Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατρεπτική έρευνα: Σημαντικός ο ρόλος της ασπιρίνης ενάντια στον κορωνοϊό

Ανατρεπτική έρευνα: Σημαντικός ο ρόλος της ασπιρίνης ενάντια στον κορωνοϊό
Jerusalem Post: Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όσοι έπαιρναν ασπιρίνη και μολύνονταν από τον ιό ανάρρωναν κατά μέσο όρο δύο ή τρεις ημέρες πιο γρήγορα
Σχετικά Άρθρα

Ελπιδοφόρα έρευνα υποστηρίζει πως η ασπιρίνη μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή της μόλυνσης από κορωνοϊό και να μειώσει τη διάρκεια της νόσου.
Η ισραηλινή έρευνα διεξήχθη από κοινού από τον ισραηλινό ασφαλιστικό φορέα Leumit, το πανεπιστήμιο , Bar-Ilan και το ιατρικό κέντρο Barzilai και δίνει νέες διαστάσεις στο ζήτημα της πανδημίας.

Η έρευνα

Πιο αναλυτικά, η μελέτη, τα ευρήματα της οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό FEBS, ανέλυσε τα δεδομένα από 10.000 Ισραηλινούς που βγήκαν θετικοί στην COVID – 19 την περίοδο 1η Φεβρουαρίου και 30 Ιουνίου 2020.
Οι ερευνητές μελέτησαν τις πληροφορίες που αφορούσαν όσους έπαιρναν τακτικά μια μικρή δόση ασπιρίνης ως φάρμακο για καρδιαγγειακές παθήσεις και όσους δεν έπαιρναν, σύμφωνα με τη Jerusalem Post.
Διαπίστωσαν ότι η πρώτη ομάδα ήταν κατά 29% λιγότερο πιθανό να μολυνθεί από τον κορωνοϊό σε σχέση με τη δεύτερη.
«Η παρατήρηση αυτή της πιθανής ευεργετικής δράστης μικρών δόσεων ασπιρίνης ενάντια στη μόλυνση από COVID-19 είναι προκαταρκτική αλλά φαίνεται πολλά υποσχόμενη», δήλωσε ο καθηγητής Eli Magen από το ιατρικό κέντρο Barzilai.
Τα φάρμακα που βασίζονται στο ακετυλοσαλικυλικό οξύ – το βασικό συστατικό της ασπιρίνης – χρησιμοποιούνται για τη μείωση του πόνου, του πυρετού και της φλεγμονής και είναι γνωστά από την αρχαιότητα. 

Ταχύτερη ανάρρωση

Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης ότι όσοι έπαιρναν ασπιρίνη και μολύνονταν από τον ιό ανάρρωναν κατά μέσο όρο δύο ή τρεις ημέρες πιο γρήγορα από εκείνους που δεν έπαιρναν το φάρμακο, ανάλογα με προϋπάρχουσες καταστάσεις.
Ενώ επίσης ο χρόνος που χρειαζόταν για αυτούς τους ασθενείς να βγουν αρνητικοί σε τεστ αφότου είχαν βρεθεί θετικοί ήταν σημαντικά πιο μικρός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης