Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Εκτός ΧΑ οδεύει η Forthnet μετά την επιτυχημένη δημόσια πρόταση της ΝEWCO – Τι αλλάζει

tags :
Εκτός ΧΑ οδεύει η Forthnet μετά την επιτυχημένη δημόσια πρόταση της ΝEWCO – Τι αλλάζει
Τι θα αλλάξει στην επιτήρηση όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη διαγραφή της μετοχής
Σχετικά Άρθρα

Τα τυπικά μένουν και στην περίπτωση της Forthnet προκειμένου να αποχωρήσει από το ΧΑ, αφού η δημόσια πρόταση της NEWCO United Group στέφθηκε με επιτυχία.
Συγκεντρώθηκε το 96,83% του συνόλου των μετοχών ήτοι 332,6 εκατ. τεμάχια.
Ο όμιλος United θα ασκήσει τώρα το δικαίωμα εξαγοράς (squeeze out) αγοράζοντας και τις υπόλοιπες μετοχές και στη συνέχεια θα ζητήσει τη διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 101 εκατ. ευρώ, επομένως το ΧΑ από τη συνολική του αποτίμηση θα χάσει το συγκεκριμένο ποσό.
Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως η εισηγμένη διαπραγματεύεται στην κατηγορία της επιτήρησης λόγω μεγάλων ζημιών αλλά και αρνητικής καθαρής θέσης.
Στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2020 η καθαρή θέση ήταν αρνητική κατά 241 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονταν στα 564 εκατ. ευρώ.
Αυτό σημαίνει πως οι συγκεντρωτικοί πίνακες με τα αποτελέσματα των εισηγμένων όταν θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη διαγραφή της εταιρείας, θα βελτιωθούν κατά τα παραπάνω ποσά.
Η εισηγμένη για πολλά χρόνια εμφάνιζε αρνητικά αποτελέσματα και η διαγραμματική εικόνα της μετοχής δείχνει πως βγαίνει στα χαμηλά της και με τεράστια απόσταση από τα υψηλά που είχε γράψει πριν από αρκετά χρόνια.
Forthnet.jpg
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης