Τελευταία Νέα
Διεθνή

Haaretz: Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού στα μικρά παιδιά στο Ισραήλ

Haaretz: Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού στα μικρά παιδιά στο Ισραήλ
Στο Ισραήλ περιμένουν αύξηση κρουσμάτων Covid 19 σε παιδιά
Σχετικά Άρθρα

Το Ισραήλ μαζί με την Βρετανία ηγούνται των εμβολιασμών διεθνώς.
Ωστόσο όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz τα ισραηλινά νοσοκομεία αναμένουν αύξηση του αριθμού των παιδιών που έχουν ή θα μολυνθούν με κορωνοιό καθώς τα σχολεία ανοίγουν ξανά.
Το Ισραήλ βρίσκεται σε καλό δρόμο ως προς τον εμβολιασμό καθώς πάνω από 3,6 εκατ έχουν εμβολιαστεί και οι ΗΠΑ και η Ευρώπη παρακολουθούν τα δεδομένα ενώ σχεδιάζουν το άνοιγμα των σχολείων και της ευρύτερης κοινωνίας.
Ωστόσο στο Ισραήλ τα 5 βαριά κρούσματα μικρών παιδιών μονοπωλεί το ενδιαφέρον.
Το Ισραήλ δεν εμβολιάζει ακόμη παιδιά κάτω των 16 ετών σε αυτό το στάδιο, παρ΄ ότι τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν αλλά αξιωματούχοι δημόσιας υγείας υποστηρίζουν, ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να ανησυχούν, γιατί το Ισραήλ θα έχει μια ομάδα γιατρών για τα σχολεία και τα παιδιά.

Στο Ισραήλ περιμένουν αύξηση κρουσμάτων Covid 19 σε παιδιά

Ο επικεφαλής του τμήματος γενικής ιατρικής στο Υπουργείο Υγείας, Δρ. Sigal Liverant Taub, έγραψε μια επιστολή στους διοικητές των νοσοκομείων προτρέποντάς τους να προσαρμόσουν την υποδομή τους ώστε μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν πιθανές λοιμώξεις με κορωνοιό στα παιδιά.
«Τους επόμενους δύο μήνες, αναμένουμε ανοδική τάση μόλυνσης σε παιδιά όλων των ηλικιών στο Ισραήλ», επισήμανε ο Liverant Taub.
Τα στοιχεία δείχνουν υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης της βρετανικής μετάλλαξης, των οποίων ο επιπολασμός στο Ισραήλ είναι περίπου 80%, μεταξύ των παιδιών.
Ο γιατρός πρόσθεσε ότι η θεραπεία παιδιών με τον ίδιο τρόπο όπως οι ενήλικες "δεν είναι μια λύση που θέλουμε, και ως εκ τούτου πρέπει να προετοιμάσουμε τις υποδομές ειδικά για τα παιδιά, από μια ομάδα που είναι ειδικευμένη στη θεραπεία παιδιών.

Πέντε παιδιά ήδη νοσούν

Μέχρι τώρα πέντε παιδιά στο Ισραήλ έχουν νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Meir στο Kfar Sava για το COVID-19 και ένα από αυτά είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Τρία από αυτά (ένας 13χρονος, ένας 10χρονος και ένα 1,5 έτους) έχουν μολυνθεί με COVID-19.
Ένας από τους γιατρούς που θεραπεύουν τα παιδιά πρόσθεσε ότι οι επιπλοκές του COVID μπορεί να είναι απρόβλεπτες.
Ο Δρ Dganit Adam, διευθυντής της μονάδας παιδιατρικής εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Meir, δήλωσε ότι «είμαστε μάρτυρες του γεγονότος ότι, παρόλο που όλοι είναι βέβαιοι ότι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός παιδιών που νοσηλεύονται για COVID- 19 και οι επιπλοκές είναι αξιοσημείωτες.
Πρέπει να προσέξουμε τα συμπτώματα μετά από λοίμωξη από κορωνοϊό, όπως πυρετό, εξανθήματα, ερυθρότητα στα μάτια και άλλα συμπτώματα, ακόμη και ένα μήνα μετά την αρρώστια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης