Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανός επιδημιολόγος: Όσοι εμβολιαστούν θα απολαμβάνουν περισσότερες ελευθερίες

Γερμανός επιδημιολόγος: Όσοι εμβολιαστούν θα απολαμβάνουν περισσότερες ελευθερίες
Όσοι εμβολιαστούν δεν θα χρειάζεται να κάνουν τεστ ή να μένουν σε καραντίνα
Σχετικά Άρθρα

Την παραχώρηση μεγαλύτερων ελευθεριών σε όσους κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοΐό στηρίζει ο Γερμανός καθηγητής Επιδημιολογίας Karl Lauterbach και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).
Την πρόταση αυτή εξέφρασε σήμερα (4/4) ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Yens Spam σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag με τον Lauterbach να την στηρίζει.
«Στηρίζω την πρόταση, διότι έχει αποδειχθεί ότι οι εμβολιασμένοι σπανίως προσβάλλονται από τον ιό, ενώ πιθανότατα δεν είναι πλέον μεταδοτικοί και για τους άλλους», δηλώνει ο Lauterbach στο Δίκτυο RND, διευκρινίζοντας ότι όλα αυτά ισχύουν μετά την παρέλευση δύο εβδομάδων από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου.
Ο Yens υποστηρίζει ότι, το άτομο που έχει ολοκληρώσει την διαδικασία ανοσοποίησης μεταδίδει τον ιό λιγότερο ακόμη και από κάποιον με αρνητικό τεστ αντιγόνου, γεγονός το οποίο, μπορεί να οδηγήσει στην ανάκτηση κάποιων ελευθεριών, όπως στην απαλλαγή της υποχρέωσης υποβολής σε τεστ ή της παραμονής σε καραντίνα σε κάποιες περιπτώσεις.
Η σχετική διαβούλευση με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, με στόχο να θεσμοθετηθούν νέοι κανόνες σχετικά με τα περιοριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης