Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φιλιππίδης (ΕΣΘ): Οι έμποροι εμμένουν στο αίτημά τους για λειτουργία των καταστημάτων τους στις 5/4

Φιλιππίδης (ΕΣΘ): Οι έμποροι εμμένουν στο αίτημά τους για λειτουργία των καταστημάτων τους στις 5/4
Ο πρόεδρος του ΕΣΘ γνωστοποίησε ότι «βρίσκονται εν αναμονή τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εντός των επόμενων ωρών, σε σχέση με το αν θα γίνει τελικά δεκτό - ή όχι».
Σχετικά Άρθρα

Τη διαβεβαίωση ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) θα τηρήσει τη νομιμότητα ως προς τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της πόλης τη Δευτέρα 5/4, έδωσε ο πρόεδρός του, Π. Φιλιππίδης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι, εφόσον δεν αλλάξει η απόφαση να παραμείνουν κλειστά, τότε θα εξεταστούν όλες τις νόμιμες λύσεις για την προστασία των συμφερόντων του κλάδου.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Π. Φιλιππίδης, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, οι έμποροι εμμένουν στο αίτημά τους να επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων τους αύριο.
Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι «βρίσκονται εν αναμονή τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εντός των επόμενων ωρών, σε σχέση με το αν θα γίνει τελικά δεκτό - ή όχι».

Σύσκεψη

Άλλωστε, αυτά τα ζητήματα αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 4/4 μεταξύ των προέδρων οκτώ εμπορικών συλλόγων του νομού Θεσσαλονίκης, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να μη λειτουργήσουν τη Δευτέρα 5/4 οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης της Covid -19.
Ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε ότι είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, στο οποίο και εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης για το μη άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων στην πόλη.
Στο μεταξύ, το απόγευμα συνεδριάζουν και οι έμποροι του δήμου Παύλου Μελά για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, μετά τη δεδηλωμένη πρόθεση συναδέλφων τους στην Πολίχνη να ανοίξουν κανονικά τα καταστήματά τους τη Δευτέρα 5/4.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης