Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς – Περιμένουν λεπτομέρειες για την ΑΜΚ

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς – Περιμένουν λεπτομέρειες για την ΑΜΚ
Στους στόχους για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αλλά και στις κινήσεις κεφαλαιακής βελτίωσης εστιάζουν οι αναλυτές
Σχετικά Άρθρα

Ζημιές περιμένουν οι αναλυτές στο σύνολο της χρήσης της Τράπεζας Πειραιώς.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα (16/3) μετά το κλείσιμο της αγοράς και θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών.
Οι αναλυτές εστιάζουν στις ανακοινώσεις της διοίκησης για το ύψος και τους στόχους των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και στις κινήσεις κεφαλαιακής βελτίωσης.
Περιμένουν να δοθούν λεπτομέρειες για την αύξηση κεφαλαίου που προγραμματίζει.
Μάλιστα κάποιοι αναλυτές σημειώνουν πως μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την αύξηση, η εικόνα της μετοχής θα βελτιωθεί.
Η Eurobank Equities περιμένει ζημιές στο τέταρτο τρίμηνο ύψους 214 εκατ. ευρώ πριν τα έκτακτα αποτελέσματα, έναντι οριακής κερδοφορίας στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Οι ζημιές αποδίδονται στις προβλέψεις για δάνεια και εστιάζει στις ανακοινώσεις για το επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο θα περιλαμβάνει τους νέους στόχους για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, στο πλάνο της βελτίωσης του κεφαλαίου, με πιθανή αύξηση.
Η Euroxx περιμένει στο τέταρτο τρίμηνο ζημιές από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 111 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 1 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2020.
Στο σύνολο της χρήσης περιμένει ζημιές από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 248 εκατ. ευρώ και ζημιές δημοσιευμένες 259 εκατ. ευρώ από κέρδη 279,4 εκατ. ευρώ το 2019.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να αυξηθούν 3,5% και στα 1,485 δισ. ευρώ.
Η Optima Bank περιμένει κέρδη προ προβλέψεων 822 εκατ. ευρώ από 1,16 δισ. ευρώ μειωμένα κατά 29% και ζημιές 597 εκατ. ευρώ από κέρδη 280 εκατ. ευρώ.
Εστιάζει στα σχέδια της διοίκησης για το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων με ένα σχέδιο για επιθετικότερους στόχους μείωσης και κινήσεις κεφαλαιακής βελτίωσης να μην αποκλείονται.
Περιμένει επίσης βελτίωση της αποτίμησης μόλις ξεκαθαριστεί το θέμα της αύξησης κεφαλαίου.
Η Merit αναφέρει πως οι επενδυτές θα εστιάσουν στο πρόγραμμα κεφαλαιακής ενίσχυσης και στο ποσό της ΑΜΚ.
Πιστεύει ότι η ΑΜΚ θα είναι μια καλή ευκαιρία για μακροπρόθεσμους επενδυτές καθώς η τράπεζα θα έχει πραγματικά ενσώματα ιδία κεφάλαια και μικρό stock μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Η Beta σημειώνει πως περιμένει να ανακοινωθεί το ύψος της αύξησης κεφαλαίου και αναμένει σταθερή πορεία στο τέταρτο τρίμηνο στα καθαρά έσοδα από τόκους (382 εκατ. ευρώ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης