 2021 η Quest Συμμετοχών, ενώ παρά το lockdown, η διοίκηση αισιοδοξεί και περιμένει υψηλή διψήφια ανάπτυξη στις πωλήσεις του 2021 έναντι του 2020 και υψηλή μονοψήφια ποσοστιαία αύξηση στα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων αλλά και των κερδών προ φόρων.
Οι προοπτικές είναι καλές για το σύνολο σχεδόν των δραστηριοτήτων, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων που θα γίνουν φέτος είναι επενδύσεις που δημιουργούν ανάπτυξη και θα βελτιώσουν τα αποτελέσματα στις επόμενες χρήσεις.
Όπως ανέφερε η διοίκηση κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών, από τα 26 εκατ. ευρώ που ήταν οι επενδύσεις το 2020, μπορεί να διπλασιαστούν ή ακόμα και να τριπλασιαστούν.
Για την εξαγορά της ΓΕΔ αλλά και για κεφάλαιο κίνησης υπολογίζει 25 εκατ. ευρώ, για το κέντρο διαλογής της ACS περί τα 18 εκατ. ευρώ, για την Cardlink 8 εκατ. ευρώ, για τον ενεργειακό κλάδο 6 εκατ. ευρώ και περίπου 3-4 εκατ. ευρώ για άλλες εταιρείες του ομίλου.
Μέσω ταμειακών ροών αλλά και γραμμών χρηματοδότησης ο όμιλος έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει αυτές τις επενδύσεις.
Για τη ΓΕΔ σημειώθηκε πως ο κλάδος των κλιματιστικών είναι σημαντικός για τη διοίκηση και βλέπει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, αλλά και δημιουργία συνεργιών.
Επίσης σημειώθηκε πως τα περιθώρια κέρδους είναι υψηλά.
Ερωτώμενη η διοίκηση για το αν σχεδιάζει να πουλήσει την Cardlink ανέφερε πως περιμένει καλή ανάπτυξη και βλέπει πως υπάρχει τάση συσσώρευσης στο κλάδο, πανευρωπαϊκά και θα ήθελε να καρπωθεί την ανάπτυξη που περιμένει.
Για τον τεχνολογικό κλάδο σημείωσε πως έχει ανεκτέλεστο 300 εκατ. ευρώ, ενώ για την ACS σημείωσε πως τα περιοριστικά μέτρα αύξησαν τα κόστη και μείωσαν τα περιθώρια, ενώ μόλις αφαιρούνται οι περιορισμοί ομαλοποιούνται οι όγκοι, περιορίζονται τα κόστη και βελτιώνονται τα περιθώρια.
Υπενθυμίζεται πως η εισηγμένη ανακοίνωσε μέρισμα για τη χρήση 2020 0,45 ευρώ ανά μετοχή ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 15,9 εκατ. ευρώ από 7,9 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης