Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από 1/2

ΗΠΑ: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από 1/2
H υποχρεωτική οδηγία απαιτεί τη χρήση μάσκας προσώπου από όλους τους επιβάτες σε αεροπλάνα, πλοία, τρένα, Μετρό, λεωφορεία, ταξί
Σχετικά Άρθρα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) εξέδωσαν υποχρεωτική οδηγία, ζητώντας τη χρήση μάσκας σε σχεδόν όλες τις μορφές δημόσιας συγκοινωνίας τη Δευτέρα (1/2), καθώς η χώρα συνεχίζει να αναφέρει χιλιάδες καθημερινούς θανάτους από Covid -19.
H υποχρεωτική οδηγία απαιτεί τη χρήση μάσκας προσώπου από όλους τους επιβάτες σε αεροπλάνα, πλοία, τρένα, Μετρό, λεωφορεία, ταξί και σε κόμβους μεταφοράς όπως αεροδρόμια, τερματικούς σταθμούς λεωφορείων ή πλοίων, τρένων και Μετρό.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden ζήτησε στις 21/1 από τις κυβερνητικές υπηρεσίες να «λάβουν αμέσως μέτρα» για να απαιτήσουν μάσκες στα αεροδρόμια και στα εμπορικά αεροσκάφη, τα τρένα και τα πλοία, συμπεριλαμβανομένων των φέρι μποτ, των υπεραστικών λεωφορείων και όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Συστάσεις επί Trump

Όπως αναφέρει το Reuters, υπό τον Donald Trump τα CDC περιορίζονταν σε ισχυρές συστάσεις για τη χρήση μάσκας ενώ ο τέως πρόεδρος είχε απορρίψει τις προσπάθειες του Κογκρέσου για την υποχρεωτικότητα της.
«Η εντολή για χρήση μάσκας στα συστήματα μεταφοράς μας θα προστατεύσει τους Αμερικανούς και θα παρέχει εμπιστοσύνη ότι μπορούμε για άλλη μια φορά να ταξιδέψουμε με ασφάλεια ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας», σημειώνει ο Marty Cetron, διευθυντής του τμήματος παγκόσμιας μετανάστευσης και καραντίνας του CDC.
Ενώ οι αεροπορικές εταιρείες απαιτούν ήδη μάσκες, η εντολή των CDC δεν θα κάνει παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου που θα μπορούσε να διευκολύνει την επιβολή των αεροσυνοδών στους απρόθυμους για χρήση της επιβάτες.
Τα άτομα που παραβιάζουν τη διαταγή θα μπορούσαν ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν ποινικές κυρώσεις, αλλά φέρονται ως πιθανότερες οι αστικές.
Η εντολή αναφέρει ότι οι επιβάτες πρέπει να φορούν μάσκα εν κινήσει, εκτός από σύντομες περιόδους, όπως να τρώνε, να πίνουν ή να παίρνουν φάρμακα.
Οι μάσκες μπορεί να είναι κατασκευασμένες ή σπιτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης