Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Το μέρισμα της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ σε μετρητά και μετοχές της… Cenergy - Στο +11% η μετοχή

tags :
Το μέρισμα της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ σε μετρητά και μετοχές της… Cenergy - Στο +11% η μετοχή
Η κίνηση θα δημιουργήσει αίσθηση καθώς δεν πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική και θα βελτιώσει την εμπορευσιμότητα της Cenergy
Σχετικά Άρθρα

(Update) Μετοχές της Cenergy που έχει στην κατοχή της θα δώσει στους μετόχους της η EΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ως μέρισμα μαζί με μετρητά.
Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ δημοσίευσε αποτελέσματα, αλλά δεν έκανε αναφορά για μέρισμα.
Στην τηλεδιάσκεψη ωστόσο για την ενημέρωση των αποτελεσμάτων, μετά από ερώτηση του ΒΝ ανέφερε πως παρά τις υψηλές επενδύσεις, η πρόθεση της διοίκησης είναι να δώσει μέρισμα.
Η εταιρεία προχώρησε στη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 9 Απριλίου με θέμα ημερήσιας διάτασης τη διανομή κερδών προηγούμενων χρήσεων εν μέρει σε είδος με διανομή τίτλων εισηγμένων σε ρυθμιζόμενη αγορά και εν μέρει σε μετρητά.
Έτσι η γενική συνέλευση θα αποφασίσει τη διανομή συγκεκριμένου ποσού το οποίο θα χορηγηθεί εν μέρει σε μετρητά και εν μέρει σε μετοχές της Cenergy.
Οι μετοχές της Cenergy αποτιμήθηκαν με βάση τον σταθμισμένο μέσο όρο της τιμής τους στα χρηματιστήρια που διαπραγματεύονται κατά το εξάμηνο που έληξε την τελευταία εργάσιμη πριν από τη γενική συνέλευση.
Οι μέτοχοι δικαιούνται να λάβουν μόνο ακέραιο αριθμό μετοχών και όσοι έχουν κλασματικά δικαιώματα θα λάβουν το αντίστοιχο ποσό σε μετρητά.
Η κίνηση θα δημιουργήσει αίσθηση καθώς δεν πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική και θα βελτιώσει την εμπορευσιμότητα της Cenergy.
Υπενθυμίζεται πως η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ελέγχει το 25,16% της Cenergy. 
Η κίνηση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ δίνει ώθηση στη μετοχή με αποτέλεσμα να καταγράφει άνοδο 11% και να βρίσκεται σε υψηλά σχεδόν 13 ετών και συγκεκριμένα στα 2,25 ευρώ. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης