Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η μάσκα και η τηλεργασία δεν περιορίζουν επαρκώς τη διάδοση του Covid-19 λένε οι σύμβουλοι της Merkel

Γερμανία: Η μάσκα και η τηλεργασία δεν περιορίζουν επαρκώς τη διάδοση του Covid-19 λένε οι σύμβουλοι της Merkel

Τα στοιχεία που κατέθεσαν οι επιδημιολόγοι κατά τη σύσκεψη της Καγκελαρίου Merkel με τους επικεφαλής των 13 γερμανικών κρατιδίων

Σχετικά Άρθρα
Η αυστηροποίηση των κανόνων για τον περιορισμό του κορωνοϊού η οποία αποφασίστηκε την περασμένη Τρίτη 19 Ιανουαρίου2021, επί παραδείγματι για την τηλεργασία ή την υποχρεωτική χρήση μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες, φαίνεται ότι έχουν μικρότερη επίδραση στο ποσοστό μόλυνσης από ό,τι θεωρείτο εκτιμούν οι επιστημονικοί σύμβουλοι της καγκελαρίου Merkel.
Αυτό αναφέρει το οικονομικό περιοδικό Business Insider την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021, επικαλούμενο εσωτερικά έγγραφα από την ακρόαση των εμπειρογνωμόνων πριν από την διάσκεψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (18/1).

Η μετάλλαξη

Όπως προκύπτει από αυτά τα έγγραφα, επιστήμονες του Πολυτεχνείου του Βερολίνου της TU Berlin παρουσίασαν στην καγκελάριο Merkel και στους πρωθυπουργούς των κρατιδίων προσομοιώσεις σύμφωνα με τις οποίες τα υφιστάμενα μέτρα από τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο 2020 είναι επαρκή για να ξαναπέσουν τα κρούσματα στις αρχές Φεβρουαρίου στο κατώτατο όριο (των 50 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους σε μια εβδομάδα).
Εάν ληφθεί υπόψη η πιθανή εξάπλωση της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στη Γερμανία, το όριο αυτό θα επιτευχθεί έως τις αρχές Μαρτίου 2021.
Σημαντική προϋπόθεση και στις δύο περιπτώσεις είναι να μην υπάρξει χαλάρωση των μέτρων μέχρι τότε και οι Γερμανοί να τηρούν τους υφιστάμενους περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές.

Germany_2.pnggrafima.JPG

Τα μέτρα


Σύμφωνα με τα έγγραφα τα οποία επικαλείται το Business Insider, οι επιστήμονες αναφέρονται επίσης στα εξεταζόμενα από τους πολιτικούς πιθανά μέτρα με τα οποία ο αριθμός των λοιμώξεων μπορεί να μειωθεί ακόμη πιο γρήγορα.
Υπολόγισαν, λοιπόν, ποια επίδραση θα είχε, για παράδειγμα, η πολυσυζητημένη σε ομοσπονδιακό επίπεδο και σε επίπεδο κρατιδίων υποχρεωτική τηλεργασία στην λεγόμενη τιμή R (η οποία περιγράφει πόσα άτομα μολύνει ένα άτομο με κορωνοϊό και) η οποία πρέπει να είναι μικρότερη από ένα.
Το συμπέρασμα ήταν ότι η χρήση μάσκας τύπου FFP2 στην εργασία ή σε μεμονωμένα γραφεία δεν παίζει κανένα ρόλο στη διάδοση του κορωνοϊού.
Το ποσοστό στην τιμή R είναι μόλις 0,02.
Το ίδιο ισχύει για την χρήση μάσκας FFP2 κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στα σχολεία ή στις τάξεις που τα μαθήματα γίνονται εναλλάξ.
Και εδώ, η επιρροή είναι 0,02, σημειώνουν οι επιστήμονες.

merkel.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης