Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Παράταση για 3 μήνες στην αναστολή καταβολής εταιρικών φόρων

Γερμανία: Παράταση για 3 μήνες στην αναστολή  καταβολής εταιρικών φόρων
Ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz δήλωσε ότι το μέτρο θα βελτιώσει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και θα βοηθήσει στη διατήρηση των θέσεων εργασίας
Σχετικά Άρθρα

Η Γερμανία θα επεκτείνει χρονικά ένα καθεστώς αναβολής της φορολογίας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 για άλλους τρεις μήνες, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz.
Η κεντρική κυβέρνηση και τα 16 ομοσπονδιακά κράτη συμφώνησαν την παράταση του προγράμματος που ξεκίνησε πέρυσι κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, δήλωσε ο Scholz.

Ρευστότητα

«Αυτά είναι καλά νέα για τις εταιρείες», δήλωσε ο Scholz, προσθέτοντας ότι το μέτρο θα βελτιώσει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και θα προστατεύσει τις θέσεις εργασίας.
Οι αιτήσεις για αναβολή καταβολής φόρου μπορούν τώρα να υποβληθούν έως τις 30 Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει ότι η άτοκη αναβολή φόρου θα χορηγηθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Scholz.

Προϋπολογισμός

Το βήμα αυξάνει την πιθανότητα να καταταθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός φέτος, καθώς το αρχικό ποσό 180 δισεκατομμυρίων ευρώ καθαρού νέου χρέους πιθανότατα δεν θα ήταν αρκετό για να καλύψει το πρόσθετο κόστος των μέτρων τόνωσης που έλαβε η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης από τις επιπτώσεις ενός τρίτου κύματος των νέων μολύνσεων.
Ο Scholz αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2022 την επόμενη εβδομάδα και μαζί του τον πιθανό συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2021

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης