Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υπερασπίζεται το εμβόλιο της AstraZeneca παρά τις αναστολές από Δανία - Νορβηγία

Βρετανία: Υπερασπίζεται το εμβόλιο της AstraZeneca παρά τις αναστολές από Δανία - Νορβηγία
H Βρετανία χαρακτήρισε το εν λόγω εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ως «ασφαλές και αποτελεσματικό»
Σχετικά Άρθρα

Θέση πήρε η βρετανική κυβέρνηση για το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το εργαστήριο της AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μετά την ανακοίνωση από Δανία και Νορβηγία ότι θα αναστείλουν τους εμβολιασμούς των πολιτών.
Πιο αναλυτικά, η Βρετανία χαρακτήρισε το εν λόγω εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ως «ασφαλές και αποτελεσματικό», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Ήμασταν σαφείς για το γεγονός ότι το εμβόλιο είναι τόσο ασφαλές όσο και αποτελεσματικό», δήλωσε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Boris Johnson και πρόσθεσε:
«Όταν κάποιος καλείται για να εμβολιασθεί μ' αυτό, πρέπει να έρχεται με απόλυτη εμπιστοσύνη».
«Αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα του προγράμματος εμβολιασμού, παρατηρούμε μια μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, των θανάτων και των νοσηλειών σε όλη τη χώρα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Τι προηγήθηκε

Σε προσωρινή αναστολή της χρήσης του εμβολίου κατά της Covid-19 που παρασκευάζεται από την AstraZeneca, για προληπτικούς λόγους και μέχρι νεωτέρας, έπειτα από κρούσματα θρόμβωσης μεταξύ εμβολιασθέντων, προχωρούν Δανία και Νορβηγία, παρά τις διαβεβαιώσεις του ΕΜΑ ότι o θάνατος της νοσηλεύτριας στην Αυστρία δεν σχετίζεται με το εμβόλιο.
Η αναστολή στη χορήγηση του εν λόγω εμβολίου λαμβάνει χώρα «έπειτα από αναφορές σοβαρών περιπτώσεων σχηματισμού θρόμβων στο αίμα σε άτομα που είχαν εμβολιασθεί με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19», ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Δανίας υπογραμμίζοντας πως «αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμπέρασμα για την ύπαρξη σχέσης ανάμεσα στο εμβόλιο και τους θρόμβους».
Mετά τη Δανία και η Νορβηγία ανακοίνωσε την προληπτική αναστολή των εμβολιασμών με το εν λόγω εμβόλιο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης