Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Η Πειραιώς στο επίκεντρο – Βρίσκουν πατήματα οι άλλες συστημικές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Η Πειραιώς στο επίκεντρο – Βρίσκουν πατήματα οι άλλες συστημικές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΕΣ: Με απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, με τον DAX να έχει τις μικρότερες και να κινείται σχεδόν σταθεροποιητικά. Στη δική μας αγορά η Τράπεζα Πειραιώς θα συνεχίσει να δίνει τον τόνο. Στις προηγούμενες συνεδριάσεις εκτόξευσε στα ύψη τη μεταβλητότητα του τραπεζικού κλάδου.

Πιστεύουμε πως σταδιακά θα σταματήσει να επηρεάζει τόσο τις άλλες συστημικές και θα επικεντρωθούν οι επενδυτές στα θεμελιώδη της κάθε μίας. Έτσι θα μπορούσαμε να δούμε μία συσσώρευση πριν δοκιμάσουμε για υψηλότερα. Τα καλά θεμελιώδη που ανακοινώνονται μπορούν να φέρουν επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Από την άλλη τα νέα περιοριστικά μέτρα σε ευρωπαϊκές χώρες αλλά και η αύξηση των κρουσμάτων σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποιες αναταράξεις. Χρειάζεται προσοχή. Το άνοιγμα είναι πτωτικό για το γενικό δείκτη. Οι τράπεζες πιέζονται στα πρώτα λεπτά. Η Πειραιώς άνοιξε στο -7%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το άνοιγμα της Πειραιώς συμπαρασύρει και τις άλλες συστημικές. Μεγάλος και πάλι ο όγκος των πωλήσεων. Το ταμπλό δείχνει πως πρόκειται ουσιαστικά για μία ακόμη ανακεφαλαιοποίηση και οι επενδυτές φοβούνται ότι θα υποστούν μεγάλο dilution. Από το -7% που ήταν στο πρώτο λεπτό πήγε αμέσως στο -14%.

Άνω του 2% η πτώση για Alpha και κάτω από 2% για τις δύο άλλες συστημικές. Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα η Alpha Bank. Περίπου 10 λεπτά μετά το άνοιγμα η ΑΛΦΑ μάζεψε τις απώλειες και γύρισε θετική. Μάζεψαν κάπως όλες. Αυτό πρέπει να γίνει.

MOTOR OIL: Με 1,9% το ομόλογο. Κάτι δείχνει αυτό. Σημαντικά χαμηλότερο από άλλες εταιρείες και έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία σε σύγκριση με εισηγμένες άλλων κλάδων. Θεωρούμε πως η μετοχή έχει μείνει πίσω, φυσικά λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, αλλά μακροπρόθεσμα θεωρούμε πως υπάρχει αξία.

FOURLIS: Αύριο τα αποτελέσματα χρήσης. Καλό τέταρτο τρίμηνο περιμένουν οι αναλυτές το οποίο θα επιτρέψει τη δημιουργία οριακής κερδοφορίας ή οριακής ζημιάς στο σύνολο του 2020.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Θα δώσει μέρισμα σε μετρητά αλλά και μετοχές της Cenergy. Δεν είναι συνηθισμένο μία εισηγμένη, να δίνει μέρισμα μετοχές άλλης εισηγμένης, αλλά ίσως γίνεται για τη βελτίωση της διασποράς. Η ΕΛΧΑ στο +2% και η Cenergy σχεδόν αμετάβλητη.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ: Η κερδοφορία ανήλθε στα 3,82 εκατ. ευρώ από 1,34 εκατ. ευρώ και νομίζουμε πως είναι μικρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Το μέρισμα στα 0,05 ευρώ ανά μετοχή. Οι πωλήσεις στα 40,8 εκατ. ευρώ το 2020 από 30,66 εκατ. ευρώ το 2021. Σημειώνεται πως η Beta περίμενε καθαρά κέρδη 4,32 εκατ. ευρώ και έχει δώσει τιμή στόχο τα 4,10 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση υπεραπόδοσης.

CAIRO MEZZ (απάντηση): Η εταιρεία έχει υποχρέωση δημοσίευσης αποτελεσμάτων χρήσης μέχρι τέλος Απριλίου.

PROFILE: Ανακοίνωσε την εξαγορά της Euronext Contevo, στη Σκανδιναβία, μίας εταιρείας με έσοδα 5,5 εκατ. ευρώ το 2020.

ΤΙΤΑΝ (απάντηση): Δεν έχετε άδικο και η στήλη περίμενε καλύτερη πορεία. Ενώ δηλαδή άλλες μετοχές έχουν προσεγγίσει ή και ξεπεράσει τις απώλειες λόγω της πανδημίας, η συγκεκριμένη θα έπρεπε να είχε φτάσει τα 17 ευρώ, αλλά παραμένει κάτω από τα 15 ευρώ. Περιμένουμε τα αποτελέσματα χρήσης 2020 και το μήνυμα της διοίκησης για την τρέχουσα χρήση.

Η συσσώρευση πάντως γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα πιστεύουμε πως μπορεί να δώσει υψηλότερες τιμές.

ΕΧΑΕ: Με καλή άνοδο ξεκίνησε η μετοχή και προσπαθεί να προσεγγίσει και πάλι τα 4 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης