Διεθνή

Λουτρό αίματος με 38 νεκρούς στη Μιανμάρ – Ο ΟΗΕ καταδικάζει τη βάρβαρη καταστολή

Λουτρό αίματος με 38 νεκρούς στη Μιανμάρ – Ο ΟΗΕ καταδικάζει τη βάρβαρη καταστολή
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε με αυστηρότητα την βία των διαδηλωτών με απόφαση που υιοθετήθηκε ομοφώνως από τα 15 μέλη
Σχετικά Άρθρα

Η απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Μιανμάρ καταδίκασε το «λουτρό αίματος» στην χώρα, όπου τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους την Κυριακή (14/3/2021) κατά την καταστολή των διαδηλώσεων κατά του πραξικοπήματος.
«Η διεθνής κοινότητα, και κυρίως οι περιφερειακοί παράγοντες, οφείλουν να ενωθούν αλληλέγγυοι απέναντι στον λαό της χώρας και τα δημοκρατικά του ιδεώδη, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Christine Schraner Burgener, η οποία δηλώνει ότι έχει λάβει συνταρακτικές πληροφορίες από τις επαφές της στην Μιανμάρ για φόνους, βιαιοπραγίες κατά των διαδηλωτών και βασανισμούς κατά των πολιτικών κρατουμένων.
«Οι στρατιωτικοί αγνοούν τις διεθνείς εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση», λέει προσθέτοντας ότι αυτές οι βαρβαρότητες πλήττουν κάθε προοπτική ειρήνης και σταθερότητας στην χώρα.

Αυστηρή καταδίκη

Η απεσταλμένη του ΟΗΕ δηλώνει ότι παραμένει σε στενή επαφή με τους τοπικούς ηγέτες και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και ότι υπολογίζει στην συνεχή υποστήριξή τους για τις προσπάθειές της για την εκτόνωση της κατάστασης.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε με αυστηρότητα την βία των διαδηλωτών με απόφαση που υιοθετήθηκε ομοφώνως από τα 15 μέλη, κατά συνέπεια και από την Κίνα και την Ρωσία, τους παραδοσιακούς συμμάχους των στρατηγών.
Η κυβέρνηση της Εθνικής Ένωσης για την Δημοκρατία της Aung San Suu Kyi ανατράπηκε από την στρατιωτική χούντα την 1η Φεβρουαρίου.
Εκτατέ, οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά καταστέλλονται όλο και πιο βάρβαρα από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα στους δρόμους της Μιανμάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης