Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδική ώθηση στις αποδόσεις των ομολόγων από τα οικονομικά στοιχεία για Ευρωζώνη – ΗΠΑ

Ανοδική ώθηση στις αποδόσεις των ομολόγων από τα οικονομικά στοιχεία για Ευρωζώνη – ΗΠΑ
Tη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας, ενώ στον «πυρήνα» ήταν πιο συγκρατημένες - Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου αυξήθηκα κατά 7 μονάδες βάσης 0,70%, ενώ ο αντίστοιχος πορτογαλικός τίτλος είχε άνοδο 3 μονάδες βάσης στο 0,247%
Σχετικά Άρθρα

Σε ανοδική τροχιά επέστρεψαν οι αποδόσεις των ομολόγων των κρατών – μελών της Ευρωζώνης, την πρώτη ημέρα μετά την αργία του Πάσχα των Καθολικών, εν όψει των ιδιαίτερα ενθαρρυντικών οικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 6 Απριλίου 2021.
Tη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι αποδόσεις στον ευρωπαϊκό Νότο, ενώ στον «πυρήνα» ήταν πιο συγκρατημένες.
Ακόμη πιο έντονες οι πιέσεις στην Ιταλία, με την απόδοση του 10ετούς να αυξάνεται επτά μονάδες βάσης, επιστρέφοντας στο 0,70%, ενώ ο αντίστοιχος πορτογαλικός τίτλος κινήθηκε στο 0,247%, με άνοδο τριών μονάδων βάσης.
Στη Γερμανία, η συγκρατημένη μέχρι στιγμής κίνηση των αμερικανικών αποδόσεων κράτησε υπό έλεγχο και την ανοδική κίνηση στην απόδοση του 10ετούς, η οποία περιορίστηκε για να διαμορφωθεί στο -0,31%.
Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετούς αυξήθηκε στο 0,85% με το spread στις 116 μονάδες βάσης, ενώ και η απόδοση του πενταετούς αυξήθηκε στο 0,09%, ακολουθώντας τη γενικότερη τάση της Ευρωζώνης.
Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 63 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 62 εκατ. ευρώ έγιναν στη 10ετία.

Νέες εκδόσεις

Αναλυτές απέδωσαν τη μεγάλη αύξηση των αποδόσεων σε Ιταλία και Πορτογαλία στις επικείμενες νέες ομολογιακές εκδόσεις των δύο χωρών.
Ιταλία και Πορτογαλία αναμένεται να βγουν αύριο στις αγορές: η Ρώμη με νέα έκδοση 50ετούς τίτλου και εκ νέου άνοιγμα επταετούς
Η Λισαβώνα θα μπει στις γορές νέο 10ετές σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.
Γενικότερα, για το μήνα Απρίλιο, η προσφορά σε νέες εκδόσεις αναμένεται να είναι ελαφρώς χαμηλότερη σε σχέση με το Μάρτιο, με το ειδησεογραφικό πρακτορείο MNI να τις υπολογίζει γύρω στα 140,2 δισ. ευρώ έναντι 148,1 δισ. ευρώ του προηγούμενου μηνός.
 
Οικονομικά στοιχεία

Οι ανοδικές πιέσεις στις αποδόσεις του ευρώ λαμβάνουν χώρα μετά από σειρά στοιχείων, από τις θέσεις εργασίας και τη μεταποίηση έως τον κλάδο υπηρεσιών, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες και επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις ότι η αμερικανική οικονομία θα παρουσιάσει εφέτος την πιο εκρηκτική ανάπτυξη των τελευταίων περίπου τεσσάρων δεκαετιών.
Θετικά ήταν και τα μακροοικονομικά της Ευρωζώνης, με το δείκτη επενδυτικού κλίματος Sentix να αυξάνεται τον Απρίλιο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2018, χάρη στη βελτιωμένη εικόνα της τρέχουσας κατάστασης.
Ο δείκτης του Ινστιτούτου Sentix για την Ευρωζώνη βελτιώθηκε στις 13,1 από τις 5,0 μονάδες το Μάρτιο, ενώ οικονομολόγοι και αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 7,5.
Επίσης, η ανεργία παρέμεινε στα ίδια επίπεδα τον Φεβρουάριο συγκριτικά με την ανοδική αναθεώρηση του Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης