Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

American Institute For Economic Research: Ο πλανήτης να προετοιμαστεί για επιστροφή στην κανονικότητα από 2022

American Institute For Economic Research: Ο πλανήτης να προετοιμαστεί για επιστροφή στην κανονικότητα από 2022
H Αυστραλία θα παραμείνει σε καραντίνα έως το 2022
Σχετικά Άρθρα

Θα χρειαστεί ακόμη ένα έτος έως το 2022 μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα αναφέρει το American Institute For Economic Research.
Ορισμένες χώρες θα κλείσουν τα σύνορα μέχρι το 2022 για να ελαχιστοποιήσουν την εξάπλωση του κορωνοιού και ταυτόχρονα να αρχίσει να λειτουργεί η εμβολιαστική προσπάθεια.
Οι Αυστραλοί π.χ. εξετάζουν την πιθανότητα να κλείσουν τα σύνορα τους στον υπόλοιπο κόσμο για τουλάχιστον ένα ακόμη έτος, ενώ η Νέα Ζηλανδία που υιοθέτησε από τα πιο σκληρά lockdwns διεθνώς φαίνεται ότι μπορεί να βρει και άλλους μιμητές.

H Αυστραλία θα παραμείνει σε καραντίνα έως το 2022

Η Αυστραλία που αναφέρεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως «ειδική στη δημόσια υγεία» και έχοντας καλές επιδόσεις στην αντιμετώπιση του κορωνοιού μπορεί παραμένει κλειστή από τον υπόλοιπο κόσμο μέχρι το 2022.
Ο υπουργός Υγείας της Αυστραλίας Β. Murphy, αποκάλυψε:
«Νομίζω ότι θα πάμε το μεγαλύτερο μέρος του 2021 με σημαντικούς περιορισμούς στα σύνορα».
Ο Murphy εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν γνωρίζουν αρκετά για το εμβόλιο, οπότε θα ακολουθήσουν συντηρητική στρατηγική, τα περιοριστικά μέτρα θα συνεχιστούν για όλο το 2021.
«Ακόμα κι αν έχουμε εμβολιαστεί, ακόμη και εάν έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμοπυ, δεν γνωρίζουμε εάν αυτό θα αποτρέψει τη μετάδοση του ιού».
Όσον αφορά την υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για τους Αυστραλούς που επιστρέφουν από ταξίδια ο Murphy εξήγησε ότι αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί «για κάποιο χρονικό διάστημα».
Η Αυστραλία έκλεισε τα σύνορά της σε μη μόνιμους κατοίκους στις 20 Μαρτίου 2020.
Οι Αυστραλοί ενδέχεται να έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν μόνο τη Νέα Ζηλανδία κάποια στιγμή το 2021, αλλά θα εξακολουθούν να υπόκεινται σε 14 ημέρες διαμονής σε υποχρεωτικές εγκαταστάσεις καραντίνας.
Η Qantas, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας, παραμένει αισιόδοξη για την πιθανότητα να επιτραπεί σε μερικές επιχειρήσεις στα τέλη του καλοκαιριού ή το φθινόπωρο να δραστηριοποιηθούν.
Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία είχαν αναμφισβήτητα από τις πιο σκληρές καραντίνες στον κόσμο.
Όταν η Αυστραλία αντιμετώπισε έναν νέο γύρο αναπόφευκτων κρουσμάτων COVID-19, μετατράπηκε σε ένα πλήρως αστυνομοκρατούμενο κράτος τονίζοντας ότι όλα αυτά τα μέτρα ήταν απαραίτητα να «επιβραδυνθεί η διάδοση» ή να εξαλειφθεί ο COVID-19.
Στη Μελβούρνη, για παράδειγμα, δεν επιτρέπεται στους πολίτες να απομακρύνονται από λίγα μίλια από τα σπίτια τους και μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους μόνο για άσκηση και μόνο για μία ώρα την ημέρα.

Το μοντέλο της Ν έας Ζηλανδίας είναι αυτοαπομόνωση

Η Νέα Ζηλανδία φαίνεται επίσης να κατευθύνεται προς την στρατηγική της αυτο-απομόνωσης για απροσδιόριστο χρόνο, με τους πολιτικούς τώρα να παραδέχονται ανοιχτά ότι το έθνος πιθανότατα δεν θα ανοίξει για επαγγελματικά ταξίδια ή τουριστικά μέχρι τουλάχιστον το 2022.
Η Νέα Ζηλανδία έχει υιοθετήσει πιο δρακόντεια μέτρα από την Αυστραλία.
Οι πολίτες που είναι θετικοί στον COVID-19 μεταφέρονται βίαια, εάν είναι απαραίτητο, σε στρατόπεδα καραντίνας που φυλάσσονται από στρατιωτικούς, για να αντιμετωπίσουν τα κρούσματα COVID-19.
Η Νέα Ζηλανδία κλείνει επίσης εντελώς σε περίπτωση μιας καινούργιας εκδήλωσης της νόσου, η οποία έχει ποσοστό ανάκαμψης 99,8%.
Οι ηγέτες της χώρας είναι «αισιόδοξοι» ότι θα ξεκινήσουν το πρόγραμμα εμβολιασμού τους κάποια στιγμή στα μέσα του 2021. Το μοντέλο της Νέας Ζηλανδίας ωστόσο έχει μεγάλες συνέπειες στην οικονομία.
Ωστόσο, πολλοί Αμερικανοί «εμπειρογνώμονες στον τομέα της δημόσιας υγείας» προέτρεψαν τους νομοθέτες να υιοθετήσουν το μοντέλο περιορισμού των δικαιωμάτων στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία για «διακοπή της εξάπλωσης του κορωνοιού.
Ο Δρ Anthony Fauci, ο κυβερνητικός γραφειοκράτης της δημόσιας υγείας στις ΗΠΑ, επικρότησε την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, ισχυριζόμενοι ότι «τα πήγαν αρκετά καλά» με τα δρακόντεια μέτρα κατά του κορωνοιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης