Τελευταία Νέα
Διεθνή

EE - Covid-19: Η Γερμανία κηρύσσει τρίτο κύμα της πανδημίας ενώ η Ιταλία προχωρεί σε νέο lockdown

EE - Covid-19: Η Γερμανία κηρύσσει τρίτο κύμα της πανδημίας ενώ η Ιταλία προχωρεί σε νέο lockdown

Σε νέο ασφυκτικό κλοιό έναντι της πανδημίας η Ευρώπη καθώς δίνεται μάχη κατά των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού Covid-19 και για την επιτάχυνση του προγράμματος των εμβολιασμών

Σχετικά Άρθρα

O κλοιός της πανδημίας γίνεται ασφυκτικότερος για την Ευρώπη καθώς o επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Γερμανίας προειδοποίησε επίσημα για την εκδήλωση ενός τρίτου κύματος εξάπλωσης των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού ενώ lockdown για το Σαββατοκύριακο του Πάσχα των Καθολικών αποφάσισε η κυνέρνηση Draghi στην Ιταλία, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021.

Περιοριστικά μέτρα

Η δήλωση του Γερμανού αξιωματούχου έγινε σε μια στιγμή που η χώρα έχει αρχίσει να χαλαρώνει σταδιακά τους υγειονομικούς περιορισμούς και εν μέσω της προσπάθειας να επιταχυνθεί το πρόγραμμα εμβολιασμών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ενήλικες στη χώρα
Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel είχε προειδοποιήσει της προηγούμενες ημέρες ότι η χώρα θα μπορούσε να πληγεί από ένα τρίτο κύμα νέων κρουσμάτων εάν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για τη δημόσια υγεία.
Η Ιταλία, εν τω μεταξύ, αναμένεται να επιβάλει ένα άλλο σχεδόν καθολικό lockdown κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πάσχα των καθολικών σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.
Τα νέα μέτρα, τα οποία αναμένεται επιβάλλονται λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αφότου έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που επέβαλε καθολικό lockdown.

Τι συμβαίνει στη Γερμανία;

«Έχουμε σαφείς ενδείξεις: Το τρίτο κύμα στη Γερμανία έχει ήδη ξεκινήσει», δήλωσε ο Lothar Wieler, επικεφαλής του Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων Robert Koch, σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021.
«Ο ιός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, αλλά μόλις έχουμε ένα βασικό επίπεδο ανοσίας στον πληθυσμό, μπορούμε να τον ελέγξουμε», πρόσθεσε.
Ο Wieler σημείωσε ότι «ανησυχεί πολύ» για την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης
Περιέγραψε την εκστρατεία εμβολιασμού της Γερμανίας ως αγώνα ενάντια σε έναν συνεχώς εξελισσόμενο ιό, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα θα μπορούσε τελικά να θέσει υπό έλεγχο τον ιό.

Μεταλλάξεις

Μέχρι μια τέτοια περίοδο, ο Wieler επιβεβαίωσε τη σημασία χρήσης της μάσκας και τήρησης των κανόνων για τις κοινωνικές αποστάσεις.
Το Ινστιτούτο Robert Koch δήλωσε την Πέμπτη 11 Μαρτίου ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων Covid σε διάστημα 24 ωρών αυξήθηκε κατά 14.356, το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό που καταγράφηκε στη Γερμανία τις τελευταίες δύο εβδομάδες.α.
Η πρόσφατη αύξηση συμπίπτει με την εξάπλωση μιας εξαιρετικά μολυσματικής μετάλλαξης του ιού που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η μετάλλαξη, γνωστή ως Β.1.1.7, έχει βρεθεί ότι αντιπροσωπεύει πάνω από το 46% των νέων λοιμώξεων σε εθνικό επίπεδο.

Ιταλία: Κόκκινη ζώνη 

Σε κόκκινη ζώνη αναμένεται να μετατραπεί από την ερχόμενη Δευτέρα 15/3 έως τις 6 Απριλίου η Ιταλία σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι μετακινήσεις και οι συνωστισμοί ενόψει του Πάσχα των Καθολικών.
Την απόφαση αυτή αναμένεται να λάβει εντός της ημέρας το υπουργικό συμβούλιο της Ιταλίας.
Βάσει του σχεδίου αυτού που θέλει να αποτρέψει την κινητικότητα, θα καταργηθεί η κίτρινη ζώνη, η οποία προβλέπει μεγαλύτερη ευχέρεια μετακίνησης και λειτουργίας των καταστημάτων, από τις 15 Μαρτίου έως τις αρχές Απριλίου.
Με μόνη εξαίρεση την Σαρδηνία, η οποία παρουσιάζει πολύ μικρό αριθμό μολύνσεων, όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένεται να μετατραπούν σε πορτοκαλί και κυρίως κόκκινη ζώνη.
Αυτό σημαίνει ότι οι μετακινήσεις θα γίνονται αποκλειστικά για λόγους αποδεδειγμένης ανάγκης και ότι η λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων θα επιτρέπεται μόνο για καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης, για βιβλιοπωλεία για και καταστήματα με παιχνίδια.
Επίσης θα μπορεί να πραγματοποιείται μόνον μια επίσκεψη την ημέρα σε φιλικά σπίτια από το πολύ δυο άτομα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης