Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 5/4 για το λιανεμπόριο

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 5/4 για το λιανεμπόριο

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη

Σχετικά Άρθρα

«Την πορεία της λειτουργίας του λιανεμπορίου και τη στήριξη των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης που προέκυψε από την πανδημία του Covid -19», θα εξετάσει τη Δευτέρα 5 Απριλίου Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης σε έκτακτη συνεδρίασή του.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Δεν ανοίγει το λιανεμπόριο

Υπενθυμίζεται σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίστηκε η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές περιφερειακές ενότητες έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου.
Ως συνέπεια αυτής της αναστολής, τα σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης δεν θα πωλούν όλα τα προϊόντα, όπως στις περιοχές όπου ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα.

Έντονες αντιδράσεις

Στη Θεσσαλονίκη έντονες ήταν οι αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη για το μη άνοιγμα του λιανεμπορίου αύριο.
Την αναίρεση της απόφασης ζήτησαν από την κυβέρνηση τόσο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης όσο και ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έστειλε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση.
Μάλιστα, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έστειλε επείγουσα επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αίτημα το άνοιγμα της αγοράς τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης