Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

American Institute for Economy Research: Τα lockdowns πέραν από αποτυχημένα... καταστρέφουν το δημοκρατικό πολίτευμα

American Institute for Economy Research: Τα lockdowns πέραν από αποτυχημένα... καταστρέφουν το δημοκρατικό πολίτευμα
Οι κυβερνητικοί γραφειοκράτες αποτελούν το νέο ιερατείο που επιβάλλει και απαιτεί απεριόριστες θυσίες από τους πολίτες απλώς επικαλούμενο αμφίβολα στοιχεία στατιστικής έναντι μελλοντικών κινδύνων.
Σχετικά Άρθρα

Ενώ ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στο Covid-19 βρίσκεται στο μικροσκόπιο κυβερνήσεων και μέσων ενημέρωσης, λίγοι άνθρωποι αναγνωρίζουν πώς οι καταστροφές που έχει προκαλέσει η πανδημία έπληξαν το δημοκρατικό πολίτευμα σε όλο τον κόσμο αναφέρει το έγκυρο American Institute for Economy Research ή (ΑΙΕR).
Οι συνθήκες έκτακτης ανάγκης έδωσαν το δικαίωμα στις κυβερνήσεις να αποκτήσουν τεράστιες νέες εξουσίες οι οποίες χρειάστηκαν δεκαετίες για να εξαλειφθούν.

Ιερατείο οι γραφειοκράτες

Οι κυβερνητικοί γραφειοκράτες αποτελούν το νέο ιερατείο που απαιτεί και επιβάλλει, απεριόριστες θυσίες από τους πολίτες απλώς επικαλούμενο αμφίβολα στοιχεία στατιστικής έναντι μελλοντικών κινδύνων.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα lockdowns κυριαρχούν στον πλανήτη σχεδόν ένα χρόνο και μόλις στις 11 Μαρτίου 2021 ο επικεφαλής της διαχείρισης της Πανδημίας Fauci στις ΗΠΑ αποκάλυψε το εξής εντυπωσιακό «τα lockdowns είναι αλήθεια ότι δεν τεκμηριώνονται επιστημονικά, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα τους»

Το Freedom House

Τον Οκτώβριο 2020, το Freedom House δημοσίευσε μια έκθεση, «Δημοκρατία υπό τα lockdown» - o αντίκτυπος του COVID-19 στην παγκόσμια ελευθερία, προειδοποιώντας ότι από την έναρξη της πανδημίας, «η κατάσταση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιδεινώθηκε σε 80 χώρες»
Το Freedom House είναι ένας μη κερδοσκοπικός μη κυβερνητικός οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ που διεξάγει έρευνες για τη δημοκρατία, την πολιτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα από το 1941.
Το Freedom House, προειδοποίησε ότι «οι αντιδράσεις των κυβερνήσεων στην πανδημία διαβρώνουν τους πυλώνες της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο».
Οι καταχρήσεις εξουσίας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα με πρόσχημα ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να έχουν απεριόριστες εξουσίες που ισχυρίζονται ότι χρειάζονται για να διατηρήσουν τους ανθρώπους ασφαλείς.
Όταν η πανδημία έφτασε στην Αμερική, κυβερνήτες σε πολλές πολιτείες έριξαν ισοδύναμο μιας βόμβας νετρονίου καταστρέφοντας την οικονομία.

Τι έχει συμβεί στον κόσμο;

  • Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo έθεσε τα πρότυπα όταν δήλωσε ότι είχε το δικαίωμα να επιβαρύνει τους κατοίκους του κράτους του να σώσει μόνο μία ζωή.
  • Άλλος κυβερνήτης απαγόρευσε σε οποιονδήποτε να εγκαταλείψει το σπίτι του για να επισκεφτεί την οικογένεια ή τους φίλους του.
  • Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Eric Garcetti απαγόρευσε στους ανθρώπους να περπατούν ή να κάνουν ποδήλατο.

Πάνω από δέκα εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν εξαιτίας του lockdown ενώ την ίδια στιγμή το προσδόκιμο ζωής στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2020 είχε την πιο απότομη πτώση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

  • Η Αυστραλία επέβαλε ορισμένους από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς διεθνώς.

Τον Αύγουστο 2020, η πολιτεία της Βικτώριας απαγόρευσε την κυκλοφορία από τις 20:00 έως τις 05:00 το πρωί για την περιοχή της Μελβούρνης και απαγόρευσε στους ανθρώπους να ταξιδεύουν πάνω από τρία μίλια από την κατοικία τους.
Ο πρωθυπουργός της Βικτώριας αποφάσισε: «Εκεί που κοιμήθηκες χθες βράδυ είναι εκεί που θα πρέπει να μείνεις για τις επόμενες έξι εβδομάδες».
Η Μελβούρνη έκτοτε επέβαλλε πολλές φορές lockdowns.

Η Βρετανία απαγόρευσε το sex σε εξωτερικούς χώρους

  • Η Βρετανία επέβαλλε μερικούς από τους πιο παράλογους περιορισμούς.

Τον Ιούνιο, απαγόρευσε σε ζευγάρια που ζουν σε διαφορετικά σπίτια να κάνουν σεξ σε εσωτερικούς χώρους.
«Τα άτομα που κάνουν σεξ έξω μπορούν να τιμωρηθούν σύμφωνα με προϋπάρχοντες νόμους για την εξωφρενική δημόσια αξιοπρέπεια και άσεμνη έκθεση».
Ο Steve Watson ανέφερε τον Ιανουάριο στο Summit News ότι οι βρετανοί υπουργοί «είχαν εξετάσει να επιβάλλουν περιορισμούς εμποδίζοντας ακόμη στους ανθρώπους να μιλούν μεταξύ τους στο δρόμο και στα σούπερ μάρκετ, ενώ σχεδίαζαν καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.
Προφανώς, ένας εθνικός όρκος σιωπής είναι απαραίτητος για την καταπολέμηση του Covid.
Ο πρώην δικαστής του Βρετανικού Ανώτατου Δικαστηρίου Jonathan Sumption τόνισε ότι «απαγορεύεται το ταξίδι στο εξωτερικό, μετατρέποντάς την Βρετανία σε ερημικό νησί με πρόσχημα τις μεταλλάξεις.

Νέα Ζηλανδία ένα νησί ερμητικά κλειστό

  • Η Νέα Ζηλανδία επέβαλε τέσσερα είδη καραντίνας στην προσπάθειά της να μειώσει τον κορωνοιό από το νησί, θέτοντας επανειλημμένα τους κατοίκους σε κατ΄ οίκο περιορισμό.

Τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δημιούργησε «κέντρα καραντίνας» για όποιον είναι θετικός στον κορωνοιό και αρνείται να υπακούσει τις κυβερνητικές εντολές.
Κάποιοι έγραψαν «η Νέα Ζηλανδία από τις απαγορεύσεις όπλων πήγε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε λιγότερο από ένα χρόνο».

Η Ουγκάντα απαγορεύει τις διανομές τροφίμων

  • Στην Ουγκάντα, όπως ανέφερε ο οικονομολόγος Francis Zaake, μέλος του κοινοβουλίου, διένειμε φαγητό στους πιο άπορους κατά την διάρκεια της καραντίνας.

Αλλά «ο πρόεδρος της Ουγκάντα διέταξε ότι μόνο η κυβέρνηση μπορεί να παράσχει επισιτιστική βοήθεια.
Οποιοσδήποτε άλλος το πράξει μπορεί να κατηγορηθεί για δολοφονική πράξη, εξαπλώνοντας τον κορωνοιό».
Η αστυνομία και οι στρατιώτες μπήκαν βίαια στο σπίτι του Zaake και «τον έσυραν σε ένα φορτηγό και τον πέταξαν σε ένα κελί.
Υποστηρίζει ότι τον χτύπησαν, τον κλωτσούσαν και τον έκοψαν με μαχαίρι, τον ψέκασαν με χημική ουσία στα μάτια του, τον ονόμασαν σκύλο και του είπαν να εγκαταλείψει την πολιτική. Μάλιστα κάποιος του είπε «Μπορούμε να κάνουμε ό, τι θέλουμε σε εσάς ή ακόμα και να σας σκοτώσουμε… Κανείς δεν θα διαδηλώσει για εσάς επειδή υπάρχει καραντίνα».

  • Στην Κένυα, η αστυνομία σκότωσε τουλάχιστον 15 άτομα κατά τη διάρκεια βάναυσων καταστολών σε φερόμενους παραβάτες του lockdown.

H Διεθνής Αμνηστία δήλωσε ότι η πανδημία του Covid-19 προσέφερε «την τέλεια καταιγίδα για αδιάκριτη μαζική βία» από την αστυνομία, χάρη στην «διαδεδομένη κουλτούρα ατιμωρησίας μεταξύ των [αστυνομικών] που αποτελούν μέρος μιας συστημικής διαφθοράς».

  • Δημοσιογράφοι σε πολλά έθνη διακινδύνευαν τις ζωές τους εάν αντιτάσσονταν στην προπαγάνδα του φόβου.

Σε 100 χώρες καραντίνες και περιοριστικά μέτρα

  • Σχεδόν εκατό κράτη επέβαλαν νέους περιορισμούς στην ελευθερία του λόγου και στην ελευθερία του Τύπου από την έναρξη της πανδημίας.

Το Freedom House ανέφερε: «Οι κυβερνήσεις θέσπισαν νέους νόμους κατά της διάδοσης «ψευδών ειδήσεων» σχετικά με τον ιό, ενώ μπλόκαραν ιστότοπους.
Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την ελευθερία του Τύπου, προειδοποίησαν «οι περισσότερες κυβερνήσεις μπήκαν στον πειρασμό, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία κατασταλτικών μέτρων...πλέον υπάρχει μόνο ένα κανάλι επικοινωνίας.
Πολλά καθεστώτα έχουν διευρύνει τον ορισμό των «ψεύτικων ειδήσεων» για να δικαιολογήσουν την ακραία καταστολή:

  • Στην Αιθιοπία, ο ορισμός της παραπληροφόρησης είναι τόσο ευρύς που δίνει στις αρχές τη διακριτική εξουσία να θεωρήσουν fake news οτιδήποτε.
  • «Στην Ινδία, την Αίγυπτο, τη Μποτσουάνα και τη Σομαλία, μπορούν να δημοσιευτούν μόνο κυβερνητικές δηλώσεις επί του θέματος»
  • «Στην Καμπότζη, η κυβέρνηση ψήφισε νόμο να απαγορεύσει τη δημοσίευση οποιωνδήποτε πληροφοριών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναταραχές ή φόβο».
  • Στη Ρουάντα, ο δημοσιογράφος που διαχειρίζεται το κανάλι ειδήσεων YouTube Ishema TV φυλακίστηκε επειδή παραβίασε τους κανονισμούς της καραντίνας για τον Covid. «Τη στιγμή της σύλληψής του, ανέφερε τις επιπτώσεις της καραντίνας στον πληθυσμό ενώ είχε ισχυριστεί ότι οι στρατιώτες διέπραξαν βιασμούς.
  • Στη Ζιμπάμπουε, όποιος «δημοσιεύει ή διαδίδει» ψευδείς πληροφορίες για έναν αξιωματούχο η παρεμποδίζει τα μέτρα για την πανδημία, αντιμετωπίζει έως και 20 χρόνια φυλάκισης ανέφερε ο Economist.
  • Η Τανζανία υπέστη ένα κύμα λογοκρισίας αφού ο πρόεδρος του έθνους καταδίκασε δημόσια τον Covid-19 ως «δυτική συνωμοσία». «Αρκετά ειδησεογραφικά πρακτορεία, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας εφημερίδας στα σουαχίλι της χώρας Mwananchi, έκλεισαν μετά τη δημοσίευση ιστοριών για το Covid-19. Άλλοι αναγκάστηκαν να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη», σημείωσαν οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα.
  • Στην Ταϊλάνδη, η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε, «οι αρχές διώκουν τους χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και τη μοναρχία που λαμβάνουν σκληρά περιοριστικά μέτρα». Η κυβέρνηση αποφάσισε πενταετή ποινή φυλάκισης για οποιονδήποτε δημοσιογράφο ή μέσο ενημέρωσης που προκαλεί φόβο στους πολίτες.

Τα δόλια δεδομένα

Η επιβολή των lockdowns βασίστηκε σε δεδομένα που ήταν είτε δόλια, πολιτικά σχεδιασμένα είτε είχαν ανακρίβειες.
Την ημέρα που ο Biden ανακηρύχθηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μετέβαλλε τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων, διασφαλίζοντας ότι θα μειωθούν τα κρούσματα ως στατιστική καταγραφή, ωστόσο αυτό επικρίθηκε από πολλούς.
Το Freedom House θεωρεί ότι «οι επίσημες απαντήσεις στο COVID-19 έθεσαν τα θεμέλια για κυβερνητικές υπερβολές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη δημοκρατία για τα επόμενα χρόνια».
Αυτό ήταν προβλέψιμο από την αρχή της πανδημίας, αλλά τα μέσα ενημέρωσης σε ορισμένα δυτικά έθνη ήταν μαριονέτες της πολιτικής εξουσίας.
Στο μέλλον, πολίτες σε πολλά έθνη μπορεί να εκτιμήσουν αυτό το παλιό ρητό από την αμερικανική πολιτική:
«το Σύνταγμα δεν είναι τέλειο, αλλά είναι καλύτερο από αυτό που είχαμε».
Ο ομοσπονδιακός δικαστής William Stickman δήλωσε τα lockdowns σε ολόκληρο τον κόσμο είναι η δραματική αντιστροφή της έννοιας της ελευθερίας σε μια ελεύθερη κοινωνία, αγγίζοντας τα όρια της αντισυνταγματικότητας».
Το δημοκρατικό πολίτευμα έχει διαβρωθεί, οι εξουσίες των κυβερνήσεων παραβιάζουν το Σύνταγμα κάθε χώρας, οι ατομικές ελευθερίες έχουν περιοριστεί.
Αυτά δεν έκαναν ανά τους αιώνες και οι δικτατορίες.
Τότε οι δικτατορίες με πρόφαση το συνολικό καλό μείωναν τις ατομικές ελευθερίες, τώρα απλά βρήκαν πρόσχημα τον κορωνοιό, η συνταγή, τα μέτρα και η κατάληξη είναι τα ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης